Începuturile
Autor: Raul Sala  |  Album: Lipind cioburile  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de RaulSala in 25/09/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

        Învățătura pentru acest articol este inspirată din Evanghelia după Ioan, capitolul 1, versetele începând de la 1 până la 3:  "La început era cuvântul și cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu, toate lucrurile au fost făcute prin El și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El."

       "La început era Cuvântul": poți încerca să înțelegi acest adevăr sau poți să îl crezi. Adică, cum oare aș putea înțelege că înainte de Univers a fost Cineva? Că Cineva este mai bătrân decât un T-Rex și mai longeviv decât munții?

       Ideea că El există fără de timp, dar că timpul nu există fără El, nu este de înțeles, este de crezut.

       Dacă vrei să mă înțelegi pe mine, folosește-te de rațiune. Folosește propriile tale căi pentru a dobândi înțelesul cuvintelor mele, dar nu așa este și cu Dumnezeu. Câtă vreme vei folosi rațiunea sau o cale omenească pentru a ajunge la Hristos, nu vei reuși.

       Pentru a ajunge la El, trebuie să te folosești de inimă. O mare parte dintre voi, veți spune: "Lasă-mă cu prostiile astea!","Ești în urmă cu informațiile!"

      "Inima are rol de a pompa sânge și, de altfel, este dovedit științific că sentimentele au ca bază creierul". Cine a vorbit despre inima aceea? Este, la fel, dovedit științific că avem suflet. Eu de inima aceea vorbesc. Dar haideți să nu intrăm în polemici...

       O alta parte, îmi veți zice: "Am încercat, am căutat, am făcut atâtea și atâtea. . am făcut atâtea și nu a avut rost. Nu L-am găsit pe acest Isus."

       Versetul 3:  "Toate lucrurile au fost făcute prin El și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El." Problema poate să fie modul și locul în care ai căutat. După cum bine ai observat, toate au fost făcute prin Cuvântul lui Dumnezeu. Credința în El și găsirea Lui vine prin Cuvântul Lui. Istoricii religiilor spun că oamenii religioși au diferite obiceiuri și tradiții, însă cel mai comun obicei este rugăciunea. Roaga-te înaintea lui Dumnezeu să îți dea o minte sănătoasă pentru a înțelege voia Lui, așa cum El o cere, și pentru a strânge în inimă Cuvântul Său. Acesta este un mod prin care să cunoști pe Dumnezeu și pe fiul Său, Isus.

      "Gustați și vedeți ce bun este Domnul!" - Psalmul 34, versetul 8

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1176
  • Favorită: 1
  • Gramatical 1
  • margareta_r  Corect

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • margareta_r  Existente

    Diacritice 1 0
  • Conținut complet
Opțiuni