Conferința Penticostală Unity-Londra-2016
Autor: Credo TV  |  Album: Credo TV  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de sanda_tulics in 17/07/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Conferința Penticostală Unity-Londra-2016

NELU BRIE: O chemare la unitate. O chemare la a ne aşeza sub puterea cuvintelor Domnului nostru Isus Hristos. Evenimentul de astăzi se desfăşoară în trei sesiuni care vor aborda pe rând trei aspecte foarte importante ale unităţii creştine.

  1.     În prima parte, la această sesiune, se va vorbi despre UNITATEA CU DUMNEZEU. Nu putem vorbi despre unitate duhovnicească, despre unitate în Domnul a celor mântuiţi fără să ne referim la unitatea fiecăruia dintre noi cu Dumnezeu. Unitatea noastră cu Dumnezeu ne transferă acea identitate spirituală pe baza căreia se poate realiza unitatea dintre noi. Copiii lui Dumnezeu sunt una. Dar, mai întâi, trebuie să fie copii a lui Dumnezeu. (Vizionează mesajul de la prima sesiune, rostit de Pastorul Nelu Brie aici –Unitate cu Dumnezeu – Nelu Brie – Conferinta UNITY Londra (2016) CREDO TV)
  2.     A doua sesiune va avea în vedere un aspect la fel de important al unităţii noastre: Unitatea credincioşilor în Biserica lui Dumnezeu. UNITATEA BISERICII CA ȘI COMUNITATE. UNITATEA BISERICII LUI DUMNEZEU. UNITATEA POPORULUI LUI DUMNEZEU. (Vizionează mesajul din sesiunea a 2-a, rostit de Pastorul Moise Ardelean aici – Unitatea Bisericii ca si Comunitate – Conferinta UNITY Londra – Moise Ardelean (2016) CREDO TV)PAGINA ACTUALA
  3.     În partea a treia, se va vorbi despre UNITATEA CREDINCIOȘILOR ÎN FAMILIE. Este aşa de important ca familia să fie unită. Familia formează apoi biserica şi laolaltă slujim pe Dumnezeu ca popor al lui Dumnezeu. (Vizionează mesajul din sesiunea a 3-a aici – Unitatea Credinciosilor in familie – Conferinta UNITY Londra (2016) Mircea Detesan)


Filipeni 2:1-5

1 Deci, dacă este vre-o îndemnare în Hristos, dacă este vre-o mângâiere în dragoste, dacă este vre-o legătură* a Duhului, dacă este vre-o milostivire şi vre-o îndurare**,
2 faceţi-mi* bucuria deplină şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând**.
3 Nu faceţi nimic* din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie**, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi.
4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci* şi la foloasele altora.
5 Să* aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus:

În urmă cu o săptămână mă găseam în Republica Modova. Acolo, timp de două zile, am participat la Congresul Penticostalilor care sunt în Republica Moldova. M-am întâlnit şi m-am cunoscut cu fraţi păstori care au plecat din Republica Modova în urmă cu mai mulţi ani. Unii slujesc prin Germania sau prin alte părţi prin Europa, alţii, în Statele Unite, şi au venit la Congresul Moldovenilor. L-am întâlnit şi pe fratele George S. Wood. A fost şi el acolo, Supraveghetorul General al Organizaţiei Assemblies of God (Adunările lui Dumnezeu). Fraţii de acolo, prin mine, vă salută în numele lui Isus.

A doua oară am fost în Londra în 2006 la invitaţia fratelui Cornel Nistor. De altfel, nu ştiam să fie altă biserică română atunci. Am înţeles că totuşi ar mai fi fost una. Oricum, cel mult doua. Și iată cum după 10 ani, în 2016, eu, în ţară, ştiam că sunt 30+ (biserici), fratele Ovidiu spunea 40+. Probabil că nimeni nu ştie numărul exact, dar, simt o durere în sufletul meu pentru ceea ce l-am auzit pe fratele Ovidiu afirmând, dar m-aş bucura şi aş dori din toată inima ca această conferinţă să fie un început şi un semnal pentru toţi aceia care-L iubesc pe Domnul Isus.       E normal ca bisericile Domnului să se apropie unele de altele. E normal să ne rugăm, să lucrăm şi să ne luptăm pentru unitatea frăţească. Am înţeles şi vom înţelege că asta e voia Domnului. Și dacă vrem să facem voia lui Dumnezeu, să împlinim Scripturile, trebuie să avem în vedere totdeauna unitatea frăţească.

Tema repartizată mie este UNITATEA BISERICII CA ȘI COMUNITATE. E un subiect extrem de important în vremuri extrem de grele. Votul britanicilor de alaltăieri a divizat Marea Britanie. Faimosul Regat Unit a slăbit Uniunea Europeană care oricum nu era unită. Trăim într-o lume dezbinată, probabil mai dezbinată ca orişicând. Autoritatea nu este recunoscută. Oamenii aleargă după plăceri, sunt egoişti. Sunt tabere. Sunt partide. Sunt blocuri militare ş. a. m. d. Societatea omenească, în general, e foarte dezbinată. Societatea românească este şi ea dezbinată. Dar, ce-i mai dureros, creştinismul este dezbinat şi mai divizat ca orişicând. Foarte multe confesiuni creştine, dar în ultimii ani, poziţiile  şi atitudinile confesiunilor creştine fată de ceea ce aduce postmodernismul, ne dezbină şi mai mult şi mai tare. Știţi, aţi citit probabil şi aţi auzit, că există biserici creştine şi mă gândesc la cea Episcopaliană, la Prezbiteriană, la Anglicană şi la altele care n-au poziţii biblice faţă de homosexualitate, faţă de parteneriatele între persoane de acelaşi sex, căsătoriile între persoane de acelaşi sex, avort ş. a. m. d

Și creştinismul este mai divizat ca orişicând. Și în aceste vremuri ar trebui să ne aplecăm mai mult asupra acestui subiect. Noi credem în unitate. Într-o lume dezbinată, în aceste vremuri de pe urmă când creştinismul este mai divizat ca orişicând, noi, ca oameni ai lui Dumnezeu, ca fraţi mai mici ai Domnului Isus, trebuie să ne rugăm, să lucrăm, să ne sacrificăm şi să luptăm pentru unitate. Și voi prezenta subiectul acesta cu ajutorul lui Dumnezeu folosindu-mă de Sfânta Scriptură care este revelaţia specială a lui Dumnezeu. Biblia vorbeşte foarte mult despre unitate. În Sfânta Scriptură găsim modele de unitate desăvârşită. Eu am găsit trei şi vi le prezint.

În primul rând, Sfânta Treime… (Notiţe până la minutul 33:30)

Mesajul pastorului Moise Ardelean începe la minutul 24:00

Conferinţa UNITY Londra – Moise Ardelean (2016) CREDO TV

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 877
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni