O privire asupra primului Templu
Autor: John Bevere  |  Album: Frica de Domnul  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/01/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
O privire asupra primului Templu

   Să ne întoarcem la Hagai. Frica de Domnul și-a reluat locul în inima poporului Israel, care și-a îndreptat din nou atenția spre Dumnezeu. Hagai le-a arătat apoi starea în care se găsea Templul:

   Cine a mai rămas între voi dintre cei ce au văzut Casa aceasta în slava ei dintâi? Și cum o vedeți acum? Așa cum este, nu pare ea ca o nimica în ochii voștri? Hagai 2.3

   Cred că Dumnezeu ne pune aceeași întrebare și astăzi:

   Câți dintre voi își amintesc biserica în slava ei dinainte? Și cum o vedeți acum? Cum arătăm noi, templul lui Dumnezeu, prin comparație?

   Pentru a putea fa un răspuns, haideți să examinăm slava de care se bucura biserica din Cartea Faptelor Apostolilor. Cincizecimea, prima zi a ploii timpurii, a sosit cu asemnea putere, încât a captat atenția mulțimilor de oameni care se aflau la Ierusalim. Nu fuseseră nici radiouri, nici televizoare, nici anunțuri în ziare, nu se împărțiseră afișe; de fapt, nici măcar nu fusese programată vreo întâlnire. Cu toate acestea, Dumnezeu S-a manifestat cu o asemnea putere încât mii de oameni au auzit cuvintele lui Petru, pline de ungere divină, și au fost mântuiți. Întâlnirea aceasta nu a avut loc într-o biserică, într-o sală publică, un stadion.

   La scurt timp după aceasta, Petru și Ioan s-au îndreptat spre Templu și au văzut un olog din naștere, care era adus în fiecare zi ca să cerșească. Petru l-a ridicat în picioare și ologul a fost vindecat în Numele lui Isus. În câteva minute s-a strâns din nou o mulțime de oameni. Petru a predicat și cinci mii de oameni au fost mântuiți. Nu a fost timp nici măcar pentru o chemare la altar fiindcă Petru și Ioan au fost arestați înainte să-și încheie predica.

   Într-un interval foarte scurt, biserica a crescut de la o sută douăzeci de oameni la peste opt mii de membri.

   După ce Petru și Ioan au fost eliberați din închisoare, s-au întors la ceilalți credincioși. Împreună s-au rugat într-un asemenea duh de unitate, încât clădirea în care se aflau s-a zguduit. Aceasta înseamnă putere! Cunosc predicatori care au tendința de a exagera, însă nu este cazul Bibliei! Când aceasta spune că o clădire s-a zguduit, înseamnă că așa a fost.

   Curând după aceea, un bărbat și o femeie au adus un dar și pentru că au tratat cu ușurătate prezența Duhului Sfânt, au fost loviți cu moartea. Imediat după acea întâmplare citim următoarele:

   Scoteau pe bolnavi chiar pe ulițe și îi puneau pe paturi și pe așternuturi, pentru ca, atunci când va trece Petru, măcar umbra lui să treacă peste vreunul din ei. Fapte 5.15

   Observați că se vorbește despre ulițe nu despre una singură! Ierusalimul nu era un oraș micuț. Slava lui Dumnezeu era atât de puternică încât Petru nu trebuia decât să treacă pe lângă acești oameni iar ei erau vindecați!

... .

   Slava lui Dumnezeu era atât de puternică, încât Biblia menționează:

   Lucrul acesta a ținut doi ani, așa că toți cei ce locuiau în Asia, iudei și greci, au auzit Cuvântul Domnului.

   Nemaipomenit! Ni se spune TOATĂ ASIA A AUZIT CUVÂNTUL! Aceasta înseamnă că fiecare persoană care locuia în Asia a auzit Cuvântul în numai doi ani. Biblia ne spune că fiecare persoană a auzit Evanghelia care a fost proclamată de acețti primi creștini.

   Începeți acum să întrezăriți slava care însoțea biserica din Fapte în timpul ploii timpurii a Duhului lui Dumnezeu? Haideți să punem din nou întrebarea: Cum arată biserica de astăzi, comparativ cu cea din Cartea Faptele Apostolilor? Nu părem ca un nimic? Dacă am fi sinceri, am răspunde afirmativ la această întrebare. Este imposibil să comparăm biserica de azi cu cea din Fapte. Probabil că avem mai multe resurse dar se pare că avem mai puțin din SURSA PRIMORDIALĂ. Nu sunt împotriva cărților, televiziunii, computerelor, sateliților. Toate acestea sunt resurse însă dacă asupra lor nu este imprimată suflarea Sursei, vor da greș.

   DUMNEZEU ESTE SURSA TUTUROR RESURSELOR NOASTRE!

   Oare ne pune Dumnezeu această întrebare ca să ne condamne? Cu siguranță că nu! El nu face decât să ne îndemne să ne lărgim viziunea.

   Acolo unde nu există revelație (viziune profetică), poporul este fără frâu. Proverbe 29.18

   Odată cu această descoperire a nevoii noastre, Dumnezeu deschide calea viziunii Sale profetice. Citiți Cuvântul Domnului și vedeți care este viziunea Lui:

   Slava acestei Case din urmă va fi mai mare decât a celei dintâi - zice Domnul oștirilor. Hagai 2.9

   Nemaipomenit! Vă puteți închipui una ca asta? Dumnezeu spune că gloria pe care o va descoperi o va întrece pe cea din Cartea Faptelor.

Trezirea de la sfârșit-ploaia târzie, aceasta o așteptăm, o, Doamne!
Adăugat în 10/03/2020 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 562
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni