Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Banii sau viaţa... de familie
Autor: Gabriela Voda -Toplita  |  Album: Şoapte  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de gabrielasimon in 20/10/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Banii sau viaţa... de familie

 

Nu le poţi avea pe amândouă în egală măsură. Mai devreme sau mai târziu va veni şi momentul în care va trebui să-ţi stabileşti priorităţile, neglijând ori una ori alta. Pus în faţa unei asemenea alegeri, sunt sigură că vei afirma destul de categoric, că nu banii sunt ceea ce contează. Asta înseamnă deci, că pentru tine o relaţie armonioasă în familie este mai importantă decât contul tău bancar, nu? Întrebarea mea pentru tine este următoarea: oare chiar aşa să fie? Eşti sigur că nu te numeri şi tu între cei care una afirmă şi alta fac? Pentru că o persoană care are în vedere în primul rând familia, îşi va sacrifica o bună parte din timpul său, dedicându-i-o.

Asta înseamnă să laşi ambiţiile personale cum ar fi urcarea pe scara socială, preocupări de acest gen pe un plan secundar (nu spun însă că este ceva greşit să te preocupe!). O astfel de persoană, fie că este în casa părintească sau că şi-a întemeiat deja propria familie, îşi va face timp pentru a-şi ajuta partenerul, pentru a-i pregăti o surpriză, fie ea cât de mică, îşi va lua consecvent din timpul său pentru a-l petrece alături de familie, de copii, îşi va lua timp pentru a fi alături de fraţi sau surori, sprijinindu-i şi încurajându-i. Acestea sunt doar câteva din temeliile unei familii fericite, reprezentând ceea ce Ray Wenger numeşte în cartea sa omonimă, "tiparul divin pentru viaţa de familie"

"Teoria ca teoria, dar practică ne omoară!" spune un binecunoscut proverb românesc.

Pentru cei care mai au de lucrat la acest capitol în viaţa lor: poate că ţi-ai propus să aloci mai mult timp familiei DUPĂ CE vei reuşi să atingi anumite ţeluri în viaţă sau după ce vei termina un lucru sau altul... Din păcate, aceasta este una din cele mai eficiente capcane ale celui rău, de a te ţine ocupat cu alte lucruri, iar mult prea mulţi realizează asta abia când este prea târziu pentru a mai salva ceva. Dacă te afli între cei care au înţeles rolul şi importanţa familiei, acordându-i totodată şi atenţia cuvenită, nu pot decât să te felicit pentru alegerea făcută şi îţi doresc putere şi sprijin de Sus pentru a rămâne perseverent şi sunt convinsă că binecuvântările nu vor întârzia să apară.

Din tot ceea ce îţi dăruieşte viaţa, păstrează întotdeauna ceea ce iubeşti cu adevărat şi atunci vei şti ce înseamnă fericirea..."

comentariu
Este foarte important acest eseu
Felicitari celui care l-a scris.
Asa este ,este foarte important acest lucru.
Familia -este cel mai frumos lucru pe care l-a lasat Dumnezeu pe pamant.
Este un pas foarte important pentru cei care vor sa isi intemeieza o familie.
Casatoria trebuie tinuta cu sfintenie ,
si patul trebuie sa fie mereu curat.
Adăugat în 24/10/2009
Banuiesc ca in imagine este familia ta,parintii si copiii tai,intradevar o familie fericita.Stii,pacea nu inseamna absenta razboiului,ci prezenta dragostei.Minunate sunt caile Domnului,sunt fericita sa cunosc prin intermediul acestui site oameni asemeni tie...PACEA DOMNULUI
Adăugat în 01/02/2011 de mirabela
să cugetăm îndelung asupra acestui mesaj şi să nu ne grăbim în a da răspuns
profund, bine venit pentru oricine vrea să ia seama
fiţi binecuvântată
Adăugat în 20/11/2011 de floridinmaracineni
Statistici
 • Vizualizări: 3136
 • Export PDF: 2
 • Favorită: 2
 • Comentarii: 3
 • Gramatical 1
 • floridinmaracineni  corecta

  Gramatical 1 0
 • Diacritice 1
 • floridinmaracineni  fără diacritice

  Diacritice 0 1
Opțiuni