Radiografia zilelor din urmă
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 30/01/2024
    12345678910 0/10 X

Să știi că în zilele din urmă vor fi vremuri grele... ” (2Timotei 3:1-5)

Una din cele mai influente voci în societatea zilelor noastre este publicistul Cristian Tudor Popescu. Într-o discuție la Radio Vocea Evangheliei pe marginea filmului Joker, publicistul spunea următoarele: „Concluzia este că, oricât ar suna de sumbru, omenirea nu se îndreaptă într-o direcție bună. Aici nu este vorba de tehnologie, nu este vorba nici măcar de războaie, care au fost dintotdeauna. În interiorul lui, omul, după părerea mea, este îndreptat acum de forțele oarbe pe care le-a dezlănțuit în ultima sută de ani în jurul lui. Este îndreptat spre ceva, ce nu vreți să vedeți. Acum 500 de ani a fost mutat Dumnezeu din centrul universului și în locul lui a fost pus omul, în Renaștere. Acum însă, omul este scos din centru universului uman și în centru acestui univers, care se pretinde a fi uman în continuare, e pus altceva, care este de ne-privit și de negândit”

O RADIOGRAFIE LA MINUT: Societatea umană trăiește un paradox. În ultimele două-trei secole știința și tehnologia au cunoscut un progres remarcabil, dar în ce privește spiritualitatea și moralitatea există un regres accelerat. Impulsionat de discuțiile pe marginea cauzelor care au condus la declanșarea pandemiei din 2020, am dat o căutare pe internet să văd care este pulsul societății. Pentru că rezultatele m-au impresionat, spre cunoaștere, vreau să reproduc pe domenii câteva cuvinte din presă: VRĂJIRORIA - „Conform cercetărilor conduse de sociologul Vintilă Mihăilescu, patru din zece oameni din București consultă o vrăjitoare în mod regulat sau ocazional.” ALCOOLUL – „România are peste 3 milioane de consumatori de alcool înrăiți. Unul din trei locuitori ai pământului (2,4 miliarde) consumă alcool, arată un studiu.” TRAFICUL DE PERSOANE - „Sunt sate întregi în România unde există familii în care cel puţin un membru este, fie racolator sau traficant, fie victimă a traficului de persoane. Este o oroare în zone precum Teleorman, regiuni din Oltenia unde sunt multe cazuri de fete şi femei traficate”. PORNOGRAFIA – În România se crede că sunt aproximativ 100.000 de fete, numite ”modele”, care fac videochat în 3.000 de studiouri.” AVORTUL - „Conform datelor statistice publicate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul avorturilor efectuate zilnic în întreaga lume se ridică la cca 125.000 copii, ceea ce este corespondentul a 40-50 de milioane de copii avortați pe an! În fiecare an, în România sunt avortați cca 100.000 de copii, respectiv cca 400 pe zi.” ASTROLOGIE - „Rezultatele unui sondaj IRES realizat recent arată că 45% dintre români îşi consultă horoscopul. Dintre aceştia, 16% chiar ţin cont în activitatea zilnică de ceea ce le spun astrele, în timp ce 20% dintre români au un talisman norocos.” CONCUBINAJUL - În România, 31% din copii se nasc în afara căsătoriei (2015). O mie de copii sunt abandonaţi de mame, anual, în spitalele din România.” DIVORȚUL - „În România, 1 din 4 cupluri divorţează.” HOMOSEXUALITATEA - „Date furnizate de Comisia pentru Drepturile Minorităților Sexuale estimează ponderea populației homosexuale din România la 4% din totalul populației. Statisticile existente la nivel european arată că 10% din populația unei țări este formată din persoane LGBT.” INFIDELITATEA - „40% dintre femei îşi înşeală partenerul de viaţă.” POLUARE - „Peste 20.000 de români mor anual din cauza poluării.” ACCIDENTE DE CIRCULAȚE - „Anual, pe drumurile din România au loc peste 7.500 de accidente rutiere. Au existat şi ani în care am avut peste 3.000 de morţi din accidente rutiere.” ATEISMUL - „China este țara cel mai puțin religioasă - 7 din 10 chinezi spun că sunt atei. După China, printre țările cel mai puțin religioase regăsim Suedia, Cehia și Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat că sunt atei sau non-religioși.” PERSECUȚIILE - „În fiecare zi, 8 creștini din întreaga lume sunt uciși din cauza credinței lor.”

O radiografie la minut. Cum s-a ajuns aici? La ce să ne așteptăm în viitor? Care trebuie să fie reacția noastră? ...

Papa Benedict al XVI-lea într-o lucrare apărută recent își exprimă viziunea cu privire la tendințele din societate în felul următor: „Acum 100 de ani a fost considerat absurd să se vorbească despre căsătoria între persoane de acelaşi sex. Azi eşti excomunicat atunci când i te opui... Acelaşi lucru e valabil cu privire la avort sau la crearea de oameni în laborator... Societatea modernă este în curs de a formula un credo anticristic care atrage excomunicarea din societate atunci când i te opui". În opinia lui Joseph Ratzinger, „adevărata ameninţare pentru Biserică este dictatura mondială a ideologiilor pretinse umaniste".

Văzând încotro o ia societatea umană în ansamblu te gândești că, foarte curând, nu va mai fi vreme pentru lucruri mari din punct de vedere spiritual, ci tot ce vei putea face va fi, ca și pe vremea profetului Ezechiel, să-ți salvezi doar propriul suflet. -Doamne, ai milă!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 338
Opțiuni