Dacă e de rău, e de foarte bine
Autor: Ovidiu Radulescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ovirad in 07/04/2009
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Dacă e de rău, e de foarte bine
Povestea spune despre un rege african care avea un prieten din copilarie foarte apropiat . Acest prieten avea obiceiul ca indiferent de situația în care se afla (pozitivă sau negativă) să reacționeze la fel: E foarte bine!
Într-o zi, regele și prietenul sau se aflau la vânătoare. Prietenul încarca si pregatea armele pentru rege. Dintr-o greșeală, o armă s-a descărcat și a retezat degetul mare a mâinii regelui. Examinând și pansând ”situația”, prietenul a remarcat ca de obicei: E foarte bine! Regele a replicat strâmbându-se de durere: Nu, nu e bine deloc! Și a ordonat ca prietenul lui să fie aruncat în închisoare.
Un an mai tarziu, regele vâna într-o zona periculoasă. A fost capturat de canibali, care l-au dus în satul lor. L-au legat de un proțap si se pregateau sa-l "prepare". Canibalul care voia sa aprindă focul, a observat că regele nu avea degetul mare de la o mână. Fiind superstitioși, canibalii din acel trib aveau drept regulă să nu mănânce pe nimeni care nu era întreg-întreg. În concluzie, l-au eliberat pe rege.
La întoarcerea acasă, regele și-a reamintit de întâmplarea de la vânătoare, când își pierduse degetul și cuprins de remușcări, a ordonat ca prietenul lui să fie lăsat liber .
- Ai avut drepate, i-a spus prietenului proaspat eliberat. A fost foarte bine ca mi-ai zburat degetul. Și a început să-i povestească pățania cu canibalii. Îmi pare foarte rau ca te-am ținut la închisoare atâta vreme pentru un accident în care tu n-ai avut nici o vină. A fost nedemn din partea mea să reacționez așa cum am făcut.
- Nu, nu, a replicat prietenul , este foarte bine!
- Ce vrei sa spui cu asta:este foarte bine?!” Cum poate fi bine să-ți trimiți prietenul la închisoare un an?
- Daca n-as fi fost în închisoare, aș fi fost cu tine atunci când canibalii te-au prins ...
(După o idee de A.B. Alte materiale gasiți la  w . w . w . ovidiuradulescu . com)
salut
e foarte bun eseu asta tineo tot asa in tot raul este si un bine
mia placut
Adăugat în 26/04/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2738
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.