Cum ai raspunde la una din intrebarile puse de Rick Warren lui Obama si McCain ?
Autor: DANIEL LUCESCU  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de danlucescu in 22/08/2008
    12345678910 0/10 X
Cum ai raspunde la una din intrebarile puse de Rick Warren lui Obama si McCain ?

La Forumul Civic de la Biserica Saddleback,California unde au fost invitati cei doi candidati la presedintia Americii in 2008, pastorul Rick Warren a pus una din urmatoarele intrebari:

 

CREDETI CA RAUL EXISTA ?

                       DACA EXISTA ,ATUNCI :

                                                         1. IL IGNORAM? 

                                                          2. NEGOCIEM CU EL ?

                                                          3. INCERCAM SA-L LIMITAM ?

                                                           4. IL INFRANGEM ?

Obama si McCain au fost de acord ca raul exista si ca nu poate fi ignorat. Dar raspunsurile lor au fost diferite, in continuare. 

Obama  a spus ca noi vedem raul peste tot. In timp ce noi nu putem"sa eradicam total raul din lume " noi putem fi "soldatii" in sarcina de a-l confrunta cand il vedem.  Apoi a adaugat ca "este un lucru care eu cred ca este foarte important pentru noi,trebuie sa avem ceva modestie " cand noi incercam sa infruntam raul"  De ce?  Pentru ca " mult rau a fost savarsit  cand noi am declarat ca incercam sa confruntam raul"

McCain la randul sau a raspuns ca noi trebuie sa infrangem raul, si a pus in capul listei Islamismul radical extremist, in particular Al Qaeda.

Adaug la aceasta  intrebare inca una legata de subiectul acesta :

Credeti ca raul poate fi personificat ,sau este numai o notiune

filozofica,morala ?

Astept comentariile vostre  !

Raul exista.Nu e vorba doar de o notiune.Daca nu ar fi existat raul,nu as fi studiat 5 stiluri de arte martiale ca sa ma apar de el.Mandria,egoismul,fatarnicia,lacomia,prostia,nebunia,lenea.Iata doar cateva din formele in care se manifesta.De infrant nu stiu daca poate fi infrant de om. Ca si fost sempai(instructor de arte martiale),pot sa va spun ca e greu sa-nvingi raul din lume.Mi-am folosit puterile mele martiale ca sa impun legea in timpul liceului si facultatilor,dar vedeti dumneavoastra,asa cum am putut invata eu arte martiale,au invatat si raii. Ba mai mult,din dorinta de extindere,99% din dojouri accepta pe oricine si antreneaza pe oricine astfel incat raul nu numai ca exista ca si persoana ci i s-a dat acum si o arma.E foarte greu sa starpesti raul.in cel mai rau caz am putea sa-i impuscam pe toti care sunt tentati sa cada ispitei,insa atunci ar insemna sa ne impuscam ,fiindca si noi chiar daca nu facem la fel de multe pacate ca lumea ,tot avem ceva rau in noi. Numai Dumnezeu este bun.
Adăugat în 25/08/2008
Numele raului
Ca si persoana as zice ca numele lui e Lord Satana.Lord Satan nu e interesat daca esti penticostal,baptist,ortodox,catolic etc.El da-n tine cu tot ce are.Sunt unii (si eu eram printre ei)care cred ca daca sunt practicanti de arte martiale pot sa-l faca knock out. Dragii mei,eu va spun ca Satana e discipolulul numarul 1 al oricarui stil de lupta.Cand boudayama a inventat kung fu,Satana era langa el invatand totul.Cand Oyama a inventat cel mai dur si mai violent stil de karate(kyokushinkay)Satana statea si invata.Va spun eu ca satana e fanul numarul 1 al artelor martiale.El a corupt mintile a 99% din sensei si sempai astfel incat au iesit veritabili criminali.Ati auzit de yakuza?Ei bine ei folosesc karate,aikido,ninjutsu.Triadele chineze folosesc kung fu.Ce vreau e u sa spun e ca orice incercare a omului de a oprii raul e sortita esecului. Numai Dumnezeu are puterea sa-l opreasca pe Satan.
Adăugat în 25/08/2008
si eu cred ca exista raul...si cum spune adrian, are numele de satan...dar nu e vorba de lupte...rau nu se poate invinge fizic pentru ca nu e ceva fizic...se pot invinge rezultatele sale traduse in lucruri fizice cu rezultate ale dragostei traduse in lucruri fizice.mai bine zis...se poate face posibilu sau se pot evita unele actiuni ale raului, dar numai Dumnezeu are puterea sa invinga raul, si o va face cand va termina cu satan.
Adăugat în 26/08/2008
Singurul rau impotriva caruia trebuie sa luptam fiecare dintre noi este raul ce s-a cuibarit in noi, care ne domina gesturile, gandurile, vorbele si faptele. Raul din afara trebuie ocolit in orice conditii. Cu satan nu trebuie nici macar sa stai de vorba. Adrian, eu credeam ca luptele astea exotice sunt doar un sport. Am ramas surprins de cele scrise de tine. Parerea mea este ca raul facut este un bumerang ce se va intoarce spre tine. Ca reprezentant al unei natiuni, cred ca un presedinte va trebui sa lupte cu raul din societatea proprie si sa evite pe cat posibil provocarea dusmanilor externi. Nici un om cu mintea limpede nu va intra in mijlocul unei haite de lupi cu intentia sa-i starneasca.
Adăugat în 28/08/2008
Statistici
  • Vizualizări: 2147
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 4
Opțiuni