De la fir de nisip la perla
Autor: Anonim  |  Album: Eseu  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de zsolt in 18/09/2008
    12345678910 0/10 X
De la fir de nisip la perla
...viata unor oameni,se poate asemana cu cea a unui fir de nisip de me malul marii..esti doar o mica particola..intr-o imensitate de particole..ptr.putin stai unita cu alte particole de nisip impreuna..te obisnuiesti in ambientul respectiv..si cu celelalte particole din jur..dar e de-ajuns o adiere de vant usoara sa zbori intr-un loc necunoscut,o iei de la capat..de abia te-ai obisnuit..cand valurile inspumegate ale marii,se revarsa..ai devenit mai greu..iata ca vantul nu te mai poate muta cu usurinta in alt loc insorit..si iata alt val si alt val..te trage sub ape unde ramai acoperit mult timp..celelalte particole din jur sunt la fel ca tine..apa pare ca a facut un lucru bun..valurile au facut ca particelele de nisip sa para o unitate..legate intre ele..daca le prinzi in mana..vei vedea sunt unite..daca le dai drumul in apa..ajung pe fundul apei in unitate cu altele..mai inainte..ca particole de nisip,in soare nu erau legate..curgeau cu usurinta printre degete..erau fiecare separate..pe cont propriu..acum daca din apa le strangi in pumn,vor deveni o masa si mai compacta..dar daca le lasi din nou in apa..fiecare particola se separa si valurile le poarta pe tarm.In viata traita in credinta..se intampla ca un suflet sa fie singur..si vin multe valuri si talazuri,ce il poarta departe..de lumina calda a sigurantei si pacii data de Soareld Neprihanirii,prin rugaciune devine unit cu toti la fel ca el..se simte in unitate cu alte suflete ce sunt la fel ca el..dar iata ca intr-o zi o mana puternica..cand pare ca e cel mai greu,intervine eliberandu-l purtandu-l la liman pe el si multi altii ca el.

Niciodata sa nu gandesti..doar eu am astfel de greutati..sunt multi altii la fel..uneste-te cu ei in rugaciune,te rogi ptr. tine si ptr.ei in egala masura,si lumina Soarelui..va sclipi printre valuri pana la tine dandu-ti speranta.O perla,este un fir de nisip ce intra in cochilia unei scoici,mii de firicele,trec pe langa ea..sau chiar o acopera uneori..dar una intra pana in centrul ei...e separata de toate celelalte,e singura fara iesire..fara nici un alt fir de nisip,nici apa..nici lumina..totul pare atat de greu,un infinit nesfarsit de singuratate..dar unde ea a ajuns nu e lumea ei,boaba mica infima de nisip..in jurul ei aduce suferinta scoicii,e un corp strain..crestinul e un strain in lume..prin viata lui cei din lume se simt mustrati..si se simt rau in prezenta lui..dar mica boaba de nisip..neinsemnat din toate modurile prin care scoica a incercat sa se elibereze de ea,ea ramane neclintita..si toate stramtorarile si incercuirile,dupa ani aduc la viata o perla..nestemata..eliberata de mainile unui pescar..moartea scoicii..ramane in urma,perla acaparand toata atentia si bucuria celui ce a eliberat-o,o poarta la Marele Bijutier unde i se da locul unde e rasplatita dupa o valoare ce EL,doar El o hotaraste,acolo cu bucurie vede si alte perle,la fel ca ea au suferit..ce bucurie sa le vada..apoi..rubine rosii,pietre de smarald,ce verde intens,si alte nestemate,ce albastru,ce galben,ce diamante ce straluciri..dar voi cum ati luat fiinta?..in inima adanca,adanca,in intunericul cel mai intunecos al pamantului..ani si ani de suferinta..cand o mana..ne-a purtat cu bucurie la lumina..la Marele Bijutier ce a stiut in modul cel mai iscusit sa dea valoare..a taiat a slefuit tot ce nu avea valoare,am suferit..uneori credeam ca era mai bine..inainte..dar la sfarsit cand am vazut cum EL e multumit..si ca ne-a dat valoare..stralucim..stralucim de bucurie..acum..au ramas inca multe pietre ce nu au devenit pretioase,nu s-au lasat gasite,nu au dorit lumina..si multe fire de nisip..ce vor sa ramana unite..dar nu pot forma nici macar o piatra..cu atat mai putin o perla..iar altele formeaza plaja..sunt doar ptr. a servi cu nepasare..celor ce le folosesc..unelte ale lumii..apoi vantul si apa le poarta unde vor..sunt doar fara valoare,ptr.ca s-au inselat dandu-si singure valoare..continua acelasi ritm..ptr.ca nu vor sa vada ca altfel pot avea valoare...
wow......
wow!!!.......sooooper...extraordinar mesajul....domnul sa ne ajute sa fim perle stralucitoare......si diamante...si rubine.....spre slava lui......domnul sa te binecuvanteze!!!
Adăugat în 19/09/2008
Ptr Oana
Draga Oana, Aceasta scriere nu imi apartine. Am primit-o de la o prietena zilele trecute cand am fost intr-o stare spirituala trista. Si ea mi-a trimis-o sa ma incurajeze. Iti multumesc pentru aprecierea facuta. Fi binecuvantata.
Adăugat în 19/09/2008
Frumos... foarte frumos...multumesc personal pt aceste ganduri...mi-au sters durerea din suflet!Multa binecuvantare!
Adăugat în 17/01/2010
Ptr. Emanuela
Pentru aceasta santem aici pe pamant, sa fim de ajutor celor in nevoie. Atat timp cat vom fi pe Pamant, vom avea lacrimi, dar Dumnezeu na va da si oameni prin care sa ne stearga lacrimile. Fi binecuvantata.
Adăugat în 19/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 3030
  • Export PDF: 2
  • Recomandări email: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni