Raport misiune Bangalore (India)
Autor: Pop Andrei  |  Album: fara album  |  Tematica: Misiune
Resursa adaugata de Andreipop in 10/08/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Raport misiune Bangalore (India)

Raport misiune in Bangalore (India) 01.07.2009-30.07.2009

Prin Harul Domnului, timp de 30 zile am putut sa slujesc in India, in orasul Bangalore si in imprejurimi. Activitatea de aici poate fi impartita in doua mari parti: lucrarea desfasurata la New Ark Mission si lucrarea desfasurata in triburi.\

New Ark Mission

New Ark Mission este oganizatia misionara care se ocupa de oamenii strazii din Bangalore, fondatorul aceastei organizatii este T. Raja, un om care de cand l-a intalnit pe Hristos a ales sa lucreze pentru El cu acesti oameni ai strazii. Atunci cand a luat aceasta decizie si a inceput sa aduca acasa diferiti oamenii de pe strazi, a fost parasit de sotia sa. Ulterior, ea a inteles importanta acestei lucrari si astazi ea il sustine pe Raja. In prezent, New Ark Mission adaposteste peste 300 de oameni ai strazii, oferindu-le mancare, adapost si mai presus de toate, le este oferita ocazia de a se intalni cu Isus Hristos.

Am avut harul sa ma implic in slujirea de la aceasta organizatie. Aici, am intalnit oameni aflati in situatii deplorabile: ranile lor au inceput sa faca viermi. Exista un miros greu in zona unde sunt adapostiti. Oameni cu un trecut stralucitor, astazi sunt fara speranta - fosti ingineri, medici si chiar avocati, datorita unor crize, au ajuns oameni ai strazii. Consider ca metoda de a-i aborda pe acesti oameni, cu Cuvantul lui Dumnezeu, este sa “le leg rana”, adica sa le demonstrez ca imi pasa de ei si sunt dispus sa le intind o mana de ajutor. Intelegand aceasta, am decis sa ma ingrijesc de nevoile lor fizice, astfel ca am inceput sa tai unghiile celor care aveau nevoie de aceasta, am inceput sa barberesc pe barbatii de aici, sa le ofer mancare, si chiar sa ii ajut sa se spele. Datorita fapului ca ei sunt foarte murdari si sunt purtatori de microbi, am avut nevoie de protectie astfel ca am folosit manusi medicale si o masca medicala. La inceput erau timizi si nu vreau sa se apropie sa le tai unghiile, dar a indraznit o femeie. Dupa ce i-am taiat unghiile, mi-a cerut sa ma rog pentru ea - era paralizata; ne-am rugat impreuna. Apoi au inceput sa vina tot mai multi oamenii sa ii ajut in acest fel.

Efectele nu au intarziat sa apara: multi au fost impresionati ca sunt dispus sa le fac acest serviciu. In timp ce ii ajutam in aceast fel, le vorbeam despre salvarea in Isus, (multi dintre ei stiau limba engleza, fiind oameni cu anumite studii; pentru cei care nu intelegeau, unul dintre ei care intelegea, traducea ceea ce le transmiteam). Dupa ce faceam acest lucru, multi imi cereau sa ma rog pentru ei. Apoi imi impartaseau povestea vietii lor, multe fiind impresionante. Unul dintre pacienti, care era bolnav de tuberculoza in faza terminala, imi spunea ca medicii i-au spus ca va trai doar pana in luna octombrie, dar pentru el nu este o problema ca paraseste lumea, caci stie ca merge Acasa.

Intr-una din zilele petrecute cu acesti oamenii , dupa ce am barberit unul dintre pacienti, un batranel undeva in jur la 70 de ani, mi-a cerut permisiunea sa ma binecuvinteze in numele Domnului, am fost impresionat de gestul lui! Si impreuna ne-am rugat.

Pot spune ca s-a creat o prietenie intre mine si pacientii de aici; cand ajungeam acolo veneau multi si ma intampinau cu caldura. Erau foarte bucurosi ca inca o data am mers sa le slujesc. In timp ce barbeream pe unul dintre ei, in jurul meu se adunau aproximativ 10-15 pacienti si imi cereau sa le vorbesc mai mult de Hristos. Aveam un profund sentiment de satisfactie cand vedeam cum Domnul atinge inimile acestor oameni.

Chiar daca nu a fost usor sa lucrez cu acesti oameni, multumesc Domnului pentru ca am fost invrednicit sa imi slujesc Salvatorul in felul aceasta si sa vad cum El cu adevarat atinge inimile acestor oameni, oferindu-le speranta celor fara speranta!

Slava sa fie a Domnului pentru cele intamplate la New Ark Mission!

Lucrarea din triburi

In India strazile sunt foarte murdare, magazinele alimentare sunt lipsite de igiena. Oamenii nu au o igiena personala, gunoiul este aruncat la voia intamplari (aproximativ aceiasi situatie este si in orase). Multi dintre locuitorii din triburi lucreaza din greu o zi intreaga pentru 50 rupi, care ar insemna 3 lei. Casele sunt formate dintr-o singura incapere, de dimensiuni foarte reduse (4mp): aici au bucataria, dormitorul, tot. Intr-o astfel de casa locuiesc cate 4-5 oamenii . Conditiile sunt foarte dificile; dar aceasta nu ii impiedica sa aiba o bucurie imensa in inima - ma refer la cei care Il au pe Hristos.

Am facut mai multe vizite pastorele in astfel de triburi. Am intalnit situatii extreme de dificile: o casa de dimensiunile descrise mai sus, aflata la 2 metri de canalizarea orasului, un miros insuportabil; aceasta casa adapostea 2 persoane, fiica si mama. Datorita lipsei banilor, fiica a fost nevoita sa renunte la scoala si sa lucreze.
Cei credinciosi din aceste triburi se aduna in diferite locatii. Multe dintre biserici sunt, de fapt, casele pastorilor (de aceleasi dimensiuni). Inauntru si in curte participa aproximativ 50 de persoane la serviciile divine. Am intalnit un caz cu adevarat impresionant: pastorul a inceput sa faca misiune in zona respectiva, in luna februarie a anului 2009. O data la doua luni oficiaza botez in apa si in doar cateva luni, biserica numara aproximativ 60 membri.

In aceasta luna, am participat la 12 servicii divine in astfel de triburi. La fiecare dintre ele am fost solicitat sa aduc cate un mesaj biblic. Am fost impresionat de bucuria manifestata de acestia in inchinare; chiar daca au probleme cu adevarat grele, au credinta in Domnul, si o bucurie imensa! Duhul Domnului atingea inimile acestor oameni, iar la finalul mesajelori biblice, foarte multi imi cereau sa ma rog pentru ei, ca Dumnezeu sa ii ajute sa traiasca o viata in sfintenie, cat si pentru vindecarea lor.

Slava Domnului pentru felul cum a lucrat!

incurajare
Nu putem adauga alt comentariu decit acela ca Dumnezeul celor 3 tineri in cuptorul incins de 3 ori va fi si Dumnezeul vostru si va va ajuta in lucrarea pe care o faceti pentru slava lui Dumnezeu .Ne rugam ca Domnul sa nu va lase din bratele lui
Adăugat în 12/08/2009
Statistici
  • Vizualizări: 1986
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni