Privilegiul de a fi trimis de Dumnezeu
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Glasul profetului  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 21/02/2023
    12345678910 0/10 X
Privilegiul de a fi trimis de Dumnezeu

   A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan. El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toți să creadă prin el. (Ioan 1.6-7)

   Măreția lui Ioan nu a stat în el însuși, ci în slujba și în privilegiul de care a avut parte.

   Avraam a văzut ziua Domnului nostru și s-a umplut de bucurie. Dar Ioan Botezătorul nu a trăit în vremea aceea și asta l-a făcut mai mare decât Avraam.

   David cânta la harpa lui despre Cel ce avea să vină și să fie rănit și străpuns, dar care avea să învieze din nou și să cânte printre frații Săi. Dar Ioan Botezătorul a fost acolo, el L-a văzut și L-a simțit.

   Isaia a cântat despre Cel ce avea să vină, născut dintr-o fecioară, și să crească precum o rădăcină dintr-un pământ uscat. Dar Ioan Botezătorul a intrat, la modul fizic, în Templul acela și, deși pasajul se referă probabil la cea de-a doua venire a lui Cristos, totuși, același curățător de argint era acolo la cea dintâi venire, iar Ioan Botezătorul a fost prezent și a văzut lucrul acesta. Ioan L-a văzut, L-a atins, L-a auzit și chiar L-a botezat și I-a făcut parte de un început.

   Privilegiul lui Ioan a fost mai mare decât al oricui altcuiva.

   Se prea poate să se fi spus despre Ioan Botezătorul că era cel mai mare, dar Ioan nu a spus lucrul acesta. Se prea poate să se fi spus că era cel mai puternic: nu știu dacă era sau nu. Se prea poate să se fi spus că era cel mai înțelept sau cel mai înzestrat sau cel mai elocvent dar Scriptura nu amintește așa ceva. Ea spune că Ioan Botezătorul A FOST TRIMIS, iar aceasta a fost marea onoare de nedescris ce i s-a făcut lui Ioan.

   Era o mai mare cinste pentru Ioan să spună că a fost trimis de Dumnezeu. Venirea acestui om trimis de Dumnezeu a fost o binecuvântare inestimabilă și o comoară de negrăit pentru întreaga lume.

   Noe a fost UN OM TRIMIS DE DUMNEZEU. El era un om drept, care și-a construit o arcă și s-a salvat pe sine și familia lui, salvând totodată întreaga rasă de la dispariție.

   Avraam A FOST UN OM TRIMIS DE DUMNEZEU. El provenea din Ur, din Haldeea, și nu urma altceva decât lumina din inima lui și viziunea cețoasă A DUMNEZEULUI TATĂLUI SĂU.

   Moise A FOST UN OM TRIMIS DE DUMNEZEU care a preluat națiunea evreilor pe când era pierdută în Egipt, în întuneric și robie, și a condus-o dincolo de Marea Roșie până  în deșert. El a călăuzit, prețuit, hrănit și îngrijit acea națiune timp de 40 de ani.

   La moartea lui, Dumnezeu A TRIMIS UN OM PE NUME Iosua, care a strâns națiunea precum cloșca puii, și a trecut-o dincolo de râul Iordan, așezând-o în țara pe care Dumnezeu o făgăduise lui Avraam, Isaac și Iacov.

   David A FOST UN OM TRIMIS DE DUMNEZEU. El și-a vârât mâna în propria inimă și a smuls de acolo coardele pe care le-a așezat apoi în ferestrele sinagogilor vreme de 1000 de ani. Vânturile persecuțiilor au suflat peste ele și au dat la iveală cântece pentru închinătorii evrei. Când vălul Templului a fost rupt, Duhul Sfânt a luat aceleași coarde ale inimii lui David și le-a întins în ferestrele bisericilor. Astăzi, nu putem cânta fără să cânte David prin noi. A fost un om trimis de Dumnezeu, pe nume David. El a învățat lumea să cânte și de atunci, lumea cântă întruna cântecele lui.

   Am putea continua amintind de Petru, Pavel, Martin Luther și de alți oameni ai lui Dumnezeu până în zilele noastre. Poți parcurge această listă sau oricare alta ce îți este mai pe plac. Oriunde s-au făcut lucruri pentru Dumnezeu, A FOST LA MIJLOC UN OM TRIMIS DE EL. Aceștia erau oameni care puteau lucra cu oamenii dar care întotdeauna lucrau mai presus de oameni PENTRU CĂ ERAU TRIMIȘI DE DUMNEZEU.

   Nu există onoare mai mare care s-ar putea pogorî vreodată asupra unui om!

   Să fii proprietatea lui Dumnezeu și însărcinat de Dumnezeu, să fii împuternicit de Dumnezeu și trimis de DUMNEZEU este cea mai mare cinste acordată vreodată unui om.

   Pe baza acestui fapt vreau să știu de ce Dumnezeu a putut folosi un om precum Ioan Botezătorul așa cum a făcut-o.

   Dacă Dumnezeu l-a putut folosi pe Ioan Botezătorul, mă poate folosi și pe mine, te poate folosi și pe tine, azi!

Domnul Isus Hristos a spus despre. vărul său Ioan Botezătorul că a fost cel mai mare om născut din femeie! Iar Avram nu vorbea despre Dumnezeul tatălui său, din simplul motiv că Terah se închinase altor zei in Ur, in Haldeea.
Adăugat în 26/11/2023 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 247
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni