Ruga pentru Criza
Autor: Daniela jivoiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dana_jivoiu in 14/07/2010
    12345678910 0/10 X
Ruga pentru Criza

Traim vremuri grele! Sistemele noastre omenesti in care ne-am pus increderea, se prabusesc unul dupa altul. Guvernul ia masuri de micsorare a  salariilor si pensiilor, casele de asigurari de sanatate isi reduc considerabil aria de acoperire a dispozitivelor medicale si a medicamentelor. Intreprinzatorii disponibilizeaza de la luna la luna angajati, ingrosand numarul somerilor care ajung sa depinda de ajutorul tot mai modest acordat de la stat. Sistemele de asigurare esueaza in indeplinirea promisiunilor facute, diplomatii din conducerea tarii iau masuri contrar declaratiilor electorale. Cel sarac saraceste si mai tare, cel nedrept se afunda si mai mult in actiuni care eludeaza dreptatea, iar bolnavii sunt lasati fara sprijin medical.

Viitorul care se proiecteaza este unul foarte sumbru! Scenariile pesimiste si deznadejdea sunt tovarasi de companie pentru toti ganditorii. Intampinam un viitor fara nadejde, se nasc copii fara speranta de viata adevarata. Devenim din ce in ce mai incorsetati de legi economico-sociale si limitari existentiale... Incotro ne indreptam???

 

Si totusi... inca n-am fost luati ACASA. Suntem lasati sa convietuim inca pe acest Pamant alaturi de oameni care nu-L cunosc pe Tata si nu-I inteleg bunatatea... Cunoscandu-I inima, realizez cat de mult Ii pasa de oamenii ignoranti care “nu deosebesc stanga de dreapta”, cat Se intristeaza din pricina celor ce aleg zi de zi sa traiasca in ticalosie si cu cat dor ii asteapta  privind spre ei in zare, cum face sa rasara in fiecare dimineata soarele si da ploaie si peste cei buni si peste cei rai, inoindu-Si bunatatile zi de zi si concepe planuri de scapare din nenorocire pentru oricine Ii cheama Numele!

Privind in Sus, viata nu e deloc lipsita de Speranta. Avem acolo pe Cineva care Ii pasa de noi si ne pregateste calea de a iesi din stramtorare; Cineva care poate sa asigure viitorul si care are putere sa implineasca ceea ce promite; Cineva care ridica suflete prabusite si are cu ce le motiva sa revina la viata, o viata adevarata, imbelsugata!

Privind in urma, constatam ca istoria inaintasilor nostri nu a fost una privilegiata. Au avut de infruntat doua razboaie mondiale, foamete, boli incurabile – ciumi, prabusiri economice, regimuri politice tiranice, nedreptati sociale... Luate in ansamblu, zugravesc un tablou infricosator si puteau in multe ocazii starpii viata de pe Pamant. Si totusi... Cineva a intervenit la timp si a adus solutii de supravietuire protejand viata, redand noi inceputuri, descoperind tot mai multa stiinta prin genii care au adus inovatii remarcabile pentru imbunatatirea vietii umane, revelandu-Si iubirea si grija necontenita pentru biata Creatie, care s-a pervertit in urma alegerii independentei fata de El. Si cate bunatati se mai gasesc, oare, in El?!! Resursele Lui sunt inepuizabile, solutiile Sale sunt revolutionare, dragostea Sa este tot atat de mare cat sa-L cuprinda in intregime, iar mila Lui – biruieste judecata.

 

Este timpul sa ne intoarcem cu fata spre El, sa ne declaram esecul  sistemelor noastre de protectie si sa alegem dependenta de dragostea Lui! “Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi!” (Ps. 50:15) – este declaratia lui Dumnezeu fata de strigatele noastre! Nu o sa-L cheme cel care nu-L cunoaste, cel care nu a beneficiat de educatie evanghelica, nici cei care se declara independenti de El prin alegerile zilnice. Invitatia ne este adresata noua, copiilor Lui, care suntem inca de aceasta parte a Cerului si de care Se foloseste, inca, in implinirea planurilor Lui de binecuvantare. Noi putem sa ne infatisam inaintea tronului Lui imbracati in neprihanirea lui Hristos si-I putem chema Numele peste tara noastra pentru  a elibera un nou nivel de binecuvantare si har de Sus!

Cred ca special suntem lasati sa suferim impreuna cu cei ce nu-L cunosc pentru ca sa fim motivati sa cerem raspunsurile Lui spre a le face parte si acestora de revelatia Sa. Dumnezeu iubeste pe pacatos si nu vrea moartea acestuia ci recuperarea, restaurarea sufletului lui. Revenirea Lui intarzie sa se produca pentru ca inca mai are noi laturi ale Naturii Sale sa le faca cunoscute si sa ne creasca spre maturitate spirituala pentru a deveni “o preotie aleasa si sfanta”.

 

Haideti sa chemam Numele Lui peste vremea de astazi, peste criza economica si peste toate straturile societatii afectate de coruptia pacatului!

          E timpul trezirii, timp de mare har,

             E vremea rodirii, sa stim ca n-am plans in zadar,

             E ploaia tarzie ce cade peste noi

             Si-aduce sarbatoarea inapoi”. (Chris – Worship)

El nu ne-a adus pana aici ca sa ne abandoneze! Mentorul meu spiritual obisnuia sa-mi spuna: “Dumnezeu nu te scapa dintr-o groapa, pentru ca, apoi, sa te paraseasca in cealalta!” (Tatiana Topciu)

Haideti sa imploram mila si harul Lui peste fiecare particica din tara noastra, unindu-ne inimile intr-o rugaciune cu asteptare plina de credinta in implinirea promisiunilor Lui, care sunt facute special pentru vremuri de nevoie!

 

“Doamne Tata, avem nevoie de Tine! Avem nevoie de indurarea, binecuvantarea si revelatia Ta ! Avem nevoie de solutii viabile care sa le aduci in mintea celor ce guverneaza tara noastra, de ploi moderate pentru agricultura si descoperirea de noi resurse de existenta! In lipsa acestora, Tu poti varsa mana din cer, poti indulci ape amare, poti croi drum prin mijlocul marii si descoperii izvoare de apa in mijlocul pustiei, poti starpi virusi si molimi. La toate acestea poti adauga noi moduri de binecuvantare care sa-Ti reflecte frumusetea si genialitatea gandirii Tale! Ne bizuim pe dragostea, bunatatea, mila si credinciosia Ta! Te rugam sa ne vii in ajutor, in numele si meritele Domnului Isus!”

 

“Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1682
  • Export PDF: 1
  • Recomandări email: 4
Opțiuni