Făgăduinţele Sfintei Scripturi pentru suferinţele credincioşilor
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 13/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Făgăduinţele Sfintei Scripturi pentru suferinţele credincioşilor

Făgăduinţele Sfintei Scripturi pentru suferinţele credincioşilor

   PROBLEME PERSONALE

   Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt numeroase şi se potrivesc fiecărei probleme personale; dar se cere un studiu aprofundat pentru a le cumula. Dumnezeu a răspândit aceste făgăduinţe în Cuvântul Său mai degraba decât saă le adune într-un singur loc. Deci noi trebuie să cercetăm fiecare colţişor al Sfintei Scripturi şi apoi să ne bucurăm de ceea ce am găsit!

   Să nu fii înşelat de pacea Bisericii pe care o vezi acum. Pe timp de vară, farmacistul culege ingrediente pentru medicamente vitale, de care poate să nu aibă nevoie decât iarna. Noi nu putem şti cât de curând poate porni prigoana împotriva Bisericii. Uneori, iarna vine mai devreme decât ne aşteptăm noi; aşadar, cine va suferi mai mult? Cu siguranţă, acela care a primit Cuvântul într-o vreme de belşug, dar care nu şi-a făcut provizii pentru vremuri rele.

   De ce te temi tu? De frica închisorii sau de rug? Atunci, fii liniştit! Dacă puterea ta este prea slabă pentru a trece prin ele, niciodată nu vei fi chemat să mergi pe acel drum. Asigurarea scrisă a lui Dumnezeu spune că "El nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre".

   Când poporul lui Dumnezeu a părăsit Egiptul, Dumnezeu i-a călăuzit pe drumul mai lung. Şi care a fost motivaţia Lui? Slăbiciunea lor! "S-ar putea sa-i pară rău poporului văzând războiul şi să se întoarcă în Egipt". El ştia că ei nu erau pregătiţi pentru război, şi nu i-a încercat astfel până când nu au devenit suficient de puternici pentru a-l suporta.

   Pe de altă parte, dacă Dumnezeu îngăduie încercări arzătoare în viaţa ta, întreaga responsabilitate va fi preluată de făgăduinţa Sa: "Când vă vor da în mâna lor, să nu vă gândiţi", adică să nu vă îngrijoraţi, "cum sau ce veţi spune; căci ce veţi avea de spus vă va fi dat chair în ceasul acela", "căci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi".

   Nu există gură pe care Dumnezeu să nu o poată face elocventă şi nici spate prea slab pe care El să nu-l poată întări. Şi El a făgăduit să te însoţească oriunde ai fi forţat de către vrăjmaşii tăi să mergi; nici focul şi nici apa nu te-ar putea îndepărta de Tatăl. Aceste făgăduinţe alcătuiesc o pernă atât de moale pentru capul sfinţilor, încât mulţi au experimentat o minunată odihnă în vremuri mari de prigoniri. Un creştin persecutat, de exemplu, şi-a trimis scrisoarea "din încântătoarea grădină a închisorii lui", un altul s-a semnat "prietenul tău drag, tot atât de fericit ca unul legat pentru cer".

   Oameni ca aceştia au fost departe de a se autocompătimi în suferinţele lor; de fapt, durerea lor adevărată era că nu puteau să-şi exprime mai multă mulţumire faţă de încercări. Şi de unde veneau puterea şi bucuria lor neobişnuite? Duhul Sfânt a împlinit faţă de ei făgăduinţa lui Dumnezeu în vreme de încercare!

..citind, ascultând sau vizionând viața martirilor ,am ajuns la sfântă concluzie la ceea ce scrie căci ''Dragostea Lui e mai tare ca moartea!'' Da, este foarte adevărat căci ne facem planuri ale fricii {caci suntem oameni...!} dar ni se umple fața de rușine când mâna sfântă a Domnului intervine și dă la o parte dureri neimginabili de mari în noi, planuri vrăjmașe ce erau gata să se împlinească, ..de câte ori am plâns ,multumindu-I că nu s-a făcut dupa ''planul de atac'' ci dupa cel''al victoriei Sale. ''
TRĂIASCĂ DOMNUL peste fiecare suflet înfricoșat de rău, boli sau amenințari de orice fel!
Adăugat în 13/09/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1137
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni