AFGANISTAN - FEMEI - IDEOLOGIE - RĂPIRE - 17 August 2021
Autor: Ioan Ciobota  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Ioan_Ciobota_3 in 17/08/2021
    12345678910 0/10 X

"El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare,
şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi,
de la o margine a cerurilor până la cealaltă."
(Matei 24:31)


------------------------------------
Video aici: https ://youtu. be/U6ThHBAo9Mk
------------------------------------

Imaginile tulburătoare pe care le-am folosit pentru meditația de astăzi sunt de pe Twitter, de pe BBC.

În afară de tot ce s-a discutat despre Afganistan, aș mai adăuga câteva lucruri.

Un subiect important pentru talibani sunt femeile și ne-emanciparea lor sau demnitatea lor. Cristos a ridicat demnitatea femeii la un nivel maxim, chiar între o vreme asemănătoare cu a talibanilor. De ce face acest lucru, într-o vreme în care femeile aveau aproximativ aceeași valoare pe care o au și în ochi talibanilor de astăzi?
Pentru că Cristos a murit și pentru bărbați și pentru femei. El nu anulează diferențele și complementaritățile celor doi, dar a murit și pentru bărbați și pentru femei.

Apoi spunea cineva că Afganistanul s-a dovedit a fi cimitirul imperiilor: turcii, britanicii, sovieticii și acum americanii au plecat rușinos din Afganistan.
Cum poate Biserica să cucerească Afganistanul pentru Dumnezeu, nu pentru pământ?
Care este planul de luptă al lui Cristos?
"Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti."
(Efeseni 6:12)

Aici este secretul!

O altă întrebare: o planetă întreagă este descurajată și îngrozită de ceea ce se întâmplă în Afganistan. Cum au putut 70.000 de oameni să învingă o armată - armata Afganistanului, pregătită și plătită cu o mie de miliarde de dolari, timp de 20 de ani, de către americani și de către aliații lor?
Cum au putut să învingă o țară - Afganistanul, și cum au putut să învingă cea mai puternică coaliție de pe planetă - NATO, dar și întreaga Planetă?

Cât de puternică poate să fie o ideologie, chiar demonică?

Există paralele cu ascensiunea comunismului?
Eu cred că există!
O mână de oameni impun voința lor unor popoare întregi.
Un număr foarte mic de comuniști și-au impus ideologia lor care era distructivă și împotriva lui Dumnezeu.
Un număr foarte mic de talibani își impun ideologia lor care este distructivă și împotriva lui Dumnezeu.

Credeți că acei foarte puțini progresiști din lumea occidentală își vor impune ideologia lor, care este distructivă și este împotriva lui Dumnezeu?

Care este secretul succesului unor ideologii minoritare, cu care majoritatea nu este de acord?
Probabil determinarea și credința celor care cred în anumite idei. Vă spun că nici comunismul nu va dura, nici ideologia talibanilor nu va dura.

Încă un lucru: imaginea avionului armatei Statelor Unite care încearcă să decoleze, în timp ce mii de afgani aleargă disperați pe pistă în jurul avionului, în timp ce avionul deja rulează spre decolare, iar alții afgani se urcă chiar pe trenurile de aterizare ale avionului.

Imaginea aceasta va rămâne epică...

Va rămâne pentru totdeauna ca un simbol al eșecului Occidentului în lupta cu ideologia, dar și un simbol al disperării și deznădejdii maxime a unor oameni dornici de libertate, rămași jos, în afara avionului care se îndreaptă spre libertate.

Probabil că acum talibanii saltă de bucurie și vor spune că dumnezeul lor l-a învins pe Dumnezeul necredincioșilor. În termenii lor oricine nu este musulman, este necredincios, inclusiv creștinii.

Însă Occidentul nu mai este de mult creștin.
Apoi, pe Dumnezeul creștinilor, care este singurul Dumnezeu viu și adevărat, Cel care ni s-a descoperit în Biblie, nu Îl învinge nimeni, niciodată!

Toți ceilalți dumnezei sunt doar minciuni, legende sau povești, și niciunul dintre ceilalți dumnezeii nu răspunde la rugăciunile muritorilor pentru că nu este viu, nu există!

Doar Dumnezeul creștinilor este viu, aude rugăciunile și răspunde atunci când vrea El și după planu Lui, cum vrea El.

La final, aș vrea să spiritualizez puțin lucrurile și să mă gândesc la răpirea Bisericii, atunci când Domnul Isus Cristos Își va trimite îngerii Săi, ca să îi strângă pe toți cei care sunt ai lui.
Oare cum va fi atunci când unii vor fi luați și alții vor fi lăsați?

În Evanghelia după Matei capitolul 24, Domnul Isus Cristos spune:
"Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului.
[... ]
El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare, şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă." (Matei 24:27,31)

Uitați-vă la imaginea aceea amară, în care un avion al armatei Statelor Unite rulează pe pistă să se ridice din Afganistan și să plece spre libertate, și mii de afgani aleargă pe pistă în jurul avionului, alții chiar se urcă pe avion, sperând și ei la libertate.

Și încearcă să spiritualizezi lucrurile, și să îți imaginezi momentul când îngerii Domnului vor veni și vor aduna pe aleșii lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă!

Atenție!
Doar pe aleșii Lui,
pe aleșii lui Cristos.

Ești și tu printre ei?

-------------------------------------

Ioan Ciobotă

17 August 2021

===================
Mai puteți asculta:

BIBLIA AUDIO:
https ://www. youtube. com/watch? v=M7f95e7YMHo& list=PLDXRCzLI3rbbX5Yb4eLobKvSSy6iO97RI

===================

www. rve-timisoara. ro

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 387
Opțiuni