O lume in deriva?
Autor: Pastot Ioan Cocirteu  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 08/10/2021
    12345678910 0/10 X
O lume in deriva?

 

O LUME ÎN DERIVĂ?

 

            S-ar prea părea că așa este. Suntem purtați încoace și încolo de explicații neclare sau teorii necredibile. Valurile ne lovesc prin cumplita pandemie, lumea politică ne duce spre nu știm unde, educarea noii generații este ca un șantier în care se dărâmă „ce-i vechi” pentru a construi „noul” dar fără materiale de calitate... Omenirea-i confuză, speriată și fără manualul de funcționare asupra ei. Apăsăm tot felul de butoane, dar nu se întâmplă nimic. Iată un diagnostic care ne dă fiori. Ce-i de făcut? Poate fi prescrisă o rețetă?

            Într-o vreme a debusolării pe toate planurile, rămâi lucid la minte, nu-ți pierde cumpătul. Roagă-te pentru asta, ca Dumnezeu să-ți țină capacitatea de gândire, de analiză, puterea rațională în parametrii normali. Alimentează-ți mintea cu ceea ce este sănătos și respinge tot ce este otrăvitor. Fii cu pretenții de la tine, fii aspru cu selcția între bine și rău, între curat și necurat. Cere Creatorului discernământul neafectat de păcat. Lupta viitorului e lupta pentru viața ta. Să fii biruitor sau să fii biruit, marea provocare pentru fiecare om.

            Când suntem ca o barcă pe o mare învolburată, încearcă să salvezi tot ce poți. Nu-ți lăsa copiii pradă noilor valuri ideologice, ei sunt copiii tăi nu ai lor. Învață-i să aibă păreri în fața alternativelor privitoare la apariția omului. Spune-le despre frumusețea unei vieți normale de familie. Arată-le asta prin exemplu personal. Prețuiește-ți partenerul de viață. Iubește, iartă, crede, mângâie, înțelege... nu-ți știrbi credibilitatea. Crede în Dumnezeu și mergi la biserică. Rostește rugăciuni și ține zile de post, nu pierde lucruri valoroase în valuri...

            Fiind purtat în toate direcțiile, vulnerabil la orice capitol, strigă după ajutor. Trimite semnale SOS, nu îngădui să te afunzi și odată cu tine să se năruie tot ce-i în jur. Putem invoca intervenția Marelui Salvator, Dumnezeul cel atotputernic. Verbalizează nevoia pe care o ai, fă-ți glasul auzit până la cer. Unul singur ne mai poate salva de naufragiul iminent și El vrea să o facă. A dovedit-o. O lume ce strigă după mila lui Dumnezeu poate fi izbăvită fără dubii. Deja e timpul potrivit ca să începem. De acum, exact de unde suntem. Asta-i singura noastră șansă, ca Dumnezeu să întindă mâna salvatoare unei lumi care stă să se afunde.

            Nu vă pierdeți speranța, poate fi salvare!

 

                                                Pastor Ioan Cocîrțeu

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 385
Opțiuni