O generaţie de luptători
Autor: John Bevere  |  Album: Neabătut  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 29/04/2019
    12345678910 0/10 X
Preluate cu permisiune din Cloud Library
O generaţie de luptători

   O GENERAŢIE DE LUPTĂTORI... De ce ne surprinde oare situaţia aceasta? Scriptura ne-a avertizat cu privire la marea apostazie care va surveni în zilele de pe urmă -(2 Tesaloniceni 2.3).

   Pe de altă parte, Cuvântul Domnului ne vorbeşte şi despre o generaţie de luptători ai credinţei care se va ridica în aceeaşi perioadă, deopotrivă femei si bărbaţi, tineri şi vârstnici. Profeţii şi apostolii din vechime i-au descris pe aceşti eroi ca pe niste oameni care ţin sus adevărul, neabătuţi. Împotrivirea întunericului şi a amăgirii va grăbi apariţia acestor luptători. Ei nu vor da înapoi, ci prin convingerile şi faptele lor pline de dârzenie, vor contribui din plin la înaintarea Împărăţiei lui Dumnezeu. Oamenii acestia se vor evidenţia între ceilalţi ca niste lumini stralucitoare în mijlocul întunericului. Vor excelea în toate domeniile vieţii, fără a recurge la compromis, ci, asemeni lui Daniel, o vor face prin înţelepciunea lui Dumnezeu, care se găseşte numai în frica de Domnul şi în harul Sau cel plin de putere.

   Dragi cititori, nădajduiesc că vă număraţi şi voi printre aceşti luptători. Mă rog sa ajungeţi la o asemenea statură, îngingându-vă coapsele minţii cu adevărul şi înarmându-vă cu platoşa neprihănirii. Sper că veţi ţine sus scutul credinţei şi ca veţi alerga neabătuţi în cursa care v-a fost pusă înainte luptând încrezători împotriva oricăror împotriviri până la capăt. Voi sunteţi niste biruitori! Sunteţu urmaşii Unuia care a îndurat împotrivirile cele mai aprige de care a avut vreodată cineva parte. Tăria Lui se află în voi! Natura Lui este si a voastră. Voi nu aţi fost creaţi să vă daţi bătuţi, să bateţi în retragere, să vă clatinaţi sau să cedaţi în faţa compromisului. Aţi fost binecuvântaţi cu harul uimitor a lui Dumnezeu.

   Oricât de mari ar fi greutăţile care vă stau în faţă, priviţi-le ca pe nişte trepte spre următorul nivel al stăpânirii. Folosiţi necazurile ca pe un prilej de a învăţă aşa cum a făcut Pavel:

   'Era atât de rău, încât nu credeam că vom scăpa cu viaţă, ci că fusesem condamnaţi la moarte şi că ne astepta pe toţi sfârsitul. Însă, după cum avea să se dovedească, acela a fost lucrul cel mai bun care ni se putea întâmpla. În loc să ne punem încrederea în tăria noastră sau în priceperea noastră pentru a ieşi din necaz, am fost siliţi să ne încredem pe deplin în Dumnezeu, idee deloc de lepădat, având în vedere faptul că El este Dumnezeul care înviază morţii! Iar El a intervenit, salvându-ne de la moartea sigură care ne aştepta. Şi El o va face din nou, salvându-ne ori de câte ori va fi nevoie. ' 2 Corinteni 1.8-10, traducerea MSG

   Greutăţile întâmpinate de Pavel şi de însoţitorii lui erau atât de apăsătoare, încât se părea ca nu aveau sa scape cu viaţă. Cu toate acestea, apostolul afirma ca ele au fost lucrul cel mai bun care ni se putea întâmpla. Când a avut de înfruntat felurite împotriviri, Pavel a înaintat spre un nivel superior de autoritate şi de putere. Harul -puterea- lui Dumnezeu este întotdeauna de ajuns. Dumnezeu ne va ajuta să ajungem din nou la liman!

   Tot ce trebuie să facem este să perseverăm şi să nu ne pierdem credinţa, căci pe celălalt ţărm ne aşteaptă victoria, bucuria, împlinirea, după cum scrie şi Iacov:

   'Dumnezeu vă va binecuvânta, dacă nu daţi înapoi când vă este pusă la încercare credinţa. El va va răsplăti cu o viaţă plină de slavă. ' Iacov 1.12, traducere CEV

   Dumnezeu a sădit în voi harul Sau care să vă dea putere, natura Lui, trăsăturile Sale fundamentale şi plinătatea Lui. Voi sunteţi una cu El, sunteţi Trupul lui Cristos. Capul -ISUS- nu a dat niciodată greş după cum nu ar trebui să o facă nici Trupul Lui:

   'Suntem încolţiti în toate chipurile (scrie Pavel) dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu ne dăm bătuţi şi nu renunţăm' 2 Corinteni 4.8 traducere NLT

   Noi suntem Trupul lui Cristos, nu dăm înpaoi! Noi nu renunţăm! Pavel repetă mereu şi mereu aceleaşi cuvinte:

   'Noi nu cădem de oboseală (nu ne dăm bătuţi)' 2 Corinteni 4.1,16

   Să nu va gândiţi niciodată că Dumnezeu v-a abandonat. El nu va face niciodată aşa ceva. Iată promisiunea Lui de neclintit:

   'Dumnezeu, care v-a chemat la această aventură spirituală, împărtăşeşte cu voi viaţa Fiului Său şi a Domnului nostru Isus Hristos. El nu vă va abandona cu nici un chip. Să nu uitaţi aceasta niciodată. ' 1 Corinteni 1,9, traducere MSG.

   Nu este promisiunea aceasta cu totul remarcabilă? Dumnezeu nu ne va abandona niciodată. El Îşi ţine fără preget promisiunea aceasta. Iar daca El nu va va abandona, cum aţi putea renunţa voi la el ori la propria persoană? Înaintaţi mereu neobosiţi!

   Ce răsplată vă aşteaptă fiindcă aţi rămas până la capăt în picioare? Iată cuvintele rostite de Domnul:

   'Celui ce va birui şi celui ce va păzi până la sfârşit lucrările Mele îi voi da stăpânirea peste neamuri'.

   Ce răsplătire! Pavel confirmă promisiunea Domnului:

   'Dacă răbdăm, vom şi împărăţi împreună cu El. '

   Nu uitati, răsplata aceasta nu are de a face doar cu veacul viitor ci se aplică şi în prezent:

   'Cei ce primesc, în toată plinătatea, harul si darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel unul singur care este Isus Cristos. ' Romani 5.17

   Aşadar, iubiţii mei fraţi în Cristos, voi sunteţi înzestraţi fără umbră de îndoială cu puterea de a înainta neabătuţi pe calea Domnului. Aveţi la îndemână resursa necesară pentru a vă duce până la capăt alergarea: harul lui Dumnezeu care nu poate da greş.

   Alergaţi, deci, plini de încredere spre răsplătire. Fie ca e vorba despre o însărcinare divină, despre o poziţie cheie, despre o relaţie din cadrul Împărăţiei, fie despre întreaga viaţă, voi sunteţi destinaţi să cuceriţi şi sa domniţi. Aveti privilegiul de a experimenta împlinirea şi viaţa din belşug care se revarsă peste voi dacă rămâneţi în picioare. Vă aşteaptă cârmuirea. Va veţi evidenţia printre ceilalţi oameni pentru slava Împăratului nostru. Răsplata este dulce. De aceea amintiţi-vă întotdeauna îndemnul Scripturii:

   RĂMÂNEŢI LÂNGĂ DUMNEZEU! ÎMBĂRBĂTAŢI-VĂ ŞI NU VĂ DAŢI BĂTUŢI.

   IARĂŞI VĂ SPUN: RĂMÂNEŢI LÂNGĂ DUMNEZEU!

   

  

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 427
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni