Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Un vas fara pret
Autor: Anca Bordea  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ancabordea in 25/07/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Un vas fara pret
Aseară citeam din Biblie în cartea Osea şi ceva m-a făcut să mă opresc şi să meditez: Era vorba de poporul Israel versetul 8 din capitolul 8 “Israel este nimicit! Acum ei au ajuns printre neamuri ca un vas fără preţ”. Un vas care era atât de scump şi valoros, un vas ales, căruia Dumnezeu, i-a făcut atâtea făgăduinţe, un vas cu care Dumnezeu avea aşa planuri minunate... Un vas iubit de către Olar, care avea o istorie extraordinară: i-a scos cu braţ puternic din Egipt, le-a dăruit hrana în pustie, i-a distrus pe vrăşmaşii lor, i-a făcut să capete trecere înaintea altor popoare, Dumnezeu a uimit lumea cu ei...şi iată-i acum: un vas fără preţ, lăsaţi de izbelişte, părăsiţi, dispreţuiţi de alte popoare, ce contrast! Nu te simţi şi tu la fel? Poate în urmă cu câţiva ani erai plin de binecuvântările lui Dumnezeu, Îl auzeai vorbindu-ţi, te făcea să capeţi trecere înaintea altor oameni, dar acele vremuri sunt şterse şi uitate.   Azi dimineaţă în timp ce ma plimbam prin gradină, am găsit un echivalent pentru expresia : ”un vas fără preţ”. În urmă cu câteva săptămâni tufişul cu zmeură era plin cu fructe mici şi roşii. În fiecare zi trebuia să le culegem că dacă nu, pe a doua zi cadeau din cauză că erau foarte coapte. Şi erau aşa de multe încât aveam impresia ca e un izvor nesecat, noi culegeam şi nimic nu se vedea, continua să rodească: flori şi fructe...dar azi? Crengile zăceau triste, frunzele işi mai păstrează culoarea verde, însă nu mai au aceaşi frumuseţe, părăsite şi nefolositoare! Nici nu se mai apropie nimeni de ele acum, nu mai are de ce, pentru că nu mai sunt fructe acolo. Şi acesta este doar începutul, va urma toamna şi tufişul de zmeură va arăta tot mai rau, vor cădea toate frunzele şi vor rămâne doar nişte bote goale, apoi iarna vor fi acoperite în intregime de zăpadă, cred ca nici nu işi va mai aminti de perioadele de glorie, cand le dădeam aşa de multă atenţie. Este nevoie însă să treacă prin toate aceste procese pentru ca să poată rodi din nou anul următor...
Te simti şi tu la fel? Un vas fără preţ? Poate eşti în toamna sau în iarnă, dar acest anotimp nu ţine mult timp, ca să poţi străluci şi rodi din nou, trebuie să treci prin mai multe anotimpuri, chiar şi prin iarnă cand esti acoperit în intregime...şi greu vizibil, insă nu te descuraja, de fapt toate acestea pregatesc rodirea vieţii tale pentru “vara următoare”.  
Frumoase ganduri! o incurajare!Crengile vor rodi din nou, la fel, aceleasi fructe dulci... Fie ca si viata noastra sa fie roditoare! Asemenea Lui!
Adăugat în 01/08/2009
Frumos...ma gindeam;Oare, cite anotimpuri spirituale, a pus Domnul in noi?
Adăugat în 04/08/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1458
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni