Motive pentru care viata merita traita
Autor: Paul Burdeţ  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/09/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Motive pentru care viata merita traita

Am realizat că noi, oamenii, ar trebui să fim bucuroși pentru simplul fapt că trăim, că ne trezim în fiecare dimineață și vedem minunata lumină pe care Dumnezeu ne'o dăruiește, că avem șansa de a zâmbi unui cer albastru, de a alerga prin ploaie, de a îmbrațișa pe cineva drag. Da! Șansa de a îmbrățișa pe cineva drag, ce poate fi mai frumos?

Într-adevăr, viața multora dintre noi nu e ușoară, e plină de urcușuri și coborâșuri dar, dacă ar fi fost altfel s'ar mai fi numit viață? Majoritatea timpului ni l'am petrece fiind întunecați, morocănoși, cufundați tot mai mult în grijiile cotidiene. Oare câți dintre noi se opresc din eterna fugă luând o pauză în care să priveasca cerul albastru? Cât de binecuvântați suntem noi, oamenii, fie și pentru faptul că putem privi ( bogată măreția a lui Dumnezeu ). Ochii noștri pot cuprinde infinitul, iar sufletul capată acel echilibru de care avem atâta nevoie.

Un alt motiv, poate cel mai important, este dragostea. Ce'am fi fără dragostea celor dragi? Ne'am stinge puțin câte putin … Ce bine e când cineva te iubește și'ți arată acest lucru în fiecare zi. Dragostea e singura realitate și cea care ne face să fim, de cele mai multe ori, altfel.

Un alt motiv care are legatură cu cel precedent este prietenia. Uneori, un singur prieten e de'ajuns. Cineva care să înțeleagă ce e în sufletul tău doar privindu'te în ochi, cineva care sa te sune ( sau sa îți trimită sms ) și să-ți spună, cineva care să râdă cu tine, să plangă cu tine, să'ți fie alături când cazi și să te ajute să te ridici, să volueze ajutându'te să evoluezi. Sau poate cineva care să te țină de mână de fiecare dată când ești pe marginea prăpastiei. Cum să nu merite să trăiești rugându'te pentru un astfel de prieten?

Apoi, alte motive ar putea fi arta și, în general, capacitatea de a învăța cât mai multe. Ce bine te simți atunci când privesti un tablou frumos, când citești o poezie sau când asculți o melodie sublimă.

Ultimul motiv, care este un fel de concluzie la tot ce am scris până acum este: însăși viața. Să ne bucurăm de binecuvântarea că traim, că putem iubi, putem învăța și totusi putem lăsa ceva bun în urma. Să'i zâmbim vieții, orice ar fi! Viața merită trăită o dată ce ai găsit să faci ceva înălțător, pentru ca sufletul tău să se simtă implinit!

Sper să vă placă povestirea mea ... voi ce moțive aveți?

hehe..faina povestire..ma bucur mult paul..sa vad ca ai scris asa minunat..da de gandit aceasta meditatie..si cu adevarat inspirata de la Domnul!!..Fii binecuvantat!
Dios te bendiga!
Adăugat în 10/03/2009
GBY
GBY...explicit si la obiect...exact ceea ce e necesar!be blessed!
Adăugat în 11/03/2009
ohh...yaa
SUPER.....mie chiar mi'a placut....ff fain ce ai scris....Domnu sa t binecuvinteze.....!!!
Adăugat în 13/03/2009
Felicitari,Paul!foarte frumos!D-l sa te binecuvinteze si.........sa mai scrii...!
Adăugat în 17/03/2009
foarte frumos eseul:)
fii binecuvantat paul
ai zis un mare adevar:)
Adăugat în 18/03/2009
fii binecuvântat, Paul
am şi eu un băiat pe care-l cheamă Paul ( are 26 ani momentan e în Suedia)
mi-a plăcut acest îndemn, mă bucur că priveşti astfel lucrurile
pace ( nu ai mai postat nimic?)...
Adăugat în 24/11/2011 de floridinmaracineni
Ma bucur căci ai ''prins'' cheile vietii fericite .Felicita.ri Paul, ești un bun exemplu pentru tineri și nu numai...!
Adăugat în 01/10/2014 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 14970
  • Export PDF: 2
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 7
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
Opțiuni
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”