Marea nevoie şi folosirea diferitelor mijloacelor
Autor: John Piper  |  Album: John Piper  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 02/08/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Marea nevoie şi folosirea diferitelor mijloacelor

Marea nevoie şi folosirea diferitelor mijloace

   Miza înţelegerii naşterii din nou în adevăratele ei proporţii biblice este mare. Raiul şi iadul sunt în joc - şi o biserică în lumea de acum, care să se comporte mai mult asemenea lui Iisus şi mai puţin asemenea culturii din jurul ei.

   Astfel ajungem din nou la punctul de plecare, si anume, la afirmaţia că "creştinii născuţi din nou au modele de viaţă lumeşti şi păcătoase care nu se deosebesc de cele neregenerate." Eu nu cred lucrul acesta. 1 Ioan 5.4: "Oricine este născut din Dumnezeu învinge lumea. Şi ceea ce aduce victorie asupra lumii este credinţa noastră". Dar convingerea mea nu reprezintă un lucru vesel pentru biserică. Ea are implicaţia că milioane de oameni care merg la biserică nu sunt născuţi din nou.

   Cu toate acestea, în ciuda acestei convingeri, mă voi distanţa de perfecţionism. CU ALTE CUVINTE, NU CRED CĂ NAŞTEREA DIN NOU NE FACE ŞI DESĂVÂRŞIŢI ÎN VIAŢA ACEASTA. Păcatul rămâne, iar lupta credinţei este o necesitate zilnica. Unii necredincioşi par a fi oameni mai buni decât unii dintre cei credincioşi. Dar asta se întâmplă pentru că oameni foarte răi au fost născuţi din nou, iar procesul transformării nu este întotdeauna atât de rapid pe cât ne-am dori noi.

   De asemenea, acest lucru se întâmplă pentru că există oameni neregeneraţi care, din tot felul de motive genetice şi sociale, se conformează unei moralităţi exterioare deşi sunt indiferenţi faţă de Dumnezeu sau chiar ostili faţă de El în interior. Dumnezeu vede limpede linia de despărţire dintre cei regeneraţi şi cei neregeneraţi. Noi nu o vedem. Dar există o astfel de linie, iar cei ce au fost născuţi din nou sunt schimbaţi, chiar dacă procesul este lent, de la un nivel de smerenie şi dragoste la altul.

   Lucrul acesta contează. Contează pentru eternitate si pentru slava lui Hristos în viaţa aceasta. Dacă oamenii vor să intre în cele din urmă în Împărăţia lui Dumnezeu (Ioan 3.3) şi dacă Biserica vrea ca lumina ei să strălucească pe pământ pentru ca oamenii să Îl slăvească pe Dumnezeu (Matei 5.16), atunci trebuie ca naşterea din nou să fie experimentată.

   Dumnezeu este măreţul Autor al acestui miracol al regenerării. Şi El nu  a păstrat tăcere cu privire la el. Asta înseamnă că El nu vrea ca noi să fim ignoranţi cu privire la ce face El în naşterea din nou. Asta înseamna că ceea ce ne-a descoperit El cu privire la naşterea din nou este bun pentru noi. Atunci când Iisus i-a spus lui Nicodim: "Trebuie să fiţi născuţi din nou", El nu îi comunica informaţiile interesante şi lipsite de importanţă. Ci îl conducea spre viaţa veşnică şi iată ce sper eu că se va întâmpla cu acest ecou al cuvintelor lui Iisus prin această carte. Doar Dumnezeu regenerează fiinţele umane. Dar El Se foloseşte de diferite mijloace.

Dragostea din nou trebuie sa fie experimentata!
Pentru mine ,propozitia aceasta extrasa din textul de mai sus, este oglinda vietii ucenicilor Domnului Isus Christos . Acolo vad toate manifestarile de caracter in cei se-si ziceau ;ucenici ai lui Isus !
Acolo vad dragostea sincera{IOAN} , in altul lepadarea de Domnul{Petru} in altul necredinta{Toma,In altul ... vad ura si vinderea chiar a Mântuitorului!}IUDA!
Toti erau ucenici! toti petreceau cel mai mut imp in preajma Domnului! Au avut sansa unica sa-L cunoasca, sa -L inteleaga, iubeasca, si totusi au avut comportamnete diferite caci nu toti erau cu adevarat ''Nascuti din nou!} Oricit de mult am predica am fi teoreticieni si cunoscatori de Cuvânt, daca la stagiile practice{in viata de zi cu zi, in relatiile sociale si mai ales cu aproapele } pierdem examenul... {comportamnet] sa nu ne înșelam! Pe Domnul nu-L putem impresiona cu teoria noastra despre Cuvânt ci doar cu atitudinea noastra care vine dintr-o inima sincera sau rea, pacatoasa, mincinoasa, prefacuta, si murdara De altfel faptele atitudinea ,vorbesc despre ;;zacamîntul ,consistenta inimii noastre '' caci ...pomul bun face roada buna ...pe cind pomul rau...
Fi binecuvântată si azi!
Adăugat în 02/08/2014 de sanda_tulics
Mulţumesc, fiţi binecuvântată.
Adăugat în 02/08/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1192
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni