Vasul care nu se poate scufunda
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de geocornic in 11/09/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Vasul care nu se poate scufunda

 

 

I-au dat un nume grandios: TITANIC. Au vrut să arate lumii întregi că e cel mai puternic, cel mai de lux, cel mai minunat vas care s-a făcut vreodată.  Cel mai...cel mai, din toate punctele de vedere. Menit să fie mândria Angliei. Se mai numea Vasul Speranţei. La vremea aceea fenomenul emigrării era în floare. Mulţi călătoreau spre America în speranţa unei vieţi mai bune. Alţii l-au numit Vasul ce nu se poate scufunda. Dacă cei ce au proiectat şi cei ce au construit acest vas – minune a tehnicii la vremea aceea – au vrut să arate lumii întregi de ce sunt capabili, desigur, dezamăgirea lor a fost mare. Nu mult după ce a părăsit portul din Anglia mergând spre America, în anul 1912, transatlanticul numit de mulţi “vasul ce nu se poate scufunda” s-a izbit de un bloc uriaş de gheaţă şi în câteva ore  a fost  în adâncul oceanului. O tragedie cu 1500 de morţi.

În duminica imediat de după tragedie, în orăşelul de unde a plecat vaporul Titanic spre America, păstorul unei biserici locale a avut pe inimă să dea credincioşilor un mesaj de îmbărbătare. Ce să le spună? Peste tot orăşelul s-a aşternut întristarea. Titanicul era în adâncul oceanului. Localitatea era îndoliată. Şi totuşi acel păstor şi-a intitulat predica “Vasul ce nu se poate scufunda” Dar nu a vorbit despre Titanic ci despre alt vas. Vasul unde la cârmă e Mântuitorul Isus. Ca text s-a folosit de Marcu 4:35-41. Când la cârmă este Isus pot veni valuri uriaşe, furtuni grozave, aisberguri cât casa de mari, acel vas e condus în siguranţă spre mal. Acel vas nu se poate scufunda. Întotdeauna acea pace lăuntrică profundă de care avem nevoie vine din asigurarea prezenţei divine în orice situaţie în care ne-am afla. Când Hristos e la cârmă putem vorbi de PACE ÎN MIJLOCUL FURTUNILOR.
 
George Cornici
Slavă Domnului, corabia lui Isus nu se poate scufunda! Se spune că pe Titanic, o mână de om trufaș scrisese o inscripție „fără Dumnezeu” -adică vasul se ....descurca și fără ajutorul Atotputernicului. Așa că s-a scufundat! Mulțumim pentru această temă ce ne amintește că tot ce face omul e efemer!
Adăugat în 11/09/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1047
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni