Săptămâna de evanghelizare - între umbre şi lumini
Autor: Giurgiu Sorin  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 05/04/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Săptămâna de evanghelizare - între umbre şi lumini

Simt şi acum fiorul plin de emoţie şi anticipare din copilăria mea, atunci când participam la săptămâna de evanghelizare. Întotdeauna eram curioşi cu privire la cine vine, iar apoi dacă va "rămâne“ cineva. Aproape întotdeauna "rămânea”. Mă bucur şi acum de "săptămâna de evanghelizare”, atât pentru împrospătarea spirituală, cât şi intelectuală, aduse într-o proporţie mai mică sau mai mare. Însă nu pot să nu observ umbrele care au coborât peste această săptămână, denaturându-i din valoare şi însemnătate.

După cele opt seri de vestire a Evangheliei, prin diferiţi pastori din ţară, se instaurează un sentiment fals al datoriei împlinite. Aşa că până la anul suntem absolviţi de porunca propovăduirii. Ne putem vedea de treburile noastre până la anul. Mobilizarea generală şi grandioasă din fiecare biserică îmi aduce aminte de anumite ceremonii militare fastuoase, în care armata ţării respective încerca să mascheze lipsurile existente. Participantul ar fi putut paria că asistă la desfăşurarea de forţe a celei mai puternice armate din lume. Dar numai săracii militari îşi ştiau "găurile” din gospodărie. De asemenea vreau să remarc lupta pentru a aduce pastori cât mai renumiţi. Se produce atât clasificarea şi competiţia dintre biserici, cât şi hăituirea şi vlăguirea unor oameni de certă valoare spirituală şi intelectuală. Avem o plăcere grozavă de a asculta predici pentru "nepocăiţi”. Cauza este simplă.

Un prieten îmi atrăgea atenţia că evanghelizarea se realizează prin evanghelişti, şi nu prin pastori. Era şi el de acord că un pastor poate fi şi un evanghelist bun, dar parcă nu mai contează că e evanghelist sau nu, dacă e pastor.

Investiţia financiară ar putea fi direcţionată în programe noi, mai eficiente.

Mă limitez doar la aceste obiecţii, enumerând însă, şi câteva din "luminile” "săptămânii de evanghelizare”.

În această săptămână, atât cei credincioşi, cât şi invitaţii lor, vor putea auzi o prezentare competentă a Evangheliei. Repetarea aduce împrospătare şi consolidare. Mulţi oameni care s-au întors la Domnul au făcut-o în timpul acestei săptămâni.Credem că Duhul Sfânt lucrează cu putere în mijlocul copiilor lui Dumnezeu.

De aceea, să cerem înţelepciune de la Dumnezeu, pentru ca, prin sfinţire şi dedicare, umbrele să dispară.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2454
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni