Cuvântul lui Dumnezeu combate stricăciunea si poftele
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 09/10/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Cuvântul lui Dumnezeu combate stricăciunea si poftele

   Stricăciunea şi poftele  - aceşti doi vrăjmaşi sunt mai de temut decât cei dinainte, deoarece ei se găsesc înlauntrul nostru - pofte care se ridică împotriva noastră si se asociază cu Diavolul însuşi pentru a provoca durere întrupul nostru. Scânteia poftei ne aparţine, dar flacăra este a lui Satan, deoarece ispitele lui sunt torentul care o împrăştie. Iar când focul întâlneşte vânturi atât de puternice care să-l poarte pe aripile lui, unde ne va duce?

   O legiune de demoni poate fi smulsă din trup mai uşor decât o singură poftă din suflet. Lui Satan îi place mai mult să locuiască în inimă decât în casă. El a părăsit, fără sa se opună, inima demonizatului din Gadara, pentru a intra în porci, deoarece iesind din trupul lui şi mulţumindu-se pentru o vreme cu o casa mai mică, el nădăjduia să găsească o cale prin care să intre în posesia mai multor suflete omeneşti.

   Cuvântul lui Dumnezeu este singura arma a credinciosului. Precum sabia lui Goliat, el doboară şi ucide poftele încăpăţânate ale omului. El poate stăpâni pofetele noastre când se ridică în mândria lor. Pofta mugeşte mai ales când sângele tânăr este fierbinte şi nerăbdător. Soarele omului continuă să se înalţe tot mai sus şi el presupune că este mai mult timp până sa seîntunece. Deci, braţul care doboară poftele unui tânăr impulsiv trebuie sa fie foarte puternic, deoarece el este de temut să guste plăcerile trupului.

   Dar sa îngăduim Cuvântului lui Dumnezeu să întâlnească pe acest tânăr în drăzneţ, care se ospătează din plăcerile trupeşti ce-i stau înainte şi sa vedem ce se întâmplă. Şopteşte-i câteva cuvinte din Evanghelie înţepând cugetul lui cu vârful acestei săbii, şi-l vei vedea cum va fugi cum va putea de repede! David oferă leacul pentru a-l vindeca pe acest tânăr d epoftele lui, nu numai d euna singura ci de toate. Cum se va curăţi un tânăr spălându-se în acest Iordan? ÎNDREPTÂNDU-SE DUPĂ CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU.

   Cuvântul este mai mult decât suficient căci el este numit TOIAGUL DE CÂRMUIRE AL PUTERII LUI DUMNEZEU.

   Cu acest toiag în mâna lui Moise, Dumnezeu a făcut mari minuni pentru a-i pedepsi pe egipteni şi a-i salva pe evrei. El l-a îmblânzit pe Faraon determinându-l pe el si poporul lui să-l elibereze pe Israel. Pâna la urmă, ei chiar se bucurau sa vada plecând pe evrei. Prin acest toiag, el a despicat marea pentru a-l scapa pe Israel şi a-i îneca pe egipteni. Iar prin acest toiag al Cuvântului Său, Dumnezeu atinge şi astăzi cugetele oamenilor, despică stâncile inimilor împietrite, separă apele poftelor lor şi smulge păcătoşii de sub puterea păcatului şi a lui Satan.

   Augustin n-a putut fi eliberat de poftele lui până când a auzit o voce spunqndui 'IA CITEŞTE! '. El a deschis Biblia la Romani 13 şi ceea ce a citit acolo a provocat un adevărat cutremur în sufletul lui. Uşile temniţei inimii lui s-au deschis imediat, iar lanţurile poftelor care nu puteau fi sfărâmate prin eforturile lui s-au rupt îndată. El a mărturisit ca a fost un sclav ala cestor pofte şi ca a fost legat de ele cu lanţurile puternice ale plăcerii asociate cu vinovăţia. El s-a tăvălit cu atâta plăcere în poftele lui murdare, de parcă s-ar fi odihnit pe un pat de mirodenii, ungându-se cu alifii preţioase. Cu toate acestea, acest singur cuvânt a avut o putere aŞa de mare, încât a smuls aceste pofte din inima lui şi i-a transformat dragostea într-o ură profundă faţă de ele.

   După cum Cuvântul este arma prin care Dumnezeu eliberează păcătoşii de sub puterea Diavolului, totodată El îl foloseşte pentr a-i apăra pe sfinţi d eispitele care i-ar putea atrage din nou în păcat. Satan, fiind acum îndepartat din împărăţia sa, încearcă cu stăruinţă să-l învinovăţească pe păcătosul iertat.

   Dar acele teritorii pe care le cucerim cu ajutorul săbiei trebuie sa le păstrăm prin sabie. David ne spune cum şi-a păstrat calea şi a păzit-o de vrăjmaş:

   'Cât priveşte legăturile cu oamenii, eu, după cuvântul buzelor Tale, mă feresc de calea celor asupritori.

   Este ca si cum el ar fi spus:

   'Ai dori să ştii cum scap eu de lucrurile păcătoase pe care cei mai mulţi oameni le doresc? Răspunsul este: CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU care mă păzeşte de ispitele care îi nimicesc treptat pe oameni. '

   Putem noi sa mergem împotriva păcatului şi a lui Satan cu o armă mai bună decât aceea pe care Cristos a folosit-o pentru a lupta împotriva Ispititorului? Cu siguranţă, El l-ar fi putut doborî cu usurinţă pe Diavolul cu o singură rază izvorâtă din divinitatea Sa, dacă ar fi dorit să lupte pe această cale. Totuşi, El a ales să ascundă măreţia divinităţii Sale şi i-a îngăduit lui Satan să se apropie de El, astfel încât să-l poată învinge prin Cuvântul Său demonstrând astfel valoarea acestei săbii pe care El dorea să o lase urmaşilor Săi pentru a lupta împotriva aceluiaşi vrăjmaş.

   Dumnezeu promite să-l pedepsească pe 'leviatan' -Satan- cu SABIA LUI MARE ŞI PUTERNICĂ. Acest pasaj din Vechiul Testament se refera la balena, marele devorator, care nu se teme de nici un alt peşte din mare, decât de peştele-sabie de care este deseori ucis. Căci, primind o singură înţepătură a săbiei lui, balena se grăbeşte pe ţărm unde se tăvăleşte până moare.

   Astfel, Diavolul, marele devorator de suflete aleargă la marea acestei lumi şi înghite oamenii care nu au puterea de a se împotrivi.

   Totusi, când se confruntă cu un sfânt înarmat, care ştie cum să folosească Cuvântul lui Dumnezeu, el şi-a întâlnit adversarul care să-i vină de hac!

Leviathanul era un monstru marin, un soi de dinozaur marin...care poate încă bântuie oceanele....nu e vorba de balenă, care mănâncă mai mult plancton și peștișori mici....dar tot ce spune acest frate medeval e adevărat dpv spiritual și scriptural..Slavă Domnului!
Adăugat în 17/10/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 733
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni