FEMEIA - frumuseţe de caracter
Autor: Estera Petrus  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 12/04/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
FEMEIA - frumuseţe de caracter

    Adevărata frumuseţe se dezvoltă numai într-o inimă dedicată în întregime lui Dumnezeu. Lumea în care trăim este o căutare continuă după frumuseţe. Vrem să fim mai atrăgători, mai irezistibili, mai frumoşi. Pe fiecare revistă, ziar sau reclamă, tot timpul este afişată o frumuseţe falsă. Femeia de astăzi prezintă o imagine deformată a frumuseţii. În vâltoarea zilelor în care ne ducem existenţa, uităm ceea ce este cu adevărat important. Este oare frumuseţea o caracteristică atât de importantă pentru a răzbi printre neajunsurile acestei lumi? Se pare că tot mai mult acesta este mesajul care ne este transmis prin mass-media. Dacă arăţi bine vei avea mai multe şanse de afirmare, un loc de muncă de prestigiu şi implicit un salariu mai bun.

    Mesajul meu este un protest disperat la această mentalitate a lumii în care trăim. Tot mai des femeia este asociată cu frumuseţea şi ce e mai îngrijorător, cu sexul. Femeia şi-a pierdut menirea pe acest pământ. Concepţia denaturată a lumii în care trăim creează o imagine tot mai hidoasă a femeii, ceea ce o duce spre o existenţă mizeră şi un cuget mânjit de păcat. Femeia a fost transformată într-un obiect de o senzualitate maximă, menit să producă plăcere. Haideţi să o spunem deschis, acesta este PĂCAT. Este revoltător faptul că acest virus a reuşit să pătrundă şi în lumea creştină. Încercăm să fim cât mai atrăgătoare prin împodobirea trupului sau prin dezgolirea acestuia. Începem să ne asemănăm din ce în ce mai mult cu lumea. Dar oare aceasta aşteaptă Dumnezeu de la noi? Aceasta este imaginea cu care trebuie să ne afişăm în societate?

    Am scris acest articol pentru voi, cu scopul de a vă impulsiona ca împreună să avem curajul să transmitem lumii un mesaj. Să arătăm care este imaginea şi rolul nostru în societate. Să dovedim că nu ne complacem în această mocirlă şi că vrem să trăim o viaţă pură pentru Dumnezeu. Dumnezeu are nevoie de femei adevărate, femei dedicate, demne a purta numele Său în lume. Nu trebuie să ne adaptăm tuturor normelor impuse de această lume. Noi trebuie să fim supuse cu totul doar adevăratului Dumnezeu. Trăim într-o lume a valorilor inversate. Ceea ce este vrednic, moral, sfânt şi curat este dispreţuit iar tot ceea ce este mai josnic, mai ruşinos şi mai murdar este afişat în toate domeniile. E adevărat că nu e foarte simplu să putem face faţă în astfel de împrejurări şi să arătăm că suntem altfel, dar avem promisiunea că EL VA FI CU NOI. Cât de frumos este mesajul transmis de Sfânta Scriptură in 1Ioan 4.4 ,,Copilaşilor, voi sunteţi din Dumnezeu şi i-aţi biruit pentru că Cel care este cu voi este mai mare decât cel care este în lume’’. Biruinţa ne este deja asigurată pentru că Cel care ne conduce este mai mare decât puterea întunericului acestei lumi. Aveţi încredere în Tatăl care ne va ajuta.

    Pentru a avea curaj, vă invit să facem o scurtă retrospectivă asupra marilor femei ale Bibliei şi să vedem care sunt caracteristicile care ar trebui sa ne însufleţească. Să vedem cum s-au comportat acestea în diferite împrejurări şi să urmăm exemplul lor.

EVA – prima femeie de pe acest pământ a fost creată cu scopul de a fi un ajutor potrivit pentru Adam, un ajutor potrivit atât sufleteşte cât şi fizic şi intelectual. Dacă acesta este rolul femeii atunci înseamnă că Dumnezeu a investit anumite calităţi în ea pentru a putea îndeplini aceasta. Noi nu ar trebui să ne irosim frumuseţea cu care am fost înzestrate, în alte scopuri decât acesta.

SARA – soţia lui Avraam, a fost mijlocul prin care Dumnezeu a decis să-şi împlinească promisiunea de a avea un popor, a fost folosită de Dumnezeu în scopuri sfinte. Cu o excepţie în care a eşuat, Sara a fost un model de conduită şi de respect faţă de cel care îi era soţ, numindu-l ,,domnul meu’’, era supusă şi devotată.

REBECA – a fost o fată frumoasă, cinstită şi harnică. Ea nu a şovăit să îi ofere străinului Eliezer, apă pentru el şi cămile şi un loc de găzduire peste noapte. Este un model de hărnicie şi supunere faţă de Cuvântul Dumnului.

ANA – a fost o femeie a rugăciunii, nu se îndeletnicea cu shopping-ul. Ea ştia ce îşi doreşte şi insista tot timpul în rugăciuni stăruitoare înaintea lui Dumnezeu pentru a primi un fiu. Este un exemplu extraordinar de răbdare şi stăruinţă în rugăciune.

MARIA – aleasă să fie mama Domnului Isus. Un lucru pe care Biblia îl scoate mult în relief este aceea că ea a fost fecioară. Deşi era logodită cu Iosif, ea a trăit o viaţă pură. Dumnezeu doreşte ca tinereţea noastră să o trăim în sfinţenie. Maria a fost găsită plăcută înaintea lui Dumnezeu şi demnă de a purta Pruncul Sfânt în pântecele ei. Maria este un model de tinereţe curată şi curăţie.

TABITA – o ucenică (Fapte 9.36). A fost dedicată slujirii Domnului. Aceasta a fost prioritatea numărul 1 în viaţa ei. Nu avea o poziţie socială de mare succes, nu era învăţată, dar avea ceva mai de preţ ,,făcea o mulţime de fapte bune şi milostenii’’. Avea ocupaţii tipic feminine: croia haine pentru văduve, vizita pe bolnavi şi pe cei singuri. Trebuie să înţelegem că aceste munci nu sunt demodate, învechite. Chiar şi muncile zilnice de acasă precum gătitul, spălatul rufelor şi a vaselor, lucrul în grădină, grija de copii, acestea onorează o femeie, nu o înjosesc.

LIDIA – a renunţat la afacerile ei atunci când Cuvântul lui Dumnezeu a pătruns în inima ei prin Petru. A excelat prin ascultare de chemarea lui Dumnezeu prin ospitalitate faţă de mesagerii Evangheliei.

ESTERA – o femeie de mare caracter hotărâtă să reziste oricărei încercări. O regină care se dedica timp de trei zile şi trei nopţi, postului şi rugăciunii pentru a-şi salva poporul său de la pieire. O femeie de o frumuseţe trupească şi sufletească. Totuşi frumuseţea ei nu stătea în îmbrăcăminte, accesorii sau alte elemente menite să atragă privirile. NU! Frumuseţea ei stătea în CARACTER. Ceea ce o deosebea pe Estera de celelalte fete era bogăţia caracterului său. Frumuseţea din inimă, i se răsfrângea pe chipul ei. Prin aceasta a reuşit să îndrepte inima împăratului către ea.

    Aceasta este adevărata frumuseţe. Ea izvorăşte din sublime şi simplitate şi trebuie purtată cu multă demnitate. Adevărata frumuseţe nu are vârstă, greutate sau înălţime, ea este spirit ce dăinuie.

    Vă îndemn să ne unim pentru a străpunge lumea cu adevărul Scripturii. Să trăim ca nişte femei adevărate şi să fim exemplu pentru cei din jur. Să fim mai bune, mai curate şi mai miloase. Într-un cuvânt: să fim mai feminine. Să fim un glas către lume, spre un model de frumuseţe sfântă!

forma material
Va rugam frumos corectati greselili de dactilografiere ( greseli de spatiere : sis a in loc de si sa ;greseli de forma : ea izvoraste din sublime si simplitate ) .

Cu stima ,
C.Citoteanu
Adăugat în 13/04/2008
E asa de adevarat!!! femeia a intrat pe un teritoriu de unde nu isi mai poate defini identitatea si valoarea...e important pentru o femeie sa fie frumoasa, ca femeie aşa consider! dar ce fel de frumuseţe aratăm lumii acesteia? Petru când vorbeşte despre podoabe, nu ne spune să nu fim împodobite, ci podoaba noastră să fie diferită adică "omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit care este de mare preţ în ochii lui Dumnezeu"1 Petru 3:4. sunt minunate femeile care ascultă de Petru şi le poţi recunoaşte din milioane, şi sunt apreciate, de asta sunt sigură.
Adăugat în 14/04/2008
Imi place subiectul,mai ales versetul din 1 Petru 3:4!Sunt destui aceia care îşi împodobesc omul din afară cu multă dibăcie,pe când omul dinăuntru este îmbrăcat in zdrenţe.Apoi sunt unii ai căror haine sunt foarte sărăcăcioase,dar interiorul lor este plin de glorie!Totuşi cea mai înţeleaptă cale e modestia,decenţa!Uneori viaţa lăuntrică de sfinţenie şi supunere îi va influenţa pe cei din jur mult mai mult decât aspectul exterior! Multe aprecieri pt imboldul de a trăi în sfinţenie!
Adăugat în 14/04/2008
Foarte bine punctat acest subiect. Dumnezeu sa te binecuvinteze.
Adăugat în 14/04/2008
Un articol reusit. ai demonstrat care este adevarata valoare a femeii, care este idealul femeii.adevarata frumesete se gaseste inlauntrul fiecarei femei pentru ca ceea ce este in afara este trecator. felicitari!
Adăugat în 15/04/2008
pt. estera
Imi place cum ai abordat subiectul...ceea ce apreciez la tine este ca traiesti ceea ce ai scris...Domnul are nevoie de femei ca tine...fii binecuvantata!
Caracterul tau frumos l-am vazut in dragostea si rabdarea ta, in smerenia si sinceritatea ta!
Adăugat în 01/05/2008
emotii
un subiect extraordinar.Adevarat ca in ziua de azi a ramas prea putina smerenie si a crescut prea mult nevoia de a arata bine.Ce pacat!!FELICITARI PT ACEST SUBIECT
Adăugat în 04/09/2008
femeia crestina
Sunt multe subiecte despre femei dar foarte putini spun cum trebuie sa fie adevarata femeie.Imi place cum ati scris. Dumnezeu sa ne ajute sa fim cat mai multe SARA ,MARIA etc.Doar prin apropiere sincera de Dumnezeu vom reusi sa fim ca si ele.
Adăugat în 10/02/2009
Statistici
  • Vizualizări: 12927
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 5
  • Comentarii: 8
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni