Exemple de BIRUINŢE
Autor: Marc Tapernoux  |  Album: Urmăriţi sfinţenia  |  Tematica: Educatia copiilor & tinerilor
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 26/09/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Exemple de BIRUINŢE

 Exemple de oameni ai lui Dumnezeu care au câştigat biruinţe; condiţii morale ale biruinţei, condiţii valabile pentru toate timpurile

  GHEDEON - Judecători 6.1-16,7.1,2, 7,5-22,8.8

   Ghedeon realizează starea de ruină a poporului dar el veghează să puna la adăpost hrana necesară pentru el şi pentru ai sai.

   Este important de a ne hrăni din tinereţe cu Cuvântul lui Dumnezeu şi de a face provizii din el! Ghedeon a dovedit smerenie recunoscându-şi slăbiciunea: '... eu sunt cel mai mic'. El cunoştea pe Dumnezeu şi a experimentat harul si bunatatea  Lui. El poate sa zidească un altar şi să-L numească DOMNUL PĂCII. El ascultă pe Dumnezeu şi distruge idolii tatălui său dând astfel mărturie despre credinţa lui.

   Credinţa lui Ghedeon este pusa la grea încercare: din 32.0 de oameni care s-au prezentat pentru luptă, Dumnezeu nu păstreaza decât 300 adică mai puţin de unu la sută! Şi acolo se arată ascultarea lui Ghedeon care îşi dovedeşte credinţa pe care o are în făgăduinţa lui Dumnezeu, încât trimite acasă pe ceilalţi oameni.

   TREBUIE CA TOTUL SĂ FIE DE LA DUMNEZEU!

   Înaintea luptei Dumnezeu îl întăreşte pe Ghedeon. O turtă de orz, ilustrarea unui Ghedeon fără putere şi fără valoare în ochii oamenilor, nimiceste tabăra lui Madian. Ghedeon S-A PLECAT ÎN ÎNCHINARE!

   Trei sute de oameni purtând câte un ulcior, o făclie şi o trâmbiţă, nu însă arme, rămânând fiecare la locul lui, sparg ulcioarele, sună din trâmbiţă strigând 'SABIA DOMNULUI ŞI A LUI GHEDEON! ' Vrăjmaşii se omoară unii pe alţii, biruinţa este deplină. Numai Dumnezeu este Acela care a câştigat-o folosind un instrument fără putere dar, ascultător.

   BIRUINŢA LUI GHEDEON ESTE BIRUINŢA CREDINŢEI.

   SAMUEL - 1Samuel 7.1-14

   Samuel începe prin a aduna poporul la Miţpa unde ei POSTESC ŞI ÎŞI MĂRTURISESC PĂCATELE. Dacă îngăduim păcatul în vieţile noastre, nu vom avea nici părtăşie cu Domnul, nici putere de a câştiga biruinţa.

   Recunoaşterea păcatului trebuie să fie însoţită de o smerenie adevărată - Israel posteşte şi varsă apa înaintea Domnului.

   În prezenţa vrăjmaşului, Samuel aduce Domnului un miel ca jertfă şi mijloceşte pentru Israel. El nu avea nici o asociere cu păcatele poporului. El poate în felul acesta să se apropie de Dumnezeu şi să-I ceară ajutor.

   'Şi Domnul i-a răspuns'. Samuel, este în împrejurările acestea o frumoasă ilustrare a Domnului Isus: Isus Hristos cel neprihănit, este apărătorul nostru la Tatăl şi El este şi jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.

   Dumnezeu intervine personal şi pune pe filisteni pe fugă. Samuel recunoaşte că biruinţa se datoreşte acestei intervenţii în har de aceea, el pune o piatră şi o numeşte Eben-Ezer şi zice:

   'PÂNĂ AICI DOMNUL NE-A AJUTAT. '

   

   



Ghedeon era smerit, așa că biruința a fost atribuită Domnului...dar, mai târziu, a căzut în păcatul idolatriei...
Adăugat în 16/10/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 800
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni