Strategia lui Satan în a-l dezarma pe creștin de platoșa lui -4-
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 25/11/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Strategia lui Satan în a-l dezarma pe creștin de platoșa lui -4-

   Satan susține că neprihănirea distruge prosperitatea

   Chiar dacă nu te-ai clătinat la prima piatră aruncată de satan - minciuna că neprihănirea împiedică plăcerea - el are pregătită o altă piatră pentru a o arunca asupra ta. El nu este un vânător așa de neexperimentat încât să plece la vânătoare cu un singur glonț; trebuie să te aștepți că el va proiecta un altul împotriva ta, de îndată ce primul nu și-a atins ținta.

   Iată cum ochește cel de-al doilea:

   Cu siguranță, tu nu te-ai implicat în această viață de sfințenie, până când, desigur, nu ești gata să renunți la tot ce ai obținut așa de greu. Și nu uita, oamenii depind de tine. Privește numai la cei mai importanți oameni din lume: averea și influența lor a provenit din sfințenie? De ce n-ar fi putut avea un astfel de succes, dacă cugetul lor ar fi fost atât de strict, ca al tău, și dacă ar fi fost legați de regulile unei vieți sfinte? Acum, dacă dorești o parte din prosperitatea lor, primul lucru pe care tu trebuie să-l faci este să îndepărtezi platoșa neprihănirii, sau cel puțin să ți-o dezlegi, astfel încât să atârne suficient pentru a face loc iscusinței tale. Altfel, tu poți la fel de bine să-ți închizi magazinul, pentru tot profitul obținut din munca ta asiduă.

   Deși cuvintele diavolului sunt niște arme ucigătoare, nu el are ultimul cuvânt în lupta spirituală - ci Dumnezeu. Haideți să studiem patru aspecte ale acesteia din perspectivă divină:

   1. SFINȚENIA ESTE NECESARĂ PENTRU FERICIRE, NU BOGĂȚIILE!

   2. CERUL MERITĂ TOATĂ SĂRĂCIA DIN LUME

   3. SFINȚENIA PROSPERĂ PE MULȚUMIREA ÎN CRISTOS

   4. OAMENII CARE-ȘI ÎNCHIRIAZĂ PLATOȘA PLĂTESC UN PREȚ SCUMP

   1. Tu poți zbura spre cer fără nici un ban în buzunar, dar sub nici o formă tu nu poți ajunge acolo fără sfințenie în inima ta și viața ta. Și înțelepciunea îți spune să te preocupi în primul rând, de această cerință importantă.

   2. Există o rămășiță de oameni care acceptă bucuroși darul mântuirii lui Dumnezeu, numai pentru a putea ajunge în slăvitul oraș ceresc. Iar Dumnezeu nu trebuie să îi momească cu bogății și cu o călătorie gratuită; ei se hotărăsc să fie sfinți, oricât i-ar costa. Nici măcar să nu te gândești la ce-ai putea pierde. Dacă L-ai iubi pe Dumnezeu, ai prefera să renunți la toată lumea, decât să-L pierzi pe El.

   3. Câteva haine sunt suficiente pentru un om cu o sănătate puternică. Iar căldura sângelui și a lichidelor vitale dinăuntrul lui este mai bună decât căldura unei haine grele. Așadar, cu cât mai bună este mulțumirea pe care evlavia o oferă unui creștin în sărăcie, decât mulțumirea - dacă există în lume un astfel de lucru - pe care bogăția o oferă unui om bogat!

   Evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig - 1 Timotei 6.6

   Singura persoană din lume cu adevărat mulțumită este omul sfânt. Pavel învățase să fie mulțumit în orice situație. Și dacă l-ai fi întrebat de la cine a învățat această lecție grea, ți-ar fi spus că acest lucru nu se datora faptului că a stat la picioarele lui Gamaliel, ci la picioarele lui Cristos.

   Pot totul în Cristos care mă întărește. Filipeni 4.13

   Când omul sfânt se află în cea mai grea perioadă, el poate mărturisi că între starea inimii sale și împrejurările vieții lui nu există contradicții.

   Lumea numește fericit pe omul care se poate întreține singur, fără să împrumute nimic de la nimeni, sau care poate plăti pe loc ce a cumpărat. Dacă un astfel de om ar fi dorit un anumit aliment, el nu ar fi trebuit să meargă după el la piață, deoarece l-ar fi găsit chiar în cămara lui. Ei bine, evlavia este atât de bogată, încât poate face mai mult decât să satisfacă din propria-i cămară toate dorințele creștinului. De aceea, pentru a le obține, omul sfânt nu va trebui niciodată să cerșească la poarta lumii sau să riște să-și piardă sfințenia.

   4. Adevăratul cost al acestei afaceri se reflectă îndeosebi în blestemul greu pe care îl aduce:

   - este un mare păcat: diavolul nu și-ar fi irosit timpul ispitindu-L pe Fiul lui Dumnezeu cu un păcat minor. Dimpotrivă, el a întins o momeală aurită înaintea lui Isus și I-A ARĂTAT TOATE ÎMPĂRĂȚIILE PĂMÂNTULUI, promițîndu-I că toate vor fi numai ale lui, numai să Se arunce la picioarele lui și să i Se închine. Planul diavolului era să-L determine pe Cristos să-l recunoască drept stăpânul lumii și să se aștepte la lucruri bune din mâna lui, și nu a Lui Dumnezeu.

   Astfel, oricine caută premiul lumii, prin nelegiuire, se duce la satan pentru ele și, de fapt, i se închină. La fel de bine, el poate merge mai departe și să-l declare pe satan ca dom al lui  deoarece diavolul a fost pus de el în locul lui Dumnezeu. N-ai spune că este mai bine să ai sărăcie de la Dumnezeu decât bogății de la diavolul? Ce păcat îndrăzneț să iei suveranitatea lui Dumnezeu și să o atribui diavolului!

   - este un păcat nesăbuit:

   Cei ce vor să se îmbogățească, cad în ispită, în laț, și în multe pofte nesăbuie și vătămătoare. 1 Timotei 6.9

   Ce ar putea fi mai stupid decât să furi ceva care deja îți aparține? Dacă ești un om sfânt, orice lucru din lume este al tău:

   Evlavia are făgăduința vieții de acum și a celei viitoare - 1 Timotei 4.8

   Dacă bogățiile vor fi bune pentru tine, atunci cu siguranță le vei avea, dar Dumnezeu este Judecătorul; și dacă vede că bogăția nu este potrivită pentru sufletul tău, atunci El te va plăti astfel.

   Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: NICIDECUM N-AM SĂ TE LAS, CU NICI UN CHIP NU TE VOI PĂRĂSI. EVREI 13.5

   Dacă Dumnezeu îți oferă bogăție, dar mai târziu îți cere să renunți la ea de dragul Lui, El Își va lua angajamentul de a-ți recompensa pierderea cu un ÎNSUTIT avantaj în viața aceasta, pe lângă viața veșnică în lumea viitoare. Numai un nebun ar renunța la făgăduințele lui Dumnezeu pentru vreo siguranță oferită de diavolul.

   - este o afacere costisitoare: Întotdeauna câștigul celui nelegiuit este blestemat:

   Blestemul Domnului este în casa celui rău (Proverbe 3.33) dar locuința celor neprihăniți o binecuvintează (Proverbe 15.6)

   Tu ai putea vizita casa unui om neprihănit și să nu găsești nici un ban dar ești sigur că vei găsi o comoară. Cu toate că în casa omului rău ar putea fi mult aur și argint, nu vei găsi nici o comoară - blestemul lui Dumnezeu distruge tot câștigul lui.

   FURCA LUI DUMNEZEU MERGE ÎN URMA GREBLEI OMULUI RĂU!

   Cei nelegiuți aduc rușine în casele lor CĂCI PIATRA DIN MIJLOCUL ZIDULUI STRIGĂ ȘI LEMNUL CARE LEAGĂ GRINDA ÎI RĂSPUNDE (Habacuc 2.11). Și ce om care ține la viața lui ar trăi într-o casă astfel bântuită chiar pentru tone de aur? Strigătul nelegiuirii lui îl urmează pretutindeni și răsună până când el poate auzi pietrele și grinzile gemând sub greutatea păcatului care le-a pus acolo.

   Acest păcat este atât de grav pentru Dumnezeul cel neprihănit încât omul care-l adună nu numai că va câștiga nelegiuire, dar și instrumentele pe care el le folosește pentru a-și împlini planul sunt blestemate. Astfel, slujitorul care este părtaș înșelătoriei stăpânului său va avea și el parte de mânia lui Dumnezeu.

   Voi pedepsi și pe toți cei ce sar peste prag, pe cei ce umplu de silnicie și de înșelăciune casa stăpânului lor. Țefania 1.9

Cu adevărat, cum scrie în Cuvânt: „Iubirea de bani e rădăcina tuturor relelor”.
Adăugat în 05/01/2021 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 351
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni