Îndemn la neascultare – Satanismul de azi
Autor: Teofil Gavril  |  Album: File din jurnal  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de victor_802006 in 30/09/2015
    12345678910 0/10 X
Îndemn la neascultare – Satanismul de azi

Niciodată nu au existat atâtea informații și niciodată aceste afirmații nu au fost considerate demne de urmat, ca astăzi. Cu alte cuvinte, există multe învățături, așa de multe că ne bulversează și ne amețesc. Mii de curente religioase, mii de curente filozofice, mii de modele în viață, mii de vedete care pot fi urmate, mii de învățături, toate cu pretenții exclusiviste și inteligente. Dintre toate acestea cum să alegi? De cine să asculți? Pe cine să urmezi? Când diferența e așa mică între unele și altele?

Mai ales tinerii sunt bulversați și foarte derutați, iar pe acest fond prind tot mai bine învățăturile extreme, cele care aduc ceva cu totul diferit, cum ar fi curente religioase violente, satanismul și alte învățături, care chiar aduc ceva relevant, chiar dacă acea relevanță e negativă. Se cere diferență, se cere o religie, învățătură, filozofie, care să le dea oamenilor convingerea că sunt diferiți de ceilalți oameni. Omenirea caută ceva ce nu mai este normal și, din păcate, creștinismul a devenit ceva normal. Nu mai suntem în faza să fim urâți, pentru că ne-am adaptat și pliat pe cerințele societății contemporane, căutând să-i fim pe plac, să fim ca toți oamenii, crezând că asta ne va face mai populari și căutați. În aceste condiții, religiile creştine nu mai atrag oameni, pentru că nu mai este nimic diferit de lume.

Ce atrage oameni, mai ales pe tineri, în perioada asta, sunt curentele sataniste. În multe orașe ale țării tinerii au locuri în care se strâng pentru practici oculte, chiar în parcuri publice. Tot mai mulți elevi au tăieturi în carne în forme specifice ocultului. Din ce în ce mai mulți tineri fac jurăminte satanice scrise cu sângele lor. Tot mai mulți ajung la practici sexuale inițiatice în ocult. Știu tineri frumoși, inteligenți și calmi, care au astfel de practici la activ. De ce? Pentru că societatea caută să ne uniformizeze, religiile creștine merg pe mână cu aceste sisteme și nu mai este creștinismul de astăzi o alternativă, nu mai ești diferit, ci normal. Aici nu e vorba de dorința teribilistă de a fi diferiți, ci de o nevoie lăuntrică de a avea semnificație, care este pusă de Dumnezeu în noi.

„Încetează, fiule, să mai asculţi învăţătura, dacă ea te depărtează de învăţăturile înţelepte”, spune înțeleptul Solomon, în cartea sa cu proverbe. Știu că în religiile creștine se întâmplă lucruri nepermise, dar acesta nu este un motiv să ascultați de alte învățături, care vă duc la moarte. Nu mai căutați în religii relevanța, ci în Scriptură. Căutați relația cu Dumnezeu curată, și ea vă va face cu adevărat diferiți. Refuzați să fiți religioși, căutați să fiți credincioși. Dacă religiile nu vă mai pot oferi identitatea căutată, Scriptura sigur poate face asta.

Vă rog, nu mai ascultați învățăturile care se propagă a fi cool, ele duc la moarte, la pierderea minții, știm atât de mulți tineri internați la psihiatrie din cauza asta! Veți auzi minciuni, că veți avea succes, că veți fi vedete, că veți avea parte de dragoste intensă, că veți fi mari, toate sunt minciuni, totul se promite de tatăl minciunilor pentru a vă cumpăra sufletele. Vă rog, pentru binele vostru de pe pământul acesta, dar mai ales pentru cel etern, nu mergeți în astfel de grupuri, nu ascultați astfel de minciuni! Ele vă duc la pierzare. Nu vă duceți spre învățături care vă îndepărtează de Dumnezeu! Nu e de joacă deloc, e o dramă în viața celor ce practică vrăjitorii, satanismul și ocultul. O spun ca unul care întâlnesc astfel de oameni. Vă rog, nu vă duceți, nu muriți! Știința medicală vă va numi schizofrenici și vă va seda, probabil pentru toată viața, iar lumea pentru care vreți să fiți relevanți, importanți, diferiți, vă va arunca la gunoi. Nu asta vă este menirea, Dumnezeu vă cheamă să Îi fiți fii.

Știu că religiile creștine nu vă mai iau în serios, nici măcar cele neoprotestante. Puțini, mult prea puțini consideră că satanismul este o problemă și aproape nimeni nu s-ar lupta pentru voi. Dacă ați apărea în biserici să cereți ajutor, probabil ați fi trimiși la spital sau ar fi chemată poliția și s-ar face o rugăciune de curățire a locului. Creștinismul modern refuză să vadă realitatea în care trăiește – și asta vă condamnă la lipsa alternativelor – refuză să creadă că are de luptat împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. De aceea, apropiați-vă de Scriptură, de Isus Hristos, al cărui sânge are putere asupra demonilor.

Da, religiile creștine au devenit prea „ca lumea”, dar acesta nu e un motiv să ascultați de învățături care vă depărtează de învățăturile înțelepte. Scriptura este încă la dispoziție, legile lui Dumnezeu sunt încă scrise în noi de la naștere. Asta trebuie urmat. Relația cu Dumnezeu nu trebuie umbrită de religii și practici religioase, relația cu Dumnezeu e personală și nu poate fi intermediată de nimeni în afară de Isus Hristos, Fiul Său.

Te rog să fii neascultător de curentele care se pretind a fi la modă, cool sau îmbrățișate de toți. Fii selectiv, gândește bine și acționează înțelept.

Să nu vă mire poza aleasă. E numai normal pentru unii tineri din zilele noastre. E o practică inițiatică. O văd adesea în această formă sau în altele, în filme și videoclipuri muzicale. Voi alegeți poate să vă șocați și să condamnați, dar ei o văd normală. Oare pricepem noi care este miza reală a bătăliei și la ce lucrări suntem chemați? Oare ne vom trezi vreodată, să smulgem astfel de oameni din închisoarea lor? Măcar pe cei ce caută scăpare?

Nu, poate doar vei da din cap spunând „ț ț ț ț ț” și vei închide repede pagina, să nu te spurci. Dar ei strigă după ajutor… Spune drept, te-ai rugat vreodată pentru eliberarea unor astfel de oameni? Sau rugăciunea a fost doar „Ferească Dumnezeu…!”

[Copyright © 2015 Teofil Gavril. Acest articol a apărut iniţial pe site-ul autorului – www.filedinjurnal.ro (Cu Dumnezeu în fiecare zi). Teofil Gavril este consilier creştin şi trainer la Asociaţia Consilierilor Creştini din România. Poate fi contactat prin e-mail la adresa [email protected] sau telefonic la numărul 0744201601.]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 682
Opțiuni