Sa-L digitalizam pe Domnul!
Autor: Mădălin Surugiu  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de Madalin-Surugiu in 18/03/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Sa-L digitalizam pe Domnul!

 

 

 "Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină." (2 Corinteni 11,14)

 

Plecând de la premisa că imaginația diavolului nu are limite, acest avertisment al lui Pavel ar trebui să ne insoțească în fiecare moment, ca un filtru, ca o sită, ca să putem discerne bine lucrurile.

Atât este de șiret cel rău, încât se strecoară în inima creștinului și sub pretextul că face o lucrare bună, îl convinge pe acesta să acționze într-o direcție în care până la urmă constată că a fost inșelat.

M-am gândit la asta după ce în ultima vreme a apărut un curent nou de schimbare, un adevărat trend de actualizare a bisericilor în ton cu tehnologia din zilele noastre.

Nu este rău să exploatăm posibilitățile noi de comunicare prin social media sau transmiterea programelor live, ajungând astfel la oameni sau în medii în care poți ajunge foarte greu dar trebuie să nu uităm că vorbim de casa lui Dumnezeu, de slujbă în Templul Său, nu de entertainment.

Deși una din definițiile divertismentului spune că acesta este o formă de activitate care ține atenția și interesul unui public sau dă plăcere și încântare.

Vedem, deci, la prima vedere, că scopurile sunt oarecum similare.

Numai că entertainment-ul vine la pachet cu unele lucruri care nu rezonează cu modul nostru de închinare, cu starea de smerenie și de reverență care trebuie să ne caracterizeze atunci când venim înaintea Domnului.

Entertainment-ul pune mare accent pe lucruri și manifestări care să producă reacție imediată, să te aducă la punctul de fierbere instant, să izbeasă ochiul sau chiar să șocheze. Însă efectul dispare la fel de repede precum a apărut. Nici nu își propune “să te țină” prea mult, pentru că ești invitat din nou și trebuie să cauți să guști din nou asta. Să te fidelizeze, să devii client permanent.

Face parte din meniul consumerismului în care suntem încurajați să trăim.

Constatăm că mai nou își face loc în biserici laicizarea modului de închinare și manifestare.

Bisericile considerate “relevante” trebuie musai să beneficieze de tehnologie de ultimă oră.

Cum poți să emiți pretenții de biserică contemporană fără un ecran LED de mari dimensiuni? Cum să nu ai tu un mixer de lumini, cât se poate de colorate, să-i facă pe cei de pe scenă să se simtă ca la decernarea Oscarului?

Și ca să pui în valoare band-ul (că trupă de laudă și închinare se mai spune doar la sat!) reduci cât poți de mult lumina pe “sală” (altă minunăție de termen care te duce cu gândul la orice numai la biserică nu!), ca la teatru, că doar poți să citești Biblia de pe telefon! Ce versiune și traducere vrei tu! Vezi ce comod e? Nici nu mai trebuie s-o cari cu tine de acasă! Dacă ești mai “smerit” și nu vrei să stai pe telefon în timpul programului, oricum se afișează versetul pe ecranul uriaș. Ai văzut ce util e? Ce dacă a costat cât o garsonieră! Se merită din plin. Niciun efort nu e prea mare, dacă vrei să crești audiența!

Altfel auzi mesajul și altfel ne vorbește Duhul Sfânt în modul surround!

Cred că trebuie să ne trezim la timp, altfel nu vom mai găsi nicio diferență între o biserică și un club!

Dacă așa aducem oamenii la Hristos, cu LED-uri și becuri colorate, o să umplem bisericile de molii!

E bine să avem condiții bune în biserici dar să nu uităm scopul.

Hristos trebuie să fie în centrul slujirii noastre!

Ne trezim investind în lucruri care izbesc ochiul dar care nu care ating sufletul!

Nu de tehnologie ci de Duhul Sfânt ducem lipsă!

Doamne, păzește-ne de chipul veacului acesta!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 648
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”