Identitatea relaționată la trup/căsătorie Parte III
Autor: Marinela Buzaș /  |  Album: https://luminipentrusuflet.com/identitatea  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de mary_buzas1 in 22/08/2020
    12345678910 0/10 X

Am căutat să aflu răspunsul la întrebarea: „De ce amână tinerii căsătoria sau de ce ei chiar renunță să se căsătorească?” chiar direct de la cei care fac această decizie. Numărul, sinceritatea și deschiderea cu care tinerii răspund la această întrebare pe multe bloguri, m-a șocat. Chiar vă provoc să citiți pentru dumneavoastră răspunsurile tinerilor la această întrebare. Vă va aduce lumină cu privire la acest subiect și veți vedea planul celui rău de a distruge familia.

Dacă ar fi să reduc la un cuvânt răspunsul lor ar fi acesta: egoismul. Din răspunsurile lor, eu nu cred că acești tinerii L-au acceptat pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor. Dar uitându-mă la aceste răspunsuri pot să îmi dau seama de învățătură care este în lume despre căsătorie, învățătură care se poate strecura chiar și între noi cei aleși (creștinii).

Un copil al lui Dumnezeu își subordonează eul, dorințele și voința, lui Dumnezeu și recunoaște că numai Dumnezeu știe ce e mai bine pentru viața lui. Un tânăr care L-a acceptat pe Domnul Isus în viața Lui, va accepta planul Lui Dumnezeu de a se căsători ca răspuns al legilor nescrise din trupul, sufletul și spiritul lui.

Sănătatea societății depinde de sănătatea familie.  Noi știm bine acest lucru. Ce se întâmplă cu o societate care desființează familia, căsătoria și frumusețea relație dintre un bărbat și o femeie, așa cum a creat-o Dumnezeu să fie? Răspunsul este evident. Am văzut în repetate rânduri în istoria omenirii cum decăderea națiunilor a fost precedată de creșterea imoralității și devalorizarea ființei umane.

Dorința mea este ca cel rău să nu ne pună și nouă, creștinilor, ochelarii minciunilor lui pe ochi, ca să nu vedem realitatea așa cum este.  Am învățat până acum că cel rău nu vine să spună ceva cu totul diferit de ce spune Dumnezeu, el doar strecoară un pic de minciună ca să schimbe direcția noastră un pic, dar, mare atenție, aceasta ne va schimba destinația finală.

Cea mai importantă decizie pe care toți oamenii o fac în viață, este de a-L accepta pe Isus ca Domn și Mântuitor, sau de a-L respinge. A doua decizie ca importanță este de a-și alege un partener de viață sau de a rămâne singuri.  Nu fac aici paralelă. A fi singur nu este un păcat și unii chiar sunt chemați să fie singuri. Dar alegerea soțului sau soție este a doua decizie ca importanță în viață. Această întrebare este pentru părinți, bunici, lideri religioși și orice persoană pusă în poziția de a da un sfat unui tânăr în ce privește căsătoria: “Se merită pentru tinerii noștii să amâne căsătoria, doar ca să se realizeze financiar înainte de căsătorie, să fie confortabili, să-și termine toate școlile, să aibă o viață ușoară și fără probleme?”. Oare nu acolo în lipsuri, în nevoi, cei doi se unesc în rugăciune cel mai bine, se apropie cel mai mult de Dumnezeu și unul de altul? Pentru cei cu perii căruți, gândiți-vă fiecare cum ați început viața. Nu sunt cele mai frumoase istorioare, pe care le lăsați ca moștenire copiilor și nepoților, izvorâte din momentele grele din viață? Mulți au început de la zero neavând mare lucru, doar o încredere nezguduită în Dumnezeu și o dragoste fără margini pentru cel/cea cu care s-a căsătorit. De ce nu ar fi asta valabil și pentru copiii noștrii? Avem nevoie de familii care știu ce înseamnă încrederea și dependența de Dumnezeu, sacrificiul personal și renunțarea la sine.

În multe feluri, căsătoria este asemănată cu relația dintre Cristos și Biserică. Căsătoria implică renunțare la sine și dragoste sacrificială. Cei doi vor înfrunta furtunile vieții împreună, indiferent de încercările sau dificultățile pe care le vor întâmpina în viață. Căsătoria este opusul egoismului.  Dumnezeu este preocupat mai mult de caracterul nostru decât de  comfortul nostru.  Noi părinții trebuie să ne gândim în acelaș fel la copiii noștrii. La ce le-ar ajuta o viață de confort și lux dacă nu ar trăi viața pe care Domnul o are pregătită pentru ei? Sănătarea societății de mâine, depinde de educația pe care o dăm astăzi tinerilor noștri. Vor fi ei gata să zidească familii bazate pe principi biblice, să nască și să crească copii și să se dăruiască pe sine ca exemplu vrednic de urmat?

Noi trebuie să încurajăm noua generație să facă pasul căsătoriei și dacă și-au găsit persoana potrivită, să nu amâne căsătoria, doar că e la modă. Am auzit în nenumărate rânduri, mă regăsesc și eu aici, de tineri care au fost descurajați de părinți să se căsătorească sau să amâne căsătoria. Am auzit de tineri căsătoriți, cărora le este greu să le spună părinților că așteată un copil sau că mai așteaptă un copil, de groaza că vor fi certați; și asta sub pretextul că le va fi greu. Dumnezeu a dat poruncă celor doi să nu rămână singuri ci să aibă copii. Biblia spune: “Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei!” (Psalmul 127:4,5).

Mă întreb oare agenda cui o urmează cei care descurajază căsătoriile și nașterea de copii? Nu cumva încearcă cel rău să întunece chiar și gândirea noastră? Oare nu este și aceasta o capcană a celui rău de a distruge omenirea pe care el o urăște cu desăvârșire?

Există un fenomen de masă care a cuprins România, America și multe alte țări, care trebuie analizat. Părerea mea personală este că acest fenomen de a amâna căsătoria sau de a descuraja nașterea de copii nu se potrivește cu învățătura Biblie.

Suntem îndemnați în Cuvânt, să ținem legile și poruncile Domnului în gândirea noastră, să le scriem pe tăblița inimii noastre și să cugetăm la ele zi și noapte. Și aceasta, pentru că ne va ține piciorul drept pe calea pe care trebuie să o urmăm. Dacă tinerii noștrii au mesajele acestea greșite despre căsătorie în gândirea lor, dacă atât noi cât și societatea le vor spune să amâne sau să evite căsătoria, asta este ce vor face. Dacă în schimb le vom prezenta căsătoria ca fiind un dar frumos de la  Dumnezeu și dacă noi vom avea căsătorii frumoase în care mama și tata se iubesc și se respectă și ei vor fi gata să facă acest pas, la momentul potrivit. Haideți să punem în gândirea copiilor noștrii mesajul Scripturii și nu mesajele subtile ale celui rău.

 

Tradițiile oamenilor și principiile societății

 

Nu este de mirare că Diavolul luptă cu atâta înverșunare să distrugă și să pervertească căsătoria.

Societatea în care trăim a schimbat definiția căsătorie, ceea ce ne obligă pe noi creștinii să fim și mai vigilenți în răspândirea învățăturii biblice despre căsătorie. Noi trebuie să învățăm generația tânără, care este bombardată cu mesaje false despre ce înseamnă căsătoria, adevărul Biblic. Nu doar în familie sau în biserici, trebuie să propagăm această învățătură sănătoasă despre familie, ci și în societate. Noi putem să sprijinim, cu rugăciunile și banii noștri, organizații locale și internaționale, care luptă pentru apărarea libertății religioase și sanctitatea familie. Una dintre aceste organizații este Liberty Counsel, unde compatriotul nostru Harry Miheț este Vicepreședinte. Alte organizații pe care aș dorii să le menționez sunt: Counsel of the American Center for Law and Justice (ACLJ) și Coaliția pentru familie. Noi suntem conlucrători cu Dumnezeu și așa cum Neemia odată reclădea zidurile cetății, având într-o mână sabia și cu cealaltă lucra, tot așa trebuie și noi să împletim rugăciunile și postul nostru cu munca fizică ca să reclădim principiile Biblie în inima si gândirea noii generații.

Diavolul se luptă din răsputeri să distrugă acest plan a Lui Dumnezeu, chiar de la simpla definiție a căsătoriei. Biblia ne spune că este rușine să menționăm perversiunile practicate de cei din lume, așa că mă abțin să intru în detalii. Doar menționez faptul că Diavolul cu nerușinare încearcă să își bată joc de oameni, robindu-i prin păcate sexuale și mințindu-i că așa ei sunt liberi. Este la fel cum ai spune, hai să fim liberi, să scoatem lemnul arzând din sobă și să-l punem în mijlocul camerei. Dar mai apoi, când casa arde, Diavolul râde de cei pe care i-a înșelat. Singurul loc unde o persoană este liberă să se bucure de frumosul dar al intimității fizice dintre un bărbat și o femeie este în cadrul căsătorie.

Am auzit de propuneri sau chiar practici de genul: certificate de căsătorie cu dată de expirare, bestialitate, relații intime cu roboți, poligamie și de căsătorii de același sex. Doctorul Britanic Ian Pearson și alți experți spun că se estimează ca până în anul 2050 oamenii vor avea relații intime mai mult cu roboţi decât cu o ființă umană. Pare absurd nu e așa? Nu tot așa de absurdă a fost propunerea de a schimba definiția căsătorie și multe alte anomalii care acum sunt legi. Aceste legi ne aduc durere, tristețe și chiar riscul de a fi puși în închisoare, precum i s-a întâmplat lui Kim Davis? Unde se va opri Diavolul? Aici, cu fiecare din noi cei care L-am acceptat pe Isus ca Domn și Mântuitor! Doresc ca fiecare cititor să poată să spună ca Iosua: “Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului” ( Iosua 24:15).

Creștinii trebuie să știe ce se întâmplă în jurul lor. Noi sunt chemați să luptăm în rugăciune pentru cei din conducerea țarii. Mă rog să ridice Domnul dintre rândurile noastre creștini gata să slujească în poziții de conducere. Binele nostru depinde de binele țării în care trăim. Iar binele țării depinde de ascultarea de Dumnezeu. “…dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.” (Cronici 7:14).

 

Poate nu te-ai gândit niciodată la tine ca fiind un soldat, un ambasador, un administrator, un agent al schimbării, dar ești, că știi, că nu știi. Fiecare din noi avem putere de influență asupra celor din jurul nostru și în mod special asupra celor din familia noastră. Unii vor zice „Sunt și acestea semne clare că venirea Domnului Isus este aproape”. Sunt de acord că venirea Domnului e aproape și chiar aceasta mă motivează să lupt pentru dreptate și adevăr. Fiecare copil al lui Dumnezeu, tu și eu, avem o chemare specială din partea Lui de a fi lumină și sare în lumea aceasta.

Domnul Isus vrea să scoată cât mai mulți oameni din Împărăția întunericului, din ghearele Diavolului care își bate joc de ei. Acesta este planul Domnului Isus, de a readuce omenirea din nou la El, prin noi, copiii Lui. Învățătura pe care o dai celor din jurul tău, în fiecare zi cu vorbe sau cu fapte, presărată cu lacrimi și rugăciune, poate să scoată un suflet din ghearele flămânde a celui rău.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 325
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”