Diferite feluri de biruinţe
Autor: Marc Tapernoux  |  Album: Urmăriţi sfinţenia  |  Tematica: Educatia copiilor & tinerilor
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 25/09/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Diferite feluri de biruinţe

   Lupta creştinului este împotriva lui Satan şi a agentilor lui -puterea spirituală a răului- iar vrăjmaşul se slujeşte de felurite mijoace ca să ne înşele.

   BIRUINŢA ASUPRA LUI SATAN

   '... v-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari, şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi, şi a-ţi biruit pe cel rău... '

   De unde deci, şi-au luat tinerii aceştia puterea care i-a făcut în stare să biruiască pe cel rau? Din Cuvântul lui Dumnezeu care rămânea în ei! Eficacitatea aceasta a săbiei Duhului care este Cuvântul lui Dumnezeu, a fost din plin dovedită de Domnul Hristos. Când a fost ispitit de diavolul în pustie, El nu l-a biruit invocând autoritatea Sa divină cum ar fi putut să o facă. Dar, ca OM desăvârşit şi ascultător El a făcut apel la autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu opunându-L la fiecare ispită prin care Satan se silea să-L facă sa iasă din poziţia Sa de dependenţă de Dumnezeu. Să luam pilda Lui şi vom învinge ca El, spunând: ESTE SCRIS. Pentru aceasta, e desigur nevoie de o temeinică cunoaştere şi trăire a Cuvântului lui Dumnezeu!

   Un alt izvor de putere pentru a birui pe Satan se află în sângele Mielului:

   'Ei l-au biruit, prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturisirii lor... '

   Domnul Hristos a câştigat la cruce biruinţa asupra lui Satan:

   'El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe diavolul'

   Credinciosul poate să se bazeze totdeauna pe această biruinţă a Domnului Hristos căci ea este a lui de vreme ce el a murit şi a înviat împreună cu Hristos. El câştigă biruinţa în crucea lui Hristos cum a triumfat şi El ÎNSUŞI asupra puterii lui Satan prin biruinţa de la cruce. Sângele Mielului are putere permanentă, putere care îşi desfăşoară efectele tot atât de bine pentru mântuirea păcătoşilor ca şi mersul celui credincios:

   'Sângele Lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat'.

   BIRUINŢA ASUPRA RĂTĂCIRII

   În sânul creştinătăţii sunt duhuri care nu mărturisesc că Isus Hristos a venit în trup. Cum le putem descoperi şi birui?

   Prin puterea Duhului Sfânt care ne călăuzeşte:

   '... în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit... '; 'Voi, copilaşilor, ... sunteţi din Dumnezeu; şi le-aţi biruit pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce  este în lume'.

   BIRUINŢA ASUPRA LUMII

   Domnul Hristos a biruit lumea. (Ioan 16.3)

   Cum ar putea şi credinciosul, la rândul lui sa câştige biruinţa asupra acestui sistem diabolic? PRIN CREDINŢĂ!

   '... Oricine este născut din Dumnezeu, biruieste lumea, şi ceea ce câştigă biruinţa asupra lumii, este credinţa noastră. Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu. '

   Avem un exemplu în Avraam. Când a trebuit să se desprata de Lot, el nu şi-a ridicat ochii asupra Sodomei. Dumnezeu îi făcuse făgăduinţe şi inima lui era aşa de ataşată de aceste făgăduinţe prin credinţă că nu se gândea la câmpia Iordanului. Aceasta se întâmplă şi cu noi astăzi, în măsura în care inimile noastre vor fi ataşate prin credinţă de făgăduinţele lui Dumnezeu, noi putem birui lumea.

   'Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el. '

   Avem un exemplu şi în Moise care a refuzat să devină fiul ficei lui Faraon. (Evrei 11.4,5, 26)

   BIRUINŢA ASUPRA ÎMPREJURĂRILOR POTRIVNICE

   Apostolul Pavel enumeră la Romani 8.5-39, diferite împrejurări sau puteri pe care credinciosul le întâmpină în mersul lui pe cale şi asupra cărora el triumfă şi astfel ele nu-l pot despărţi de dragostea lui Hristos şi a lui Dumnezeu. Ar putea aceste împrejurări şi puteri adverse să-l biruiască ori să-l copleşească până acolo ca să nu se mai poată bucura de această dragoste? NU! Aceasta e mai mult decât o biruinţă, este triumful credinţei care se bazează în întregime pe Domnul Isus, Marele Biruitor.

   Credinţa nu încearcă să evite împrejurările potrivnice, ci le înfruntă cu deplină siguranţă că el poate totul prin Acela care-l întăreşte.


   

Dacă rămânem în Cristos, vom birui în El, prin El și pentru El, în Numele Lui, amin!
Adăugat în 16/10/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 584
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni