Învăţătura siguranţei eterne...(2)
Autor: J.L.Stauffer  |  Album: Siguranţa mântuirii  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/08/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Învăţătura siguranţei eterne...(2)

   Faptul că omul este un agent moral liber este dovedit de condiţiile puse pentru mântuirea şi păstrarea lui. Adepţii siguranţei esterne nu pot susţine în mod consecvent altfel decât că cei pe care Dumnezeu i-a rânduit să fie mântuiţi, vor fi mântuiţi, fără nici o condiţie. Dar ce spune Scriptura?

   POCĂINŢA este o condiţie care duce la mântuire!

   Acesta, a fost răspunsul dat celor care au dorit să fie mântuiţi la Rusalii (Faptele Apostolilor 2.8). Următoarele pasaje din Scriptură clarifică căci POCĂINŢA este absolut necesară pentru a fi mântuit: Luca 24.7, Faptele Apostolilor 8.2,1.8,7.0,6.0.

   CREDINŢA este o altă condiţie a mântuirii!

  Temnicierului i s-a spus: 'Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit' (Faptele Apostolilor 16.1, Marcu 16.6).

   MĂRTURISIREA lui Isus Hristos ca Domn este tot o condiţie a mântuirii!

   Alte pasaje din Biblie clarifică faptul că ascultarea continuă de Hristos ca şi Conducător al vieţii este absolut esenţială ca El să ne primească în prezenţa Lui veşnică (Apocalipsa 22.4).

   E adevărat căci în aceste condiţii nu este nici un merit care contribuie la mântuirea noastră. Aceste condiţii pretind mărturisirea lui Isus Hristos şi renunţarea la păcat. Marturisirea păcatelor sau îndreptarea greşelilor nu poate contribul la câştigarea mântuirii.

   'Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui, si am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune, pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. '

   'El ne-a mântuit, nu prin faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui. '

   'Darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos. '

   (Efeseni 2.8-10, Tit 3.5, Romani 6.3)

   Imaginează-ţi că ţi se oferă un dar mare şi scump, dar mâinile tale sunt pline doar de lucruri fără valoare şi refuzi să le arunci sau să le pui deoparte. Prin urmare, refuzi primirea darului. La fel este cu Dumnezeu şi mântuirea.

   Pe de altă parte, să presupunem că arunci gunoaiele şi accepţi darul. Tu  nu meriţi darul atunci când întinzi mâna să îl iei, dar îndeplineşti o condiţie necesară pentru a intra în posesia lui. La fel este şi cu mântuirea. Atunci când tu accepţi darul intri într-un legământ cu Dumnezeu. Un legământ implică o dublă responsabilitate.

   Legământul este un acord voluntar şi un legământ nu poate fi conceput altfel. Poate un om care intră în mod voluntar într-un legământ să se retragă din acesta? Siguranţa eternă spune 'Nu! ' dar Biblia afirmă că 'DA! ', deoarece aceleaşi condiţii care au fost esenţiale pentru a fi mântuit sunt necesare şi pentru a rămâne mântuit.


Este evident că pentru un legământ e nevoie de două părți...cel puțin, căci în legământul căsniciei sunt trei.
Domnul nu forțează pe nimeni să intre în Rai....Și pocăința zilnică e datorată liberului-arbitru, care îi rămâne omului și dacă e plin de Duhul Sfânt.....
Nu știu cum e cu cei demonizați, dacă mai au libertate....dar cei ce vor primi semnul fiarei își pierd cu siguranță această calitate umană...
Adăugat în 31/08/2018 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 533
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.