Sunt sclavul acestei lumi…
Autor: Mihai Traista  |  Album: Însemnări creştine  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de mihaitraista in 05/01/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Sunt sclavul acestei lumi…

 

Marele gânditor, poet şi filosof ucrainean Hryhorii Savych Skovoroda a dorit ca pe piatra sa funerară să fie săpate următoarele cuvinte: «Lumea a alergat după mine, dar nu m-a prins». Ferice de acest om care la sfârşitul călătoriei sale pe acest pământ a putut rosti asemenea cuvinte. Eu unul aş vrea să mi se scrie pe cruce «Am fost sclavul acestei lumi, iar acum sunt liber».

Dar iată o mare dilemă, un mare semn de întrebare, poate mai mare decât toţi anii vieţii mele: Este moartea un sfârşit sau nu?.. Iar dacă nu,_atunci ce urmează?.. Voi fi liber după moarte?..

Am găsit în Evanghelia după Ioan o soluţie care m-ar putea face liber, o soluţie care m-ar dezrobi chiar acum – aici pe acest pământ. O soluţie oferită  de Isus Cristos : «… veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.»

Da! Este destul de limpede şi pare foarte simplu, numai că înainte de acestă soluţie, Isus pune o condiţie: «Dacă veţi rămâne în cuvântul Meu, sunteţi cu adevărat ucenici ai Mei; – după care continuă: Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.»

Deci ca să devin liber, trebuie să cunosc adevărul, iar pentru aceasta e nevoie să devin ucenic al lui Isus Cristos! Trebuie să rămân în cuvântul Lui!

Aceasta este marea mea problemă a vieţii mele –  să devin ucenicul Lui Isus Cristos!

Tot am vrut să scriu o carte pe care s-o intitulez: «Nu pot să fiu creştin», am în vedere un creştin în adevăratul sens al cuvântului, căci şi acum sunt creştin, alături de alte sute de milioane de creştini. La fel ca şi ei de Crăciun cânt o colindă, de Paşte iau lumină, spun «Cristos a înviat!» mă mai şi rog din când în când, dar nu mă simt liber ci sclav – sclavul acestei lumi!

http://www.cuvantulcrestin.blogspot.com/

raspunsul meu
Si eu am suferit ca si tine de imposibilitatea de a fi libera cu adevarat. Eu am cunoscut pe Domnul, am facut un legamant cu El, dar ce sa vezi... tineretea m-a dus departe de Dumnezeul meu si de Iisus, ce murise pentru mine. Lumea mi-a oferit posibilitatea de a fi propriul meu stapan, de a rade fara regrete, de a avea prieteni numerosi, de a trai viata la maximum,dar in spatele acestor oferte ,,irezistibile" stateau catusele, gata sa-mi ia linistea, curajul, iubirea si tot ce insemna ,,farama" de Dumnezeu in mine. M-am lasat inselata si tarata intr-o lume plina de vicii, in care gaseam scuze pentru orice pacat......Dar m-a gasit din nou Iisus...eram disperata,plansa, deprimata, fara reper si m-a salvat si ce este mai important m-a iertat. Sa nu crezi ca a fot usor sa ma rup de vechile mele obiceiuri sau de minciuna in care traiam, dar ,,pot totul in Iisus care ma intareste" si intr-un an am scapat. Am trecut apoi la alta etapa: curatirea mintii, cultivarea autoperfectionarii si azi vreau sa invat cum e sa stai mai mult in rugaciune, cum e sa stai mereu treaz pentru a putea auzi glasul Duhului Sfant atunci cand iti vorbeste,Daca vrei sa scapi spune-I Lui Iisus asta, spune-i exact ce simti, ce te doare si staruieste sa te ajute. O va face cu siguranta! Dezvolta-ti o relatie personala cu El!
Adăugat în 05/01/2011 de dora28
Vă mulţumesc!
Mulţumesc pentru încurajare, poate că într-o zi voi scrie o carte care nu se v-a numi "Nu pot să fiu creştin" ci "Cum am devenit creştin".
Adăugat în 06/01/2011 de mihaitraista
Si totusi e frumos
Esti liber...Esti cu Isus...ar trebui sa ma conteze ceva?
Adăugat în 06/01/2011 de Mike1410
Statistici
Opțiuni