Patru motive pentru care puterea lui Dumnezeu se ascunde uneori
Autor: William Gurnall  |  Album: Creştinul în armătură completă  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 12/09/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Patru motive pentru care puterea lui Dumnezeu se ascunde uneori

 Patru motive pentru care puterea lui Dumnezeu se ascunde uneori

   "Dar", ar putea spune un suflet deprimat, "eu m-am rugat de nenumarate ori pentru putere împotriva ispitei - şi până astăzi mâinile mele tot slabe sunt! Oricât de mult aş încerca, tot nu pot rezista. Dacă într-adevăr puterea lui Dumnezeu este preocupată de mine, de ce nu sunt biruitor în viaţa de credinţă?"

   1. Se poate ca tu să fi neglijat puterea lui Dumnezeu

   Verifică încă o dată şi vei putea găsi, fără să te îndoieşti, o anumită putere ascunsă pe care mai înainte nu ai remarcat-o. Probabil te-ai rugat şi ai aşteptat ca Dumnezeu să-ţi răspundă într-un anumit mod, dar în timp ce Îl aşteptai la fereastra din faţă, El S-a strecurat pe uşa din spate. Iată ce vreau să-ţi spun: tu ai aşteptat o eliberare rapidă din încercare, dar, în  schimb, Dumnezeu ţi-a dat putere să te rogi mai cu ardoare. Oare aceasta nu înseamnă nimic? Orice medic îţi va spune: "Cu cât ţipătul este mai puternic, cu atât copilul este mai puternic!"

   Şi nu numai atât, dar nu găseşti că acum ai o putere de lepădare de sine mai mare? Cu alte cuvinte, oare nu creşti tu în smerenie, datorită acestui ţepuş înfipt în carne? Dacă aşa stau lucrurile, tu ai luptat cu un adversar puternic -mândria ta- şi ai luptat bine! Oare ce este mai greu sau mai împotriva firii decât să-ţi forţezi mândria să îngenuncheze înaintea lui Dumnezeu?

   2. Se poate ca Dumnezeu să fi amânat cu un scop puterea Lui

    Dacă ai aşteptat atât cât ai putut şi Dumnezeu încă nu ţi-a răspuns, nu lăsa ca nerăbdarea ta să-L acuze de nepăsare. Dimpotrivă, spune-ţi tu însuţi: Tatăl meu este mai înţelept decât mine. El va trimite ce voi avea nevoie, când voi avea nevoie. Eu ştiu că dacă acum nu intervine, este numai pentru că El ştie ce este mai bine pentru mine.

   Unul din motivele pentru care eliberarea întârzie este să dea credinţei tale posibilitatea de a se întări. Când o mamă îşi învaţă copilul să meargă, ea stă la mică distanţă de el şi îşi întinde mâinile, îndemnându-l să pornească. Acum, dacă şi-ar exercita puterea şi s-ar îndrepta spre copil aceasta nu i-ar fi de nici un folos, deoarece picioarele lui nu s-ar mişca. Dar dacă ea îl iubeşte, îl lasă acum puţin să sufere pentru a-i asigura sănătatea de mai târziu. Tot astfel, deoarece Dumnezeu Îşi iubeşte copiii, El îngăduie uneori ca ei sa lupte, pentru a-şi întări picioarele credinţei lor instabile.

   Nu numai atât, dar El poate folosi încercările şi ca un prilej pentru noi şi măreţe manifestări ale puterii Sale. Presupune că un  copil se clatiă pe marginea unui râu, alunecă şi este într-un mare pericol. Ce face mama lui? Ea aleargă imediat pentru a-l salva! Şi niciodată braţele ei nu i s-au părut mai puternice şi nici îmbrăţişarea mai mângâietoare decât în acea împrejurare.

   Tu ai putea fi un suflet sărac, fricos, slab în credinţă şi întotdeauna gata să te scufunzi; şi totuşi, cu multe lipsuri, harul tău a supravieţuit  până acum. Oare există o mai mare demonstrare a puterii lui Dumnezeu decât să vezi o astfel de corabie şubredă, clătinată de furtuni, trecând peste o armată de păcate şi demoni, ajungând în cele din urmă în portul salvării lui Dumnezeu? Ce tribut acordat puterii Lui, pentru ca un vas asa de slab să învingă toate navele de luptă ale lui Satan!

   3. Cauza opririi binecuvântării poate fi în tine însuţi

   Daca atunci când ceri eliberare, inima ta nu este fixată în direcţia corectă, puterea nu va veni. Când simţi că puterea lui Dumnezeu este închisă faţă de tine, pune-ţi următoarele întrebări: Mă încred cu adevărat în Dumnezeu şi numai în El, pentru nevoia mea? Sau mă încred în rezolvarea mea, a pastorului, sau în alte surse din afară? Toate aceste pot fi bune, dar ele sunt numai slujitori ai lui Cristos. Treci peste ei spre Stăpânul Însuşi, atinge-L şi eliberarea este a ta!

   Sunt eu mulţumit de puterea pe care o am? Într-o întrecere de cursă lungă, concurenţii aleargă în ritmuri diferite. Probabil că eşti descurajat când vezi că atât de mulţi din cei puternici te depăşesc în drumul spre glorie. Decât să strigi după ei, fii mulţumit că totuşi ai putere să alergi! Chiar şi cel mai neînsemnat loc în armata sfinţilor este o mare onoare. Te afli în cursă? Este numai datorită harului lui Dumnezeu; mulţumeşte-I pentru acest privilegiu. Adu-ţi aminte de acest lucru: oricine -chiar şi cel mai slab sfânt- termină cursa, este un învingător!

   Oare mândria mea a împiedicat arătarea puterii lui Dumnezeu? Dumnezeu nu-ţi va oferi putere dacă o foloseşti în propriul tău avantaj. El ştie cât de repede eşti îndepărtat de El pe aripile mândriei tale. Deoarece te iubeşte, El va anula porţia de putere, dacă ea te îndepărtează de la partăşia cu El. El va face toate acestea spre binele tău, astfel că atunci când mândria ta zace abia răsuflând, tu vei fi nevoit sa te întorci spre El.

   4. Dumnezeu te poate chema să perseverezi în ciuda argumentelor copleşitoare

   Probabil că nimic din ceea ce a fost spus nu corespunde situaţiei tale. Inima ta este curată înaintea lui Dumnezeu, tu ai aşteptat cu sinceritate în rugăciune, şi, totuşi, Dumnezeu nu ţi-a întins mâna. Atunci tu trebuie sa trăieşti şi sa mori aşteptând, deoarece se poate ca El să ceară aceasta. Ce dovadă mai mare a credinţei tale şi a harului lui Dumnezeu lucrând în tine, decât că te păstrează până la capăt! 

   Mângâie-te cu promisiunea că atunci când eşti terminat, puterea va  veni. Scriptura spune: "Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea". 

   Proorocul nu a fost trimis la casa văduvei decât după ce ea şi-a copt şi ultima bucată de pâine. Iov nu a fost ajutat, până ce nu s-a împlinit scopul lui Dumnezeu. Sunt cumva încercările tale mai mari ca ale lui Iov? Cere-I Domnului o inimă ca a lui Iov. Şi să ştii că viaţa ta este în mâinile unui Dumnezeu plin de milă şi îndurare.

..când ne vom abandona total în mâna sfânta și plina de putere a lui Dumnezeu, când nu vom ''mai ține cu dinții'' de planurile și gândurile noastre ce le dorim împlinite după fire și voia noastră, atunci va intervenii Dumnezeu și ne va surprinde în mod absolut plăcut .
De cele mai multe ori, în loc să ne lăsam modelați de Duhul Sfânt și să învățăm de la mamele care-și învața copiii sa mearga sau păsările ce-și învața puii sa zboare stam,''pândim ''planul Domnului și când ia mersul hotărârii Sale, noi, ca și ''cei mai ''înțelepți' dămla o parte planul ce modelează ființele și viețile noastre, așteptând apoi ''răspunsuri'' de la El...!?
Da, un mesaj demn de luat în serios în umblarea cu Domnul .Bucurii sfinte îți doresc sora Flori.
Adăugat în 12/09/2014 de sanda_tulics
Vă mulţumesc, fiţi binecuvântată, binecuvântati fie toţi cititorii.
Adăugat în 12/09/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1142
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni