Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Ochii Lui
Autor: Lowell Brueckner  |  Album: Cristosul din Apocalipsă  |  Tematica: Adevarul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 06/01/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Ochii Lui

   În urmă cu mai mulţi ani, o revistă creştină de frunte din Statele Unite ne-a trimis o scrisoare promoţională. Aceasta prezenta o viziune a unei anumite învăţătoare a Bibliei. Ea declara că-L văzuse pe Domnul Isus într-o formă vizibilă şi că El rămăsese cu ea timp de mai multe zile sau săptămâni. Apoi El a dispărut şi ea a rămas foarte dezamăgtă, până când, la o întâlnire, a văzut ochii Lui privind la ea printr-o femeie care făcea parte din audienţă. Femeia a lăsat o descriere a ochilor Lui - erau blânzi şi nu condamnau. Curând după această întâmplare, ea a început să vadă ochii Lui în toţi oamenii, iar scrisoarea concluziona că dacă ar putea sa-l vadă pe cititor, ea l-ar recunoaşte pe Domnul Isus şi în ochii lui.

   Probabil că toţi am auzit sau am citit mărturii de felul acesta, în care se pune mare accent pe presupunerea că Domnul Isus nu critică şi nici nu judecă. Uneori ele dau iluzia, asa cum face şi aceasta, unei prezenţe a Domnului Isus în toţi oamenii.

   Biblia nu dă nici o răsplată pentru credulitate sau naivitate. Noi nu avem nimic a face cu acceptarea unei asemenea relatari fără a examina mai întâi în luminile Scripturii. Porunca apostolului ÎNCERCAŢI DUHURILE, este una pe care noi o nesocotim, şi acest lucru are consecinţe dezastruoase. Orice Isus vizionat trebuie să fie supus descoperirii lui Cristos din Biblie.

   Ochii Celui pe care noi îl cercetăm din cartea Apocalipsa sunt CA PARA FOCULUI - Apocalipsa 1.14. Ei pătrund în adâncurile tainice ale fiinţei umane. Ei dezrădăcinează şi descoperă tainele inimilor omeneşti.

   Ei sunt detectivii cerului care păzesc porţile de piraţii spirituali ai văzduhului. Cerul trebuie păzit de tot ce poate contamina sau corupe. Cristos aduce păcatul la lumină - diavolul îl ascunde. Domnul Isus a spus - DACĂ N-AŞ FI VENIT ŞI NU LE-AŞ FI VORBIT, N-AR AVEA PĂCAT; DAR ACUM N-AU NICI O DEZVINOVATIRE PENTRU PĂCATUL LOR. Ochii Lui de foc sunt vizibili si în Evanghelii. Ei au descoperit starea păcătoasă a femeii de la fântână şi au făcut-o să se depărteze strigând VENIŢI SĂ VEDEŢI UN OM, CARE MI-A SPUS TOT CE AM FĂCUT. Domnul Isus i-a amintit ologlui de la Betesda de păcatul lui şi l-a avertizat să-l părăsească. La fel a făcut şi cu femeia prinsă în păcatul preacurviei.

   În al doilea capitol din Apocalipsa, ochii Lui cercetează Biserica din Tiatira şi găsesc ceva împotriva ei. În biserică a pătruns un duh înşelator, iar rezultatele au fost imoralitatea şi practicile idolatre. Domnul Isus a criticat-o pe aşa zisă proorociţă  a lor Izabela si ucenicii ei falşi vor fi ARUNCAŢI BOLNAVI LA PAT SI AM SĂ LE TRIMIT UN NECAZ MARE ... VOI LOVI CU MOARTEA PE COPIII EI. Întreaga Biserică trebuia să dea socoteală pentru că au tolerat-o în rândurile ei pe aceasta autoproclamată proorociţă.

   Viziunea lui Cristos pătrunde în chip desăvârşit. Nimic nu se întâmplă în culise fără ca El să ştie. Domnul l-a adus pe Ezechiel în templu ca să vadă ce făceau conducătorii oamenilor în ascuns. El a descoperit lui Elisei planurile pe care un împărat le născocea în odaia lui de culcare.

   ŞI TOATE BISERICILE VOR CUNOAŞTE CĂ EU SUNT CEL CE CERCETEZ RĂRUNCHII ŞI INIMA. Domnul Isus continuă şi Biserica de astăzi ar trebui sa-L cunoască mai bine. Aceasta a oferit lumii cea mai înjositoare imagine a pseudo-creştinismului. Starurile şi starletele Evangheliei televizate care îşi flutură veşmintele extravagante pe micul ecran au adus o corupţie incredibilă. Unul a rostit o înjurătură în faţa unei audienţe naţionale şi apoi s-a scuzat zicând că - oricine mai alunecă câteodata. Am fost martori la scandaluri sexuale şi financiare care i-ar putea face de ruşine şi pe cei din Tiatira.

   Ochii de foc ai lui Cristos mistuie şi acum profesiunea superficială a creştinismului şi merg direct la gândurile, scopurile şi sentimentele fiecărui individ.

   Ori vom da atenţie privirii Lui arzătoare acum, ori o vom vedea la scaunul de judecată. Nu lăsa ca vreun demon să se apropie de tine, să te priveasca prietenos, şi să-ţi scuze păcatul, răzvrătirea sau egoismul!

   Dragul meu, vei plăti pentru asta, mai curând sau mai târziu.

Cuvint ARZATOR !
Din ochii si gura Mintuitorului...
Asa este !
Neglijam foarte mult ceea ce Domnul ne transmite prin descrierea Sa ..focul mistuitor..
Daca atunci cind suntem fata in fata facem rabat de la aceste carcteristici in discutiile purtate cu aproaele nostru... dar virtual..? nu este o mare inselaciune? ba da !
Nu-l poti privi in ochi pe cel cu care scri,ii scri ,nu-l sti , nu poti sa vezi reactiile fizionomice, biologice si rezultatele apar de multe ori ca un efect negindit si neapsteptat in relatiile sociale.
Da , acea femeie cauta in ochii celor apropiati ''ochii Domnului'' dar citi dintre noi mai cautam azi asa ceva ?
multumesc draga Flori pentru ''o noua interventie de urgenta '.'Fi binecuvintata !
Adăugat în 06/01/2014 de sanda_tulics
Domnul nostru e Judecatorul, e Singurul care are acest drept, dar nu S-a folosit de aceasta prerogativa pe pamant, ci a ales sa fie Om desavarsit...El intreaba: "Cine M-a pus judecator si impartitor intre voi?"
Dar, de fapt, El ii va judeca pe toti oameniii, caci stie cum e sa fii om...Si de acum ne judeca si ne disciplineaza pe noi, copiii Lui, ca sa nu fim osanditi odata cu lumea..
"Suntem in clipa cand judecata e gata sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu..Si, daca cel neprihanit scapa cu greu, ce se va face cel necredincios si pacatos?"
Sunt foarte ziditoare aceste eseuri, va multumim sora Flori, caci ati revenit cu fragmente de acest autor.
Adăugat în 06/01/2014 de loredanam
Va multumesc si eu pentru comentarii si binecuvantari.
Adăugat în 07/01/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 756
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni