Traseu cu președinți
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de geocornic in 18/09/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Traseu cu președinți

„Dați-vă TOATE silințele“

(2 Petru 1:5)

 
     Știți de ce avem rezerve de energie în noi? Pentru că sursa puterii noastre e în El, în Hristos. Dar să începem cu începutul. Datorită dumneaei, celei din poză, îmi cunosc cartierul foarte bine; aproape fiecare stradă. Aproape zilnic ea mă poartă pe diferite trasee din cartier. Aproximativ 30 de minute. Da, e un bun exercițiu fizic. În plus, o fac de plăcere. Am mai multe trasee; în fiecare zi merg pe alt traseu. Dar traseul favorit e cel pe care l-am numit „Traseul cu președinți“; pedalând pe acest traseu întâlnesc trei președinți, mai precis trei străzi cu nume de președinți: Lincoln, Washington, Roosevelt. De ce îmi place mult acest traseu? La plecare e în pantă, trebui să depun efort susținut pentru a ajunge la ultima stradă. Când merg înapoi spre casă am satisfacția că fără prea multă pedalare viteza e așa cum îmi place. Dar ce se întâmplă la urcare? Trebuie depus efort. Efortul e răsplătit. Dar, uneori urcând pe traseu e un vânt din direcția opusă. Nu e ușor, uneori îmi vine gândul să abandonez. Și urcare în pantă și vânt potrivnic. Dar....veți vedea că acesta e un „dar“ bun. Dar, mă gândesc la cuvintele apostolului Petru. Dacă era scris „Dați-vă silințele...“ era bine și așa (am zice noi). Dar Petru spune: „Dați-vă TOATE silințele...“ Înțeleg prin aceasta că mai sunt rezerve de putere, de energie. Vântul din direcția opusă e puternic; gândesc că nu pot ajunge în vârf. Dar mai e o rezervă de tărie, mai depun un efort, încă unul, și încă zece. Și ajung la destinație. Faptul că pot aplica acest cuvânt la experiența mea personală e un motiv de satisfacție.
Vă las cu o încurajare: uneori în viață veți gândi că ați ajuns la capătul puterilor, că totul e pierdut, că nu mai sunt șanse de reușită. Nu e adevărat; cel rău ar vrea să gândim așa; ar vrea să eșuăm. Adevărul e că mai sunt rezerve de energie în El. În El suntem mai mult decât biruitor. Dați-vă TOATE silințele...
 
George Cronici/ 16 Septembrie, 2015
Amin! Mulțumiri sfinte pentru încurajare!
Adăugat în 03/10/2015 de GeluVCiobanu
Ce mult şi bine se poate învăţă şi din exemple ale vieţii de zi cu zi... gândindu-ne desigur şi la ceea ce ne este lăsat scris în Scriptură, mare încurajare se poate primi, multă zidire spirituală; fiţi binecuvântat frate cu mult har în a ne împărtăşi şi alte experienţe.
Adăugat în 11/10/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1091
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni