Vor fi judecate secretele oamenilor
Autor: C. H. Spurgeon  |  Album: A doua venire a Lui Hristos  |  Tematica: Revenirea Domnului
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/08/2022
    12345678910 0/10 X
Vor fi judecate secretele oamenilor

   Înaintea scaunului de judecată, fiecare bărbat sau femeie va da socoteală de lucrurile pe care le-a făcut în trup, fie bune, fie rele. Așa a decretat Dumnezeu și așa va fi!

   Continuând, aș vrea să vă atrag atenția asupra faptului că Dumnezeu va judeca LUCRURILE ASCUNSE ALE OAMENILOR. Aceasta se va întâmpla cu toți oamenii fiecărei națiuni, de orice vârstă, rang sau caracter. Judecătorul le va judeca, desigur, toate faptele lor vizibile dar acestea, se poate spune, vor preceda judecata lor. Se menționează în mod special faptele lor ascunse, pentru că acestea vor face judecata cu atât mai amănunțită.

   Prin LUCRURILE ASCUNSE ALE OAMENILOR, Scriptura se referă la acele delicte secrete care se ascund de propria infamie, care sunt prea ticăloase pentru a se vorbi despre ele, care înfioară popoarele dacă sunt aduse, așa cum ar trebui să fie, la lumina zilei. Infracțiunile secrete vor fi aduse la judecată. Faptele nopții, ale întunericului și ale ușilor închise, actele care cer un deget pe buze și o conspirație a tăcerii, păcatele revoltătoare și nerușinate, nedemne să fie menționate, care determină oamenii care le comit să fie excluși dintre semeni ca un paria și disprețuiți chiar și de alți păcătoși, toate acestea vor fi dezvăluite.

   Tot ce faceți, oricare dintre voi, care purtați numele de creștini și totuși practicați păcate ascunse, va fi lăsat descoperit în fața privirilor tuturor. Dacă stați lângă oamenii lui Dumnezeu dar trăiți în necinste, lipsă de adevăr sau NECURĂȚIE, ATUNCI CÂND NICIUN ALT OCHI NU VĂ POATE VEDEA, TOTUL VA FI CUNOSCUT. RUȘINEA ȘI VINOVĂȚIA TE VOR ACOPERI PENTRU ETERNITATE. DISPREȚUL VA FI MOȘTENIREA LA CARE TE VEI TREZI CÂND IPOCRIZIA NU VA MAI FI POSIBILĂ.

   Nu vă înșelați: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va și secera.

   Dumnezeu va aduce lucrurile ascunse ale oamenilor la judecată.

   Textul nostru se referă în mod special, la motivele ascunse ale fiecărei acțiuni. Un om poate face binele dintr-un motiv greșit, și astfel fapta poate fi rea în ochii lui Dumnezeu, deși pare bună în ochii oamenilor. Oh, gândiți-vă ce va însemna aducerea la lumină a tuturor motivelor: să se dovedească faptul că ai fost evlavios de dragul câștigului, că ai fost generos din ostentație sau devotat de dragul laudei, că ai fost atent în public, să-ți menții o reputație religioasă, dar, în tot acest timp, totul a fost făcut pentru sine și numai pentru sine. Ce lumină puternică va fi aceea pe care o va aprinde Dumnezeu peste viețile noastre, când cele mai întunecate camere ale dorințelor și motivațiilor umane vor fi la fel de expuse ca și actele publice. Ce revelație va face să se vadă limpede toate gânduriel, poftele, imaginațiile, invidiile, mâniile, mândriile și răzvrătirile inimii! Ce dezvăluire! Toate dorințele senzuale și imaginile celor mai bine văzute personalități, toate cât de prostești vor apărea! Ce zi va fi, când lucrurile ascunse ale oamenilor vor fi scoase la lumina zilei, în amiaza mare!

   Dumnezeu va descoperi taine care au fost ascunse chiar și pentru păcătoșii înșiși, pentru că este păcat în noi și în ceea ce nu am perceput niciodată ca ticăloșie. De dragul confortului nostru, am reușit să ne acoperim ochii cumva și avem grijă să ne îndepărtăm privirea de la lucrurile care sunt incomode la privit. Oricum, vom fi constrânși să vedem toate aceste rele în ziua aceea, când Domnul va judeca lucrurile ascunse ale oamenilor.

   Nu mă mir că un rabin, când a citit în cartea Eclesiastului că:

   Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău,

a plâns. Este suficient să-l facă pe cel mai bun om să tremure.

   Dacă nu ai fi fost Tu, Isuse, să-Ți fi vărsat sângele prețios pentru curățarea păcatelor noastre, unde am fi? Dacă nu era neprihănirea Ta să-i acopere pe cei ce cred în Tine, care dintre noi ar putea suferi gândul acelei zile grozave? În Tine, Isus, suntem făcuți neprihăniți și, de aceea, nu ne temem de ceasul judecății. Dacă nu ai fi fost Tu, inimile noastre ar ceda de frică!

   

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 361
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”