O lume un pic incoloră....
Autor: Costel Alexandru  |  Album: Creștin adevărat  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de statornicul in 05/03/2014
    12345678910 9/10 X
Media 9 din 1 vot
O lume un pic incoloră....

 

O lume un pic incoloră…

 

   Sincer să fiu… trăiesc înconjurat de oameni şi oameni. Unii mai buni, alţii mai puţin buni. Îmi e tot mai greu să caut acel instrument de măsurat în baza căruia să pot cunoaşte şi înţelege mai bine tot ceea ce mă înconjoară. Timpul le rezolvă pe toate.
   Mă lupt să rămân cu coloană vertebrală într-o lume în care dinamica este la ea acasă, schimbările vin de la o zi la alta…mai schimbător ca toate, este omul... Mă lupt să rămân autentic într-o lume care tinde să pervertească tot ceea ce atinge, ca mai apoi să realizez că a fi tu însuţi, este cea dintâi realizare. Trăiesc înconjurat de păreri şi păreri, principii şi principii tot mai diferite vizavi de viaţa omului. Trăiesc într-o lume în care tot mai mulţi caută să ofere soluţii la ceea ce nu poate fi înţeles şi îngăduit.

   Trăieşti într-o lume în care tot mai mulţi caută să ofere soluţii la problemele, frământările tale printr-o formă tipizată gen: “Vrei o viaţă mai bună – 10 paşi” ” Vrei o căsătorie perfectă – 10 paşi pentru succes” -Vrei să fii un tip popular? – 10 paşi perfecţi”…
   Trăiesc într-o lume în care filosofia capătă teren tot mai mult, creştinii devin tot mai insensibili la simplitatea unei zile oarecare, căutând tot mai mult supranaturalul, adrenalina, starea de extaz, ceea ce pune sângele în mişcare… ideea de a te bucura de o simplă zi devine banalitate… devin tot mai nemulţumiţi, nesatisfăcuţi de ceea ce li se oferă pe plan spiritual. Oamenii devin tot mai înfometaţi, după “a fi” şi “a avea”.

   Trăiesc într-o lume în care nimic nu mai pare credibil, liberalismul doreşte să despacheteze tot privind prin lentila filosofiei second-hand , în care să se găsească explicaţie la tot ce se întâmplă, absolut tot. Pavel foloseşte mult termenul “taina”... interesant, ceea ce pentru Pavel era o “taină”, noi descoperim tot mai simplu doar prin citirea unei simple cărţi scrise de un eretic de primă clasă, sau ne bizium pe experienţele (visele unora ce le au noaptea şi le povestesc a doua zi) altora şi facem din ele forme şi principii de viaţă. Ceea ce alţii din timpul bisericii primare socoteau drept “taină” unele lucruri, astăzi filosofia lumii caută să ofere răspuns.

   Care e calea până la urmă? Te afli înconjurat de o multitudine de filosofii, religii, şi căi.. CE FACI?

Ştii... fiecare îţi va spune exact cum înţelege lucrurile.
Muncitorii îţi vor spune: trebuie să munceşti pentru a câştiga calea adevărată!
Finanţatorii-ti vor spune: trebuie să plăteşti pentru a avea calea adevărată!
Falsificatorii-ti vor spune-: trebuie să falsifici calea!
Oamenii mândrii, îţi vor spune-: redă calea ca pe o iluzie, minte-te de unul singur!

   Isus şi astăzi spune: ” Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”

 

 

Multă pace tuturor.
Adăugat în 05/03/2014 de statornicul
Statistici
  • Vizualizări: 907
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.