Patimile Domnulu
Autor: Secret  |  Album: Iisus  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 12/05/2008
    12345678910 0/10 X
Patimile Domnulu
                                                 Patimile Domnului                             

Apoi, Iisus a luat o paine si le-a dat-o ucenicilor, spunand: “Luati, mancati, caci acesta este Trupul Meu!” Apoi, luand un pahar de vin si dandu-l ucenicilor , le-a spus: “Luati, beti, caci acesta este Sangele Meu!”Dupa cina, Iisus le-a zis ca toti il vor trada in noaptea aceea. Petru a negat acest lucru, insa Mantuitorul l-a asigurat ca chiar el se va lepada de el, de trei ori, inainte sa cante cocosul.

Apoi, cu totii s-au dus in gradina Ghetimani unde Iisus s-a rugat de 3 ori. In acest timp, a aparut Iuda, insotit de soldati inarmati. El le-a spus sa-l ia pe acela pe care-l va saruta pe obraz. Soldatii L-au prins pe Mantuitor si ucenicii au fugit. Iisus a fost dus la Caiafa, iar Petru l-a urmat. Preotii nu aveau nici un motiv ca sa-l condamne pe Iisus. Mantuitorul a spus ca este Fiul Domnului si a fost condamnat la moarte.Petru a negat de 3 ori ca L-ar cunoaste pe Iisus. Dandu-si seama ca L-a tradat, a iesit afara, plangand. Iisus a fost dus la Pilat din Pont. Vazandu-L,Iuda s-a cait. A aruncat cei 30 de arginti si s-a spanzurat.

La Paste, dregatorul Pilat avea obiceiul sa elibereze un condamnat pe care il voia poporul. Atunci, poporul a cerut ca Iisus sa fie rastignit si sa fie eliberat Baraba.Sotia lui Pilat i-a spus acestuia sa nu-l condamne pe Isus, dar el, vazand insistentele poporului, a luat apa, s-a spalat pe maini si a spus: “eu sunt nevinovat de sangele neprihanitului acestuia .Treaba voastra”. Apoi l-a dat pe Isus ostasilor sa-l rastigneasca. Ostasii l-au imbracat pe Isus cu o haina stacojie, i-au pus o cununa da spini pe cap si in mana o trestie.

Apoi, ingenuncheau in fata lui si isi bateau joc de el, scuipandu-l si lovindu-l cu trestia. Apoi, l-au imbracat din nou cu haina lui si l-au dus sa-l rastigneasca.
Pe cand ieseau afara din cetate,au intalnit un om, numit Simon si l-au pus sa duca crucea. Cand au ajuns la un loc numit Golgota, adica locul capatanii, i-au dat sa bea vin cu fiere, dar cand l-a gustat nu a vrut sa bea. Dup ace l-au rastignit, si-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti. Apoi, s-au asezat sa-l pazeasca. I-au scris deasupra capului vina: “acesta este Isus imparatul iudeilor.”

Impreuna cu Isus au fost rastigniti doi talhari, unul la dreapta si celalalt la stanga. Trecatorii isi bateau joc de el, spunandu-I ca daca e Fiul lui Dumnezeu sa coboare de pe cruce. La fel si talharii rastigniti isi bateau joc de el. De la ceasul al saselea pana la ceasul al noualea, s-a facut intuneric peste toata tara. P e la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare si Si-a dat duhul. Atunci, in Templu, perdeaua s-a rupt in doua de sus si pana jos, pamantul s-a cutremurat , stancile s-au despicat mormintele s-au deschis si multi sfinti care murisera au inviat si s-au aratat multora.

Atunci, cei ce il pazeau pe Isus s-au speriat si l-au recunoscut. Acolo erau si niste femei care il urmasera sa-l slujeasca. Printre ele era si Maria Magdalina. Spre seara a venit un om bogat, numit Iosif, care a luat trupul lui Isus ,l-a infasurat intr-o panza de in si l-a pus in mormantul lui, punand in usa o piatra mare. Apoi a plecat. L ausa a ramas Maria Magdalina si Maria, mama lui Isus. Adoua zi, preotii si fariseii, si-au adus aminte ca Isus a spus ca va invia dupa trei zile si i-au cerut lui Pilat sa pazeasca mormantul.Acesta a refuzat si atunci, ei s-au dus si au pecetluit piatra si au pus paza.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3040
  • Export PDF: 2
Opțiuni