Împotriva ştiinţei deşarte a lumii
Autor: Thomas A. Kempis  |  Album: Urmând pe Cristos (Imitatio Christi)  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/08/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Împotriva ştiinţei deşarte a lumii

Împotriva ştiinţei deşarte a lumii

   1. Fiule, să nu te încânte frumoasele şi măiestritele cuvinte ale oamenilor, căci, Împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere. Ia aminte la cuvintele Mele, care aprind inima şi luminează duhul, trezesc în suflet căinţa şi-ţi aduc multă mângâiere. Să nu citeşti niciodată Cuvântul Meu cu gând să pari mai învăţat sau mai înţelept decât altul. Caută mai bine să răstigneşti păcatul care este în tine, căci aceasta îţi va fi mai de folos decât cunoaşterea multor lucruri greu de priceput.

   2. Oricât de mult vei fi citit şi vei fi învăţat, tot la unicul Izvor trebuie să te întorci. Eu învăţ înţelepciunea. Eu dau copilului înţelegere mai multă decât poate să o înveţe de la oameni. Acel căruia îi vorbesc Eu, curând devine înţelept şi sporeşte mult în cele duhovniceşti. Vai de cei care aleargă cu atâta zor să afle de la oameni lucruri ciudate, dar pe calea cea dreaptă pe care trebuie s-o urmeze ca să-Mi slujească Mie, nu se îngrijesc! Va veni o data o vreme când Cristos, Învăţătorul învăţătorilor şi Domnul domnilor, Se va arata ca să ceară socoteală fiecăruia, adică să cerceteze cugetele. Atunci Ierusalimul va fi cercetat de Cel ce are ochii ca para focului şi lucrurile ascunse în întuneric vor fi scoase la lumină, iar limbile înţelepţilor vor amuţi.

   3. Într-o clipă Eu înalţ sufletul smerit aşa de sus că-l fac să-l înţeleagă adevărul veşnic mai adânc decât ar fi învăţat 10 ani de şcoala. Unde învăţ Eu nu e zgomot de vorbe, nu e ceartă de păreri, nu e un fast, nu e conflict. Eu învăţ pe om să dispreţuiască bunurile pământeşti şi să cinstească cele netrecătoare, să se scârbească de cele trecătoare şi să caute cele veşnice, să fugă de onoruri şi de laude şi să rabde ocările, să nu dorească nimic în afara de Mine şi să Mă iubească mai pe sus de toate.

   4. Cine M-a iubit în felul acesta, s-a deprins să priceapă multe lucruri dumnezeieşti şi să vorbească frumos despre ele. Un astfel de om, lăsând toate, a avut un mai mare spor în cunoştinţă decât dacă ar fi studiat lucruri adânci. Dar nu la toţi le descopăr aceleaşi lucruri şi nu în acelaşi fel, ci pe unii îi învăţ lucruri mai speciale. Unora Mă arăt în semne, altora le descopăr tainele Mele în mare lumină. Cărţile Mele vorbesc tuturor în acelaşi fel, dar nu luminează pe toţi deopotrivă, pentru că Eu, care învăţ adevărul dinăuntru, care cercetez inimile, care cunosc gândurile şi îndrumez faptele, dau fiecăruia cum cred Eu de cuviinţă.

Deosebit de sanatoase învățaturi scrise pentru noi, cei care dorim sa-l urmăm pe Isus -Domnul , în curăție, părtășie și ascultare de El.
Citindu-le ,mă gândeam ;ce bine ar fi sa le avem scrise și ouse la vedere, să le putem citi, întâlni cu ele peste zi, pentru a putea rămâne învațătura lor în noi.
Mulțumim de hrană sfântă!
Adăugat în 11/08/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1197
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni