Tratat asupra diferendelor bisericii: Familia
Autor: Bulzan Marian Gigel  |  Album: Tratatele Bisericii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de gygelutz in 09/12/2013
    12345678910 0/10 X
Tratat asupra diferendelor bisericii: Familia

Este cea mai importantă componentă socială! De cadrul familiei depinde viitorul umanităţii...Când spun viitor, mă refer nu doar ca fiinţe umane, ci şi ca viitor religios, politic, viitor economic etc...Oamenii cresc în cadrul familiei şi sunt instruiţi cu anumite valori ce vor determina viitorul unui anumit segment al vieţii.Nimeni nu poate într-o viaţă de om să parcurgă domeniile vaste ale vieţii. Ci fiecare om influenţiază un anumit sector.

Factorii care influenţiază familia sunt interni şi externi, pozitivi sau negativi! Biserica impregnă valori care vor modela caracterul individului, care la rândului va modela societatea. Dacă familia va fi fără valori spirituale, şi urmaşii ei instruiţi într-o astfel de familie nu vor avea nici un impact. Va lipsi determinismul şi impactul. Valorile sociale se transmit tot în cadrul familiei. Aici se învaţă cum să te comporţi în societate, libera exprimare şi acţiune fără să îngrădeşti libertăţile celuilalt! De familie depinde viitorul politic...există o politică, la nivel familial, prin care copii urmăresc negocierile dintre părinţi, intern, dintre părinţi şi rude sau vecini, extern. Astfel se învaţă politica internă şi externă. În familie se studiază economia şi educaţia. Dacă părinţi vor fi buni economişti, în sensul că vor putea întreţine bunăstarea familială, aceasta se va transmite generaţiei următoare.

Tot în familie se corectează şi se dezvoltă gândirea, ideile, aprecierile sau contariile cu privire la viaţa de zi cu zi sau la eternitatea spirituală. Ca un cadru intern greşit, mulţi îşi învaţă copii că eternitatea este doar o lume spirituală, iar ca mântuit nu trebuie să faci nimic...aceasta are implicaţii sociale nefaste ca: neajutorarea, nepăsarea socială şi politică, indiferenţa( de exemplu mersul la vot),etc...Multe handicapuri se creează în familie pentru că nu există un scop pentru viitoarea geneaţie. Dacă se întemeiază o familie şi se creează o generaţie viitoare, cu ce scop se creează aceasta? Pentru ce se nasc copii? aici intervine responsabilitatea enormă a părinţilor. Din cauza concepţiilor greşite ale părinţilor despre lume şi viaţă, viitori cetăţeni spirituali şi pământeşti a celor două lumi separate prin credinţă, ajung să fie un oameni care nu lasă o urmă în urma lor. Cuvântul ar fi rebut, doar că viaţa umană nu se poate recicla...viaţa aceasta trebuie să schimbe şi să fie de impact pe moment. De aceea nu se întâmplă nimic deosebit în viaţa de creştini pentru că am fost crescuţi să nu contribuim pentru schimbare cu nimic. 

Factorii interni pot stabiliza sau destabiliza o familie. Ea este micro-modelul organizării fizice şi spirituale a lumii. Factorii externi pot determina viitorul structural al familiei! Familia de tip "gay" nu are viitor. Ea este condamnată la dispariţie, atât din punct de vedere al valoriilor cât şi a tipologiei umane. Ea nu poate forma, transforma şi nici nu poate să aibă un impact pozitiv asupra societăţii. Efectul ei poate să fie doar unul economic de scurtă durată pentru stat! Din această cauză, de dragul dispoziţiei financiare, statul aprobă asemenea inepţii...alt argument nu este fiabil. 

Libertatea în familie nu este totală ci este restrânsă. O familie puternică va produce oameni puternici care vor schimba sectorul rezervat desfăşurării vieţii personale.

Familia poate schimba societatea. Societatea poate schimba familia, dar dacă o va schimba negativ suntem condamnaţi la ruină din toate punctele de vedere.

De această micro-organizare umană, poruncită de Dumnezeu, depinde totul.Dacă omul va schimba porunca divină a cadrului familial, se va schimba structura societăţii, politică, religioasă, umană, etc...Deja se întâmplă aceasta.

Nu există substitut pentru familie, decât familia!Lăsaţi familia să fie familie şi nu o structură struţo-cămilă!De ea depinde totul...Dumnezeu este în famile...dacă se distruge familia...cine se distruge din viaţa oamenilor? Dumnezeu...El nu poate fi distrus...dar în inimile noastre poate fi pierdut...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1079
Opțiuni