Ce semnifica iuirea astazi ?
Autor: B.V  |  Album: IUBIREA  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de victoritab in 29/03/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

După cum spuneam în eseul precedent, am decis să răspund la acele întrebări atât cu ajutorul Bibliei, cât și cu ajutorul zilelor în care trăim. Am ajuns la cea de a doua întrebare : 

2.Ce semnifică iubirea astăzi?

E primăvară. Mulți dintre noi preferăm acum mai mult plimbările prin aer liber, parcuri, alergatul etc... Parcă de fiecare dată nu fac un pas de la scara blocului si plin de cupluri, de prietenii, de „iubire”. De multe ori mă întreb oare eu de ce nu pot fi asa, iar după ce îmi pun întrebarea îmi dau seama că iubirea e ceva mai mult, că acele sentimente care le aruncăm într-o parte si-ntr-alta , la un moment dat le merită cineva cu adevarat. Da, intr-adevar, am aruncat si eu câteva sentimente pe relații copilărești, dar păcat că doar mai târziu mi-am dat seama că înainte să îți lași inima să gonească nebunește înspre o iubire, trebuie să stăm de vorbă cu Dumnezeu și să îl întrebăm dacă persoana respectivă merită asta, dacă ea va face la fel.

      „În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica.”(1Ioan4:18) De multe ori auzim atât fete , cât și băieți „mi-e frică să nu o pierd”, oare de unde vine această frică? Din dragoste ?Nicidecum, dacă ar fi dragoste, nu ar mai fi această frică și iubirea ar fi reciprocă. Păcat că multe persoane se lasă trași în mrejele atracției și uită de tot,  mai ales de Scrisoarea lui Dumnzeu, de rugăciuni... si de multe ori ne intrebam „Oare de ce nu avem o relație serioasă?” ,dar uităm să ne întrebăm „Suntem pregătiți ?”

      Ce semnifică cu adevarat iubirea ? 

1.Iubirea pentru aproapele nostru. O câți spunem că da, iubim pe aproapele nostru și mai târziu hop o bârfă, o descurajare, cuvinte urâte la adresa aproapelui.Unde e iubirea? Aceasta e semnificația ei?Nicidecum! Dumnezeu nu ne iubeste așa!Dumnezeu ne oferă o iubire veșnică,o iubire de nedescris.El iartă, dar nu ca noi„iertăm,dar nu uităm” , Dumnezeu când iartă, uită de păcatele noastre. El își arată bunătatea lui față de noi în fiecare clipă. Noi cum ne arătăm bunătatea față de semenii noastri? Râzând pe la colțuri de ei? Judecându-i? Analizându-le stilul de viață și coperta ? Dar cel mai grav este că noi spunem atât de des că îl iubim pe Dumnezeu „Căci cine nu iubește pe fratele său pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu pe care nu-l vede?” Unde e iubirea?Oare în jurul nostru nu sunt atația oameni care au nevoie de un strop de iubire? Poate acasă nu are cine să le-o dea, poate sunt cuprinși de ură, poate sunt descurajați , poate ești si tu la fel și te gândești că ce rost ar avea să oferi iubire dacă ție nu ți-o oferă nimeni? Dar, inima noastră nu se înveseleste când vedem o persoană că este fericită, plină de bucurie și că totul a pornit de la noi? Mulți, foarte mulți , începand de la copii până la varstnici , toți avem nevoie de iubire, de un strop de mângâiere chiar si din partea celor necunoscuți. De ce să nu zâmbim când ieșim din casă, cu siguranță o personă se lasă influențata de zâmbetul nostru sau alteia ii poți schimba ziua. De ce să nu o facem ? De ce să nu încercăm să iubim așa cum o făcea Isus? Nu trebuie oferit totul odată, astazi un zâmebt, mâine o privire caldă, poimâine o îmbrațișare și în fiecare zi câte un mic gest care pentru cineva poate însemna extrem de mult.Gândește-te , cum ar fi să stai în parc pe o băncuță și să vină un copil la tine cu o floricica, eu zic ca oricât de trist ai fi îți înveselește ziua, poate alții nu se gândesc deloc la tine și un copil care nu te cunoațte îți oferă un simbol al iubirii. Ce frumos ar fi să iubim la fel ca cei mici. Chiar si in Biblie, Ioan se adresează așa de frumos către noi” Copilașilor...”(1Ioan), sună atât de inocent , atât de frumos,iar in altă parte se zice ca noi suntem copii ai lui Dumnezeu.Ar fi atât de minunat să fim copii la faptă și atunci când deschidem gura și atunci când asupra noastră se abate câte o mânie sau o suparare...

2.Iubirea pentru parinti. De multe ori ar trebui sa ne dam seama , ca eu , tu , oameni de pe cealalta parte a pamantului suntem toti frati, toti venim din Adam si Eva. De ce sa nu iubim asa cum ii iubim pe cei din familie? Ce ne costa? Da , probabil unii o sa isi bata joc de iubirea ta sau o sa rada, dar sa stii ca Isus a fost inainte ta bajocorit si toti au ras de El pentru ca El ii iubea si ii invata, pentru ca vroia ca toti sa ajunga sus la Tatal. Nu de multe ori vedem adolescenti, tineri atat de rebeli care nu isi asculta parintii, care isi bat joc de ei,,profita de pe urma lor, suna atat de dureros.Orice parinte cu inima cred ca se lupta pentru copilul lui si merita ascultare pentru ca ei au trecut odata pe unde trecem noi adolescentii, stiu cum sa ne dea sfaturi si stiu cum trebuie sa aiba grija de noi. De multe ori dupa ce crestem ne dam seama ca daca faceam cum ne ziceau parintii era mult mai bine, dar la o anumita varsta, nu ne intereseaza,nu gandim asa departe,preferam sa batem pe loc si sa ne lasam influentati de prieteni, de parca de la ei ar veni hainele,mancare,bani,iubire, niciodata un prieten nu o sa se poata compara cu cei din familie.Un prieten, o prietena te poate asculta, dar mai tarziu poate rade de tine , mama sau tatal in schimb niciodata nu o sa o faca, ei o sa te ajute cum stiu si cum pot mai bine. Iubiti-va parintii cat timp mai sunt cu voi ! 

3.Ce semnifica iubirea dintr-un cuplu? Vedem cupluri care dupa doua, trei saptamani isi spun”te iubresc”. Oare chiar asa sa fie? Serios ? Asta e iubirea? Si dupa inca doua se despart, cu siguranta asta nu e iubire, probabil o fi ceva atasament si cam atat.Multi baieti fara scrupule folosesc aceste cuvinte pentru cu totul si cu totul altceva si multe fete cad sub picioarele lor si sub aceste cuvinte , venit doar din gura nu pe inima. Iubirea inseamna cumva ataractie fizica? Nicidecum ! Ce s-ar intampla daca am incepe sa iubim pe cineva dupa aspectul fizic, iar dupa un timp, intamplandu-se un accident sa ramanem orbi , acea persoana sa se comporte urat, doar acum o sa ne intereseaza pentru ca nu mai putem vedea cum arata, la inceput nu ne-a interesat pentru ca ne consolam cu felul in care arata. Iubirea e mai mult decat credem noi! Iubirea e un sentiment profund, care vine din inima, care vine fara sa iti dai seama si fara anumite motive. Iubirea e atunci cand mai presus de felul in care arata,de felul in care se imbraca,de felul in care vorbeste este felul in care se comporta, este iubirea care ni se ofera in schimbul iubirii noastre.Iubirea e cel mai frumos lucru,sentiment.Cand iubim,iertam,avem un comportament care nicidecum nu o sa supere pe cealalta persoana,iubirea ne schimba. Iubirea semnifica mai mult decat credem noi uneori.Haideti sa invatam iubirea de la Dumnezeu ! 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1084
Opțiuni
De același autor
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.