cateva lucruri pe care orice tanar ar trebui sa le cunoasca
Autor: Dinca Filip Mihail  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de filipdinca in 03/09/2009
    12345678910 0/10 X

adresata...  adolescentilor din generatia prezenta
Ceea ce voi spune probabil sunt lucruri generale dar pe care din pacate multi adolescenti nu le cunosc.


cu ce ne pierdem Timpul??
Deseori ne ascundem de realitate intrand in lumea filmelor, jocurilor, internetului, iar cand ne simtim singuri, asteptam pe mess ca sa ne bage cineva in seama[desii stim ca n-o sa se intample]. Preferam fimele  si cartile ....pt ca ne induc o stare pozitiva de relaxare in care suntem rupti de lumea reala sau pur si simplu, unii din noi, vrem sa uitam de lumea in care traim.

Cat despre hi5 sau alte site-uri de genu, sunt multe lucruri pozitive si multe negative...       

  • Cele pozitive, sunt acelea ca: ne putem vedea pozele rudelor, prietenilor din alte tari, -putem sa comunicam mult mai usor, -putem sa fim un exemplu bun pt prietenii nostrii necrestini care se uita pe hi5 la  felul nostru de comunicare cu versete si psalmi.
  • Un punct negativ e ca ne aratam doar partile placute care se observa doar la prima vedere...iar toti spun cat de “frumos sau frumoasa” esti, desii nu te cunosc in realitate. se minte la greu si incearca care mai de care sa impresioneze.Multe fete, vazand cat de apreciate sunt. devin mult mai increzatoare in sine apoi cu timpul chiar mandre si fitzoase.  E valabil si pt baieti.

Ma bucur pt cei care raman smeriti si modesti inaintea Domnului si-naintea oamenilor.

Scriu aceste lucruri ca adolescent ca si voi, care invata din experiente de viata si nu din carti si filme.
(Nu consider romanele sau alte carti necrestine ca fiind ceva mai bun decat filmele)
Cartile si filmele sunt binevenite atata timp cat au o buna morala biblica sau bazata pe fapte reale.

Vreau sa ma sustineti in rugaciune toti cei care doriti sa fim chibzuiti fatza de aceste lucruri...       Si sa acordam mai mult timp vietii reale pe care Domnul ne-a dat-o s-o traim.
Tinerilor va indemn ca sa ne traim si experimentam viata mai mult alaturi de Domnul!




Influenta masmediei asupra relatiilor fete-baieti si nu numai.


PT FETE-cateva idei
Majoritatea fetelor incep sa-si doreasca ca baietii aiba un spirit de observatie iesit din comun.....  

            Ca exemplu:   O fata si-ar dorii sa fie scoasa in oras, sa i se daruiasca o floare specifica dorintei ei, sa i se spuna de catre baiat un anumit citat din vreo carte favorita, DAR ea nu se gandeste ca defapt acel baiat nu e “profet” incat sa cunoasca exact fiecare detaliu pe care fata si l-ar dorii. Cu toate ca baiatul se straduieste sa fie atent la detalii, fata ramane tot nemultumita.
  Un mic sfat pt fete:  Cand doriti ceva de la baiat, dati-le indicii indirecte, sau chiar sa bateti apropo in limita bunului simt. Trebe sa fiti sigure ca baiatul a inteles mesajul, Iar daca baiatul ia seama la ele inseamna ca va pretuieste!
De ce sa traitii in iluzii desarte sperand ca veti primii tocmai ceea ce v-ati dorii, cand ati putea foarte usor sa le aveti in viata de zi cu zi, dar fiind sincere inaintea partenerului de viata.
Multe fete fac aceasta greseala tinand in ele dorintele si spun ca relatia si-a imaginat-o altfel, sau avea o alta perspectiva asupra casatoriei. Aceasta exprimare a dorintelor se face printr-o buna comunicare intotdeauna spunand adevarul.

A refuza un baiat si consecintele ei:
    Cand refuzati un baiat trebe sa i se spuna adevarul: "Nu esti genu”, “Nu sunt pregatita pt o relatie”....”Trebe sa te schimbi”         ci nu lucruri de genul
“Esti cel mai deosebit dar nu esti din partea Domnului pt mine”   “Esti prea bun pt mine”, sau   “Sunt prea mica pt o relatie"-iar dupa 1 luna ai prieten pe altul.A refuza un baiat inseamna responsabilitate pt ca, pt acel baiat, acele cuvinte de respingere conteaza sa fie adevarate....in caz contrar baiatul isi pierde increderea in acea fata si ca amici.



PT BAIETI-cateva idei
Majoritatea baietilor incep sa-si doreasca ca fata pe care o vrea de la Domnul sa fie f frumoasa....fotomodel daca se poate...      inloc sa se uite la lucrurile care sunt cu adevarat importante cum ar trebuii sa fie o fata: Credincioasa, intelegatoare, iubitoare, multumitoare, grijulie, etc
                 Cand v-ati despartit de cineva la care tineti sau ati fost refuzat, cu siguranta, cineva o sa va spuna ca: “veti gasii pe altcineva mai bun”. Dar voi, ca baieti inteligenti, sa nu va ganditi ca o sa fie mai cultivata, mai frumoasa, mai intelegatoare....ci veti gasii pe cineva care o sa fie intotdeauna alaturi si acea persoana va lucra spre modelarea caracterului vostru pt a fii buni lucratori inaintea Domnului si pt a va putea patra curati.....        Domnul face Totul pt noi ca sa ne tina pe calea cea buna pt ca ne iubeste si vrea sa ajungem ACASA cu orice pret.
Un mic sfat pt baieti: Daca fetele sunt cele care trebuie sa se faca intelese voua, voi trebe sa va faceti intelesi inaintea Domnului si sa va rugati! :P



Jumatatea nu exista – Jumatatea O formeaza Domnul in binecuvantarea Lui
Cand auzim cuvantul “Jumatate” ne gandim la perfectiunea ce complecteaza alta jumatate pt a devenii un cuplu perfect[Ceea ce este total eronat].

In vechiul testament  Domnul a spus poporului Israel: “luati-va fete din popor”-iar noua ne spune astazi ”luati-va fete credincioase” - pt ca noi sa putem fi binecuvantati...            Aici este vorba de cei credinciosi care vor avea parte de binecuvantarea Domnului si cei care nu vor avea parte decat de o slujba religioasa.  In concluzie nu trebe sa fie cineva anume care sa ne completeze perfect. Domnul ne-a lasat libertatea sa ne alegem partenerul de viata, dar pt a avea fericire trebuie sa fim sub binecuvantarea Domnului, iar El va umple golurile dintre cei doi in asa fel incat cuplul va devenii unul perfect.
In proverbe cap 18:22 gasim “Cine gaseste o nevasta buna, gaseste fericirea; este un har cel capata de la Domnul”  
Daca va doriti ca Domnul sa lucreze in gasirea unui partener de viata deosebit, Rugati-va!! si Domnul care e BUUUN va lua aminte. Nu va asteptati la minuni iesite din comun....           Domnul va va da intelepciune in decizia pe care o veti lua cu privire la acest pas!





Despre Dragoste:
Alta greseala care o tot aud  si pe care o contrazic este:
“Dragostea e oarba”

Dragostea nu e oarba.....vede totul, dar trece peste [sufera totul] si spera ca persoana iubita se va schimba[nadajduieste totul].

Domnul Isus n-a fost orb pt ca ne-a iubit atat de mult. ci a stiut fiecare greseala, durere si imperfectiune a noastra.Iubindu-ne cu o dragoste suprema [a suferit totul pt noi]-murind pt noi,  [nadajduind] ne-a dat inca o sansa ca noi sa ne schimbam si sa traim viata liberi fata de pacat.



Muzica
Dupa  cum am invatat la facultate "Muzica este stiinta sunetelor" dar eu tind sa cred mult mai mult ca “Muzica este o inlantuire de armonii spre slava Lui Dumnezeu!-by Johann Sebastian Bach”

De ce unele genuri de muzica  nu sunt potrivite in biserica?
Dupa cum stim, Muzica transmite stari emotionale/sentimente.

  • muzica rock de f multe ori transmite: deznadejde, disperare, neincredere in sine, depresie,....
  • muzica hip-hop transmite: mandrie, critica, jmecherie, impunere
  • muzica dance/house transmite: distractie, nebunie, fii cool la maxim, misca-te bine....
  •    maneaua {nu stiu daca e muzica} :))  : -transmite umplerea de sine....simti ca nu mai  ai nevoie de nimic.....esti super bine asa cum esti!

-pt cei care simt ca au dar de a scrie piese muzicale!

Muzica apartine Domnului asa ca folositi-o cu responsabilitate! Chiar si la aceste genuri se pot prelucra piese discrete  in asa fel incat sa nu inspire starile de mai sus, dar, pt aceasta este mare nevoie de calauzirea Duhului Sfant. 

 Cand v-ati propus sa compuneti o piesa pt a fi cantata in biserica, mai intai de toate cereti inspiratie si calauzire pt a o compune, apoi binecuvantare.

 

Consider ca sunt lucruri generale pe care orice adolescent trebuie sa le cunoasca inainte sa se confrunte cu unele dintre  ele

asai
ai mare drepate..Domnu sa te binecuvinteze si sa iti da puterea sa o spui si altora care probabil nu au putut sa o citeasca.......aceste sfaturi sunt ff bune pt adolescenti...pt k stii cum ii de multe ori ce zboara se manaca..si nui bine...trebuie intai sa gandim lucrurile..inainte de a le face..si sa cere ajutor lui Dumnezeu.
Adăugat în 16/07/2009
Minunat
Fi binrcuvsntat fratioare draga...fi mereu o buna marturie pentru EL si astfel vei fi binecuvantat, vei trai fericit in toate zilele vietii tale si Domnul te va duce in Tara mult promisa!! Ma rog Domnului sa lucreze la inima tuturor celor ce citesc...si Domnul sa schimbe inimile si vietile tinerilor AMIN!!

FI PLIN DE PACE ZI DE ZI IN HRISTOS!!!
Adăugat în 17/07/2009
bravo
Sfaturile tale sunt bune.Totusi,as mai adauga inca un sfat.Lifespanul unei persoane e de 70 ani.Parerea mea e ca varsta 1-24 ani trebuie folosita pentru studiu si pregatire ,biblica si nu numai, nu pentru a iesii in oras cu fetele/baietii.Ai timp depa aia de toate.
Adăugat în 10/08/2009
Statistici
Opțiuni