Ocara persoanelor lipsite de sfințenie
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 27/11/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Ocara persoanelor lipsite de sfințenie

   Noi trăim în mijlocul unei generații necinstite și perverse. Din această cauză este necesa să recunoaștem trei tipuri diferite de nelegiuire care proliferează totul în jurul nostru.

   1. UNII OAMENI SUNT SATISFĂCUȚI DE LIPSA LOR DE SFINȚENIE

   2. ALȚII SE ASCUND SUB O FALSĂ SFINȚENIE

   3. MULȚI ÎȘI BAT JOC DE NEPRIHĂNIRE

   1. - Aceasta este starea naturală a fiecărui om de pe pământ dar mulți sunt atât de departe de umblarea în puterea sfințeniri, încât sufletele lor sunt paralizate sub puterea păcatului. Poftele lor dictează și distrug toată munca lor pentru ele - și cer, în fiecare oră din zi și din noapte, să fie satisfăcute. Viața petrecută în păcat este o viață tristă, chinuită și irosită.

   Apostolul Pavel asocia LANȚUL FĂRĂDELEGII și FIEREA AMARĂ (Faptele Apostolilor 8.23). Oricine seamănă păcat și nelegiuire și încearcă să culeagă altceva, dar nu fructul amar al muncii lui, pretinde o înțelepciune superioară lui Dumnezeu Însuși. Deoarece El garantează că fructul natural ce crește dintr-o astfel de rădăcină este OTRAVĂ ȘI PELIN (Deuteronom 29.18).

   De-a lungul secolelor de înșelătorie artistică, se poate ca diavolul să fi stropit bucățica de nelegiuire cu forme atât de subtile de decepție, încât să nu poți testa adevăratul gust al acesteia. Dar, după cum Abner l-a întrebat pe Ioab: NU ȘTII CĂ LA SFÂRȘIT VA FI AMAR? (II Samuel 2.26). Iadul va topi tot zahărul în care a fost învelită pilula amară. Și atunci - dacă nu chiar mai devreme- tu vei gusta adevărata amărăciune a ceea ce s-a prăbușit atât de ușor. Cât de mulți astăzi, în iad, trebuie să-și blesteme ospățul lor, cât și pe cel ce l-a făcut!

   Crezi tu, că durerea celor condamnați este ușurată când își socotesc plăcerile, profitul și distracțiile pe care le-au obținut pentru banii lor, când ei trebuie să plătească pentru ele nesfârșite chinuri, în eternitate? Cu siguranță, aceasta adâncește agonia lor, realizând cât de ieftin și-au vândut sufletele și au pierdut cerul - toate acestea deoarece au socotit că sarcina sfințeniei cerea un preț prea mare pentru a fi plătit!

   În timp ce administrarea decepției lui Satan nu este greu de observat pentru creștini, foarte puțini oameni se mai gândesc la ce se întâmplă în veșnicie. Ei văd păcătoșii murind în fiecare zi înlănțuiți de păcat, dar la faptul că se chinuie și ard în iad se gândesc tot așa de puțin cum peștii din râu se întreabă ce se va întâmpal cu ceilalți pești care au prins momeala. Chiar când captivii sunt aruncați de vii în tigaie sau în oală, camarazii lor lipsiți de minte sunt gata să muște din același cârlig. Tot astfel, oamenii nepăsători urmează cu nerăbdare plăcerile păcătoase și recompensele nelegiuirii care au luat milioane de suflete în iad și pierzare.

   2. Acești oameni sunt la fel de lipsiți de sfințenie ca cei satisfăcuți de păcat dar ei poartă ceva asemănător unei platoșe - o sfințenie falsă care să le salveze reputația.

   Adevărat vă spun, că și-au luat răsplata! Matei 6.2

   Și ce răsplată ieftină! Când mergi la luptă înarmat cu fățărnicia, tu îi faci diavolului un dublu serviciu iar lui Dumnezeu un dublu deserviciu. În primul rând, tu atragi atenția regelui, precum un soldat care se va avântă plin de curaj în diferite misiuni pentru el. Dar apoi, după ce nu faci nimic, el nu vede în tine decât un trădător care a luat locul unui supus credincios, înarmat pentru victorie. Tu faci mai mult rău prințului tău decât lașul care stă acasă sau care trădează, ducându-se în tabăra vrăjmașului și spunându-i tot ceea ce regele său intenționează să facă.

   Fiți serioși, prieteni! Dacă umblați după sfințenie, asigurați-vă că ESTE SFINȚENIE ADEVĂRATĂ!

   Îmbrăcați-vă în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul/Efeseni 4.24

   Observați două expresii în acest pasaj. Sfințenia este numită OMUL CEL NOU DUPĂ CHIPUL LUI DUMNEZEU - adică, asemenea lui Dumnezeu. O astfel de sculptură este scoasă din ființa lui Dumnezeu, după cum un artist copiază fața unui om. De asemenea, ADEVĂRATA SFINȚENIE înseamnă o sfințenie conformă adevărului biblic, nu unei doctrine fariseice și tradiționale; la fel de bine semnifică o sfințenie ce are ca punct de referință inima, care reprezintă locul adevărului sau minciunii.

   Așadar, pentru a avea adevărata sfințenie, creștinul trebuie să aibă neprihănire și sfințenie în inima lui. Mulți oameni au o frumusețe a sfințeniei asemănătoare frumuseții corpului - piele adâncă și tot ce este atrăgător la suprafață. Dacă diseci cel mai frumos corp de pe pământ, nu vei găsi decât sânge și miros greu - tot așa, când falsa sfințenie este expusă, ea nu va lăsa să se vadă decât impurități spirituale.

   Pavel îl asigura pe Marele Preot: TE VA BATE DUMNEZEU, PERETE VĂRUIT! Faptele Apostolilor 23.3. Și dacă ești un fățarnic trebuie să fac să răsune avertismentul apostolului:

   Dumnezeu te va bate, și pe tine, căci te asemeni cu un mormânt zugrăvit, deoarece varul religiei pe care l-ai aplicat mărturisirii tale de credință nu-i orbește pe alții admirând strălucirea sfințeniei tale, ci putreziciunea ta te va face respingător pentru oricine te vede.


Iar sfințenia reală crește în noi în măsura în care acceptăm să suferim pentru Cristos!
Adăugat în 29/11/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 472
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni