Patru nașteri foarte dezbătute
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de geocornic in 06/12/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Patru nașteri foarte dezbătute
 
 
   Câţi oameni s-au născut pe planeta noastră până în anul acesta? Primul nostru gând ar fi că este dificil de estimat datorită faptului că în vechime nu aveau mijloacele tehnice pe care le avem azi. Şi totuşi s-au făcut estimări credibile din care rezultă că populaţia globului până în prezent ar fi de aproximativ 110 miliarde locuitori. (Pentru cei interesaţi, iată, furnizez un site interesant, www.prb.org) Este interesant că aproximativ 6% din acest total de 110 miliarde trăiesc actualmente pe Terra. E un număr extraordinar de mare. S-au născut oameni inteligenţi şi mai puţin inteligenţi; albi şi negri; femei şi bărbaţi. Unii s-au născut orbi, alţii surzi. Normal, s-au născut şi genii (nu prea mulţi). S-au născut şi genii ale răului, dacă putem să ne exprimăm aşa. Dacă s-ar face o listă cu toate geniile născute din toate domeniile, lista nu ar fi prea lungă. S-a născut un Michellangelo şi un Bill Gates. S-a născut un Guttenberg şi s-a născut un Dostoevsky. Bine-nţeles omenirea beneficiază de pe urma faptului că s-au născut şi trăit asemenea genii. 
   În Cartea Cărţilor, Biblia, normal sunt menţionate mai multe naşteri. De exemplu naşterea Lui Iacov şi Esau, naşterea lui Ioan Botezătorul, naşterea lui Samuel, Etc. DAR PATRU NAŞTERI IES ÎN EVIDENŢĂ. De-a lungul anilor aceste patru naşteri au fost foarte discutate şi dezbătute; şi sunt şi acum:
1. Naşterea Universului. 
   Cartea Geneza descrie pe scurt această naştere. Necredincioşii resping cele scrise în Geneza. Credincioşii le acceptă prin credinţă. Un lucru este cert: nu este uşor să dovedim că Dumnezeu a creat Universul. E o realitate care trebuie acceptată. Pentru a dovedi că unu plus unu e doi, e foarte uşor. Adevărul acesta se aplică şi celor care nu cred că Universul este opera unui unic Creator. Nici ei nu pot dovedi teoria lor. Vom vedea că Dumnezeu nu se lasă fără dovezi dar ar fi util să menţionăm un aspect important al modului cum a luat fiinţă Universul. Logic, orice lucru sau fenomen are un autor. Nu putem accepta că toate au apărut printr-un joc al întâmplării. Nu putem accepta aşa ceva. Nu e de mirare că 90% din astronomii lumii cred că Universul a fost creat de Dumnezeu. Ei cercetează stele şi constelaţii şi văzând ordinea şi armonia ce există în creaţie ei sunt convinşi că există un Autor. Dar nici ei nu pot dovedi aşa cum am dovedi că 4 înmulţit cu 5 face 20.
2. Naşterea Mântuitorului. 
   Cu privire la această naştere au scris evangheliştii pe scurt. Credincioşii nu o pun la îndoială. Oponenţii spun că cele scrise în evanghelii privitor la naşterea din Betleem sunt fantezii ale autorilor. Să presupunem că toate mijloacele tehnice de acum ar fi existat pe vremea aceea. Dacă aşa ar fi fost lucrurile nimeni nu ar fi putut pune la îndoială naşterea lui Isus. Totul ar fi fost înregistrat şi verificat. Să rămânem, deci, la atât: credinţa este o puternică încredinţare despre lucrurile nevăzute; acceptăm prin credinţă naşterea Mântuitorului dar nu putem s-o dovedim practic aşa cum am putea dovedi naşterea unui conducător de stat din zilele noastre. Să nu fim înțeleși greșit: există dovezile Scripturii, dovezile istorice, dar nu sunt acceptate de foarte mulți așa cum ar fi acceptate dovezile unei nașteri din zilele noastre.
3. Naşterea din Apocalipsa.
 „1. Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.
2. Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
3. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: "Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.”(Apocalipsa, capitolul 21). Nici această naştere nu o putem dovedi. O acceptăm prin credinţă. DAR SE LASĂ DUMNEZEU FĂRĂ DOVEZI? NICIDECUM!
4. Naşterea din nou. 
   Biblia spune că dacă este cineva în Hristos este o făptură nouă. Această naştere le dovedeşte cu prisosinţă pe celelate trei. Oameni recuperaţi din ghearele iadului au făcut mărturisiri despre modul cum au primit pe Hristos în viaţa lor. Schimbarea a fost radicală, ei nu au nici un dubiu că dacă nu intervenea Dumnezeu, ar fi rămas în pierzare. Hoţi, criminali, degradaţi, beţivi, curvari, etc au fost recuperaţi şi au fost utili societăţii prin faptul că L-au slujit pe Dumnezeu. Cei ce-i cunoşteau rămâneau de-a dreptul uimiţi de transformarea radicală din vieţile lor.
   Am cunoscut o persoană care era împotriva pocăiţilor. Când soţia lui s-a pocăit era pe punctul să-i facă mare rău celui ce a înfăptuit botezul în apă al soţiei. El a zis de mai multe ori în decursul anilor: „Să-mi dea toată lumea, eu nu mă pocăiesc.” Dar aşa a lucrat Dumnezeu la inima lui că n-a trecut mult de la botezul soţiei lui şi s-a botezat şi el. Apoi obişnuia să spună: „ Să-mi dea toată lumea, nu mai merg înapoi la felul de viaţă de odinioară.” Aceasta este naşterea din nou care dovedeşte că e CINEVA ACOLO SUS CARE NE IUBEŞTE. SLAVĂ LUI!
George Cornici

Slava Lui! Minunat si concentrat text , inviorator, convingator. Fiti fericit cu Mintuitorul.
Adăugat în 06/12/2013 de sanda_tulics
Emotionanta lucrare despre Adevar, bine structurata pe adevarurile din Scriptura, multumiri, fiti binecuvantat.
Adăugat în 06/12/2013 de floridinmaracineni
Adevărat și ziditor. Domnul să vă binecuvânteze
Adăugat în 06/12/2013 de Ioanhapca
Este Biblia sintetizata pe scurt, o Evanghelie concentrata in aceste randuri! Slava Domnului!
Adăugat în 07/12/2013 de loredanam
dumnezeu sa te binecuvinteze trebuie sa vorbim despre cel mai mare adevar ISUS
Adăugat în 10/12/2013 de voxdomini_music
Statistici
  • Vizualizări: 1079
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni