De ce am rămas în România
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Mărturii din familia mea  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de loredanam in 08/04/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
De ce am rămas în România

 

De ce nu am plecat să lucrez cel puțin câtiva ani în străinătate ca atâti alți medici?

Răspunsul e simplu:

 

Pentru că Îl iubesc pe Dumnezeu și, datorită iubirii pe care a pus-o Duhul Sfânt  în mine, îmi iubesc și țara. Oricum, interogarea e  din start puțin tendențioasă, ca și cum s-ar subîntelege că este normal să îti părăsești patria și să emigrezi. . „Declarația drepturilor omului” nu este o charta divin inspirata precum  Cuvântul lui Dumnezeu! ... Promisiunile Domnului sunt sigure: El are puterea să ne dea propășire acolo unde ne-a așezat (Ps. 84:11).

 

Din Biblie am inteles ca, dimpotriva, risipirea printre alte neamuri este un semn al judecatii lui Dumnezeu si eu nu doresc să fiu sub această osândă. Știu că diaspora româneasca e cea mai numeroasă procentual dupa evrei(Ps. 83:4), dar acesta e un semn rău, de pedeapsă a Domnului asupra poporului român! Poate din cauza participării/complicității la genocidul făptuit de Hitler asupra evreilor din Moldova sau/și a păcatelor noastre naționale prea multe și recunoscute.

 

In lumina a ceea ce am inteles din Sfanta Scriptura, declar ca tara nu ti-o poti alege, dupa cum nu-ti poti alege nici parintii, nici limba materna! Aceasta este partea Domnului, hotararea Lui de a fi nascuti intr-o perioada istorica, intr-un loc, intr-o tara anume, intr-un popor cert, intr-o familie aleasa dinainte, cu numele cunoscut de Creator inainte de intemeierea pamantului(Ps. 139, Ier. 1:5 ). Nu e numic la intamplare in ordinea divina! ... Am inteles, din viata mea de pana acum, ca nici macar turismul nu mi-e ingaduit de Domnul in anumite locuri, cu atat mai putin emigrarea! (vedeti resursecrestine. ro: text, la Eseuri: “ Orase evocate, Ierusalimul invocat”.)

 

Conform Bibliei, Domnul numara popoarele, notand locul lor de etnogeneza(Ps. 87:6), si El le-a hotarat si dinamica istorica. (Amos 9:7).

 

Observam ca intoarcerea Israelului in Tara Fagaduintei este o binecuvantare, dar si un semn apocaliptic. Dar si revenirea emigrantilor din alte popoare in patria lor(ca “o caprioara speriata, ca o “turma fara pastor”) este o caracteristica a vremurilor grele din urma, cum citim in Isaia13:14.

 

O singura data am cochetat cu gandul de a merge sa lucrez in Franta(in 2007), dar am primit raspuns din Biblie, intai printr-un proroc orb: Ps. 37:3,4”, apoi, direct de la Domnul, versetul: “Nu te cobori in Egipt!”. Dar. mai ales, nu voiam sa imi neglijez o perioada copiii (cel mai mic avea 8 ani. Eu am suferit intre 11-13 ani, cand mama mea a lucrat in Libia si am vazut-o doar o data in 2 ani.

 

Si, deoarece convingerea mea ramane ca -voia Domnului, odata ce m-a asezat intr-o tara- este sa raman si sa lupt acolo, sa ma pocaiesc, fiind multumitoare, nu am regretat niciodata.

 

Doar doua exceptii de la regula cred ca admite Creatorul: 1)cand alesi ai Lui ca apostolii/misionarii sunt trimisi de Isus sa mearga si sa vesteasca Evanghelia tot restul vietii intr-o alta tara/regiune sau 2)cand este o persecutie mortala si saracie la limita subzistentei, atunci sunt luate ca motto cuvintele Mantuitorului: “ Daca sunteti prigoniti intr-o cetate, fugiti in alta”. Dar si atunci, cei mai duhovnicesti crestini raman si accepta ca martirii prigoana/foametea ca de la Domnul, refuzand sa carteasca si sa se planga de soarta lor. Altfel, plecarea in strainatate este si indepartarea de parinti si cum te vei ingriji de ei, cum ii vei cinsti, ( conform poruncii lui Dumnezeu) daca tu ii vizitezi o data pe an in cel mai bun caz? Nu mai pomenesc de familiile destramate si copiii nenorociti, dintre care unii s-au sinucis…. Eu nu cunosc cazuri de reala propasire spirituala la cei plecati dupa bani.

 

Prin urmare, neavand chemare de misionara si cultivand in viata mea multumirea fata de Creatorul meu si deciziile Lui (cu privire la mine), care sunt mai bune decat ale mele, m-am decis sa raman in Romania! Chiar daca am locuit cel mai mult in Oltenia, dar si in Banat o perioada, iar acum in Prahova, stiu ca am dezlegare de la Domnul, din Geneza 20:15.

 

Si vreau sa-I multumesc zilnic Domnului Isus că sunt femeie, româncă și roaba Lui! Și să mă rog, mulțumind, pentru trezirea ce a început în România! Vreau să proclam Ps. 85:1 si 1Timotei 6:6!

 

25-01-2022

 

 

Din tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani și din tot ce se vede în România de când cu refugiații, îmi apreciez țara și poporul mai mult decât oricând! Și mai ales pe frații în Cristos!
Adăugat în 08/04/2022 de loredanam
frumos, si felicitari pentru exemplu pe care sunteti
Adăugat în 07/12/2023 de MihailCiprianMuresan
frumos, si felicitari pentru exemplu pe care sunteti
Adăugat în 07/12/2023 de MihailCiprianMuresan
Mulțumesc, frate Ciprian!
Adăugat în 03/02/2024 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 463
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 4
  • Gramatical 1
  • loredanam  Este corect

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • loredanam  Are

    Diacritice 1 0
  • Conținut 1
  • loredanam  Are album

    Conținut 1 0
Opțiuni