Astăzi alegi, mâine nu.
Autor: Cătălin Miclea  |  Album: Volumul 1  |  Tematica: An nou
Resursa adaugata de catalinm053 in 21/12/2019
    12345678910 0/10 X

Astăzi alegi, mâine nu!

La sfârșitul acestui an dacă tragem linie, dacă calculăm câte reușite și câte eșecuri am avut, toate au venit in urma unor alegeri, dar de data aceasta voi vorbi despre o reușită de care avem nevoie, o reușită necesară în viața de creștin, care vine în urma unei alegeri.


Prima dată vreau să privim ce alegem, lucrurile acestea cu toate că ne sunt familiare ar fi bine să le reamintim.
Avem de ales dintre două drumuri, unul la dreapta sau altul la stânga (am ales să le despart pentru a privi separația dintre ele, dacă aș fi zis două drumuri paralele, ar fi mers in aceași direcție). Primul drum este cel mai greu, cu urcușuri și coborâșuri. Biblia spune despre acest drum că: “Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.” (Matei 7:14) și cu ajutorul lui Dumnezeu, și noi- cei care eram morți odinioară, am ajuns pe calea aceasta. Spunea cineva un lucru care mi-a dat de gândit: “Dacă diavolul nu are treabă cu tine, esti de-a lui.” Și exact asta se întâmplă dacă privim atenți, ce bine le merge unora din lume, ce nepăsători trăiesc, iar noi, când vrem să ne sfințim mai mult cu atât mai mult și diavolul vrea să ne murdărească lovindu-ne. De fapt, o explicație la fraza de mai sus “Ce ar căuta diavolul în bar?” Diavolul vine în biserică- la copiii lui Dumnezeu, se așează pe bancă gata să intre în acțiune, de aceea Dumnezeu cere unitate in biserică pentru a nu-l lăsa pe diavol să lucreze.
Un alt drum pe care îl alegi (dacă nu l-ai ales pe celălalt) este drumul care duce spre Iad. Iadul cu toate că nu a fost pregătit pentru noi, (Matei 25:41) Dumnezeu condamnând păcatul îl va trimite și pe om dacă nu a prețuit jertfa Domnului Isus (Ioan 3:16) (Matei 25:41). Dumnezeu, astăzi, condamnă păcatul, iubește păcătosul și așteaptă să se întoarcă (Luca 15:7) dar mâine va fi judecător și va condamna și omul pentru neascultare. (2Corinteni 5:10) Nu voi vorbi de data aceasta despre acel loc, sperând să alegem Raiul.

Am ales acest titlu, cu toate că alegerea noastră influentează ceea ce se întâmplă mâine, haideți să ne gândim altfel “Câți oameni nu s-ar întoarce la pocăință după ce au văzut iadul și cum suferă acolo?” De aceea astăzi alegem calea- avem libertatea și puterea de a alege, mâine, când vom fi în acel loc se va zice “Prea târziu”. Dacă privim la omul bogat și la Lazăr, care amândoi au ales o cale cât trăiau pe pământ (nu bogăția sau sărăcia, dacă ai puțin- mulțumește Domnului cât ai, dă și la alții, mereu o să fie cineva mai lipsit. Biblia spune că ne este suficient dacă avem cu ce ne îmbrăca și ce mânca- dar deseori avem peste aceste două necesități, iar dacă ești bogat- dă și la alții, mulțumește Domnului că poate mâine o să fi in vale, și cum spunea Pavel: “Nu vezi tu că bunătatea Domnului te îndeamnă la pocăință?). Lazăr și-a ales calea la dreapta, bogatul la stânga. Amândoi au ajuns să plece de pe acest pământ, dar Lazăr a ajuns in sânul lui Avraam, unde lacrimile, durerea i-au fost șterse, bogatul a ajuns in iad, unde suferea cumplit. Cât n-ar da bogatul să iasă de acolo, dar, mâine nu mai poți alege.

Vreau să alegem calea cea bună, o cale care duce spre Rai, și să privim la David și Absalom. S-a iscat o ceartă între tată și fiu. După ce și-a omorât fratele Absalom a fost nevoit să plece, de frica tatălui său. Absalom căuta iubirea tatălui, și căuta să ajungă inapoi la palat. David i-a pus o condiție, a spus astfel “Să vină dar să nu-mi vadă fața”. A fost momentul în care David a ales. Cu timpul Absalom a murit, iar David vine și spune “O Absalom, fiul meu, O Absalom, te-am iubit”. Au fost niște cuvinte spuse prea târziu, alegerea lui David a fost făcută, la o a doua alegere era prea târziu.
Am spus și acest exemplu pentru a privi, mai atenți, că alegerile de azi, influentează ceea ce se întâmplă mâine, iar mâine nu alegem.
Prin cuvintele azi și mâine nu mă refer la două date calendaristice( ex. 18 ianuarie- azi 19 Ianuarie- mâine) ci la un timp in care am ales o cale și momentul în care am ajuns la sfârșitul acesteia)

Un ultim exemplu, este Pavel. Pavel era un prigonitor al credinței, Pavel era departe de Domnul- nu eram noi mai buni (poate am dat și noi in oamenii care încercau să meargă la pocăință, să se apropie de Domnul- Domnul să ne ajute să nu o mai facem). Dar Domnul a ales să aibă un timp mai special cu el, un timp în care să îi pună la alegere două căi, și noi am avut acel timp în care am ales, iar dacă nu am ales Raiul- câtă vreme se zice astăzi, sa alegem Cerul. Pavel, a ales Raiul și Domnul a lucrat cu el, la fel vrea să facă și cu tine, și de tine are nevoie pentru a răspândi Evanghelia oamenilor. Iar dacă refuzăm constant, dreptul la contestație in ziua judecății nu o mai avem (prorocii vor merge și vor zice “Doamne nu știi că noi am prorocit?” Dar Domnul le va spune “Plecați căci ați lucrat și fărădelegea”). Pavel la finalul vieții lui îi scrie un capitol minunat lui Timotei. Acest capitol mi-l amintesc mereu, gândindu-mă la bătăile pe care le primea Pavel, problemele, Judecățile, el vine și îi spune lui Timotei: 6. Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură, şi clipa plecării mele este aproape.
7. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.
8. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2 Timotei 4:6,7, 8).
Dar înainte îl învață pe Timotei calea pe care trebuie să o urmeze- calea cea dreaptă.

La final se va auzi o strigare pentru fiecare: “Pleacă” sau “Vino”. Astăzi alegi, mâine nu! De aceea, în dragoste, te îndemn să alegi înțelept. Domnul să te binecuvânteze! Amin!


1. Te zbaţi întruna-n viaţa asta frate dragă,
Dar nu uita că toate-s trecătoare.
Ai azi prilejul să Îi dai Lui inima
Şi nu lăsa să treacă viaţa ta.

R: /: Căci a trecut o zi, a trecut un an
Te-ai gândit măcar o dată
Ce ţi-a mai rămas din viaţă
A trecut o zi, a trecut un ceas
Te-ai gândit măcar o dată
Ce ţi-a mai rămas. : /

2. Să nu te-ntorci 'napoi din drumul care l-ai ales
Ci să păşeşti încrezător pe cale.
Căci Domnul îţi vorbeşte astăzi în al Său Cuvânt
Să-ţi aminteşti de noul legământ.

3. Deci să ne punem azi cu toţii întrebarea
De am lucrat pentru Isus pe acest pământ.
De am păzit cu adevărat Cuvântul păcii
Ce ne va duce-n ceruri sus.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 843
  • Export PDF: 1
Opțiuni