Câte sfârșituri mai sunt până la sfârșit?
Autor: Marian Condrat  |  Album: Erezii din carantina  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de FullGospel in 22/04/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Câte sfârșituri mai sunt până la sfârșit?

CÂTE SFÂRȘITURI MAI SUNT PÂNĂ LA SFÂRSIT?

 

Mă imaginez călătorind într-un tren care se oprește într-o gară mică cu lumini puține, cu oameni în sala de așteptare, cu trecători grăbiți pe peroane. Deschid fereastra și întreb un lucrător din gară grăbit și el: Câte sfârșituri mai sunt până la sfârșit?

Unii devotați slujbei de “share-iști” au tot umplut internetul cu video-uri și articole cum că am trai sfirsitul lumii. Știam că haloween e prin octombrie nu primăvara!

De ce unii consideră pandemia aceasta ca prefață sfârșitului? Ea ar fi într-un fel anume. Însă chiar dacă nu sunt un adept credincios al teoriilor conspirației, pandemia aceasta a fost “umflată” la greu de mass media, și ea la rândul ei aservită  unor “personalități” cu interese diferite de cel al împlinirii Scripturilor. Noi cei mici nu suntem altceva decât un “număr de identitate” personală  în dreptul căruia ei pot să decidă dacă mai trebuie lăsat s-au trebuie “șters”. Nu mai vorbim de spălare de bani, motive în plus de a crește taxele, reducerea drepturilor si libertăților individului și toate la un loc, pregătirea în detaliu pentru intrarea în scenă  a falsului mesia.

De ce mulți creștini sunt obsedați de vremurile sfârșitului? Un răspuns e simplu: scrie în Biblie! Primii creștini au crezut că Isus va reveni foarte curând, chiar în timpul vietii lor! Un alt răspuns este că venirea lui Isus are o dată neștiută de ninemi și orice împlinire a semnelor sfârșitului este așteptată ca fiind ultima! Este ca un om care stă într-o stație de autobus așteptându-și prietenul: vine cu ăsta, nu, cred că vine cu următorul! O altă explicație ar fi motivația  răspândirii Evangheliei. Sosirea ei “la marginile pământului” este semnul garantat al sfârșitului!

Însă matematica și credința nu prea au făcut echipă bună în ce privește calcularea acelei zile a sfârșitului. Tot timpul rezultatul a fost eronat chiar dacă s-au folosit expresii ca “ după cum spune Isus în Matei”, “comform Scripturilor”, “bazați pe aceste versete”, specialiștii înteleg ce spun. Și o ultimă explicație este că la mulți creștini le este frică, (încă), de moarte! E un mare paradox că toți vrem în cer dar nimeni nu vrea să moară! Frica de moarte, de o experiență ne-experimentată, de necunoscut. Dar mai ales, culmea, nesiguranța mântuirii îi aruncă pe unii în obsesia sfârșitului. Am făcut acest experiment de câteva ori întrebând cine e sigur de mântuire și s-au ridicat doar câteva mâini. Durerea e mare. Că predicăm, cântăm, facem misiune, evanghelizăm, spunându-le altora despre o mântuire de care nu suntem nici noi siguri. Ciudat nu? Încercați și voi!

De la înălțarea lui Isus la cer și până acum s-au dat de aproximativ 61 de ori o dată a revenirii lui Isus și alte nenumărate cu privire la sfârșitul lumii. Ce privilegiu pentru unii! Cum au reusit să îl convingă pe Tatăl să le șoptească lor la ureche care va fi acea zi în timp ce Fiul este lipsit de acest har!

Când s-a început sfârșitul sau vremurile din urmă? Vremeasfârșitului este prevestită  de Daniel, ( și nu numai), (Daniel 8:17 pâna la 12:13) Iar ele au început cu venirea lui Isus în lume,"După ce a vorbit în vechime părinţilor noştri prin proroci, în multe rânduri şi în multe chipuri, Dumnezeu, la sfârşitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moştenitor al tuturor lucrurilor şi prin care a făcut şi veacurile." Evrei 1:1,2. Deci de aproximativ de  2000 de ani trăim vremea sfârșitului!

Petru face o remarcă "El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii şi a fost arătat la sfârşitul vremurilor pentru voi," 1 Petru 1:20

Pavel scrie “Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste care au venit sfârşiturile veacurilor." 1 Corinteni 10:11 Deci cei de pe vremea lui Pavel intraseră  în această ultimă perioadă!

Petru scire "Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. Fiţi înţelepţi dar şi vegheaţi în vederea rugăciunii." 1 Petru 4:7

Pavel ne averizează si el scriind "Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut." Romani 13:11

Isus vorbind despre “indicatoarele” sfârșitului spune aceste cuvinte "Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul." Matei 24:14 La restul semnelor se referă  ca fiind “începutul durerilor” sau “ nu atunci va fi sfârșitul”

Molimi, ciumi, războaie, vești de războaie, cutremure, foamete au fost și vor mai fi. Cei care disperă în munca lor de convingere că trăim sfârșitul ar trebui să studieze un pic istoria și vor descoperi că au fost molimi  mai grozave și care au făcut mult mai multe victime decât aceasta. Dar și  aceasta este parte din “începutul durerilor”. Omenirea a trăit multe sfârșituri până acum dar încă nu am ajuns la sfârșit!

Un ultim gând."Să luăm dar bine seama ca, atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduinţa intrării în odihna Lui, niciunul din voi să nu se pomenească venit prea târziu." Evrei 4:1 Asta e frate! Veghează  ca  nu cumva să adormi în gară și să pierzi trenul! Ce contează câte sfârșituri mai sunt pâna la sfârșit? Urcă în tren și nu te da jos decât la sfârșit. "Dar Hristos este credincios ca Fiu, peste casa lui Dumnezeu. Şi casa Lui suntem noi, dacă păstrăm până la sfârşit încrederea nezguduită şi nădejdea cu care ne lăudăm." Evrei 3:6 Vine Isus! Te vei întâlni cu El în ultima stație cu numele Sfârșit! Nu te da jos înainte de vreme!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 597
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
Opțiuni