DD= Discernământ duhovnicesc
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de geocornic in 13/08/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
A discerne lucrurile prin înţelepciune umană e una; a discerene lucrurile cu ajutorul Duhului Sfânt e cu totul alta. Viaţa trăită în pribegie este complexă; sunt situaţii spinoase, situaţii delicate. Uneori ne izbim de probleme dificile cu care niciodată nu ne-am întâlnit. CE FACEM? CUM PROCEDĂM?

Credinciosul matur nu se pripeşte. Dimpotrivă, el cugetă mai profund, pătrunde adânc în Cuvânt pentru a afla răspunsuri; petrece mai mult timp în părtăşie cu Domnul. Uneori(sau adeseori?) ne mulţumim să pătrundem lucrurile doar la suprafaţă. Trecem prin viaţă de parcă am avea ochii închişi. "Azi am citit patru capitole din Biblie." - zic unii. Dar dacă îi întrebi ce au învăţat, sau cu ce au rămas din ceea ce au citit, ei ridică umerii în semn că nu au reţinut nimic. Pe calea credinţei nu putem avea o perspectivă clară fără viziune. Discernământul conduce spre viziune. Unii citesc un poem cu versuri care îţi încântă fiinţa, dar nu pot simţi pasiunea creatoare a celui ce a compus acele versuri. Alţii se plimbă pe o alee şi se minunează de faptul că este o alee nouă din beton, netedă şi curată, dar sunt orbi la peisajul magnific pe unde trece acea alee. Dacă diavolul ar reuşi să ne întunece perspectiva ar însemna să-şi atingă scopul.

Minciuna este periculoasă în viaţa credinciosului; este păcat. Dar jumătate de adevăr e şi mai periculos. Discernământul este abilitatea de a deosebi între adevăr şi jumătate de adevăr, între adevăr şi minciună. Oricât ar fi de subtil diavolul în a înfăşura puţin adevăr în minciună, creştinul matur nu poate fi înşelat; Duhul lui Dumnezeu, care lucrează înlăuntrul fiinţei lui, îl ajută să distingă între real şi fals.

Apostolul Pavel îi îndeamnă pe credincioşii bisericii din Filipi să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere(vezi Filipeni 1:9). Apoi le arată motivaţia: "ca să puteţi deosebi lucrurile alese, pentru ca să fiţi curaţi şi să nu vă poticniţi..."(Filipeni 1:10) Trăim într-o lume în care ideile străine de Scriptură abundă. E nevoie de înţelegere duhovnicească mai mult ca oricând, căci nu tot ce pare frumos şi bun îşi are rădăcina în Cuvânt.

 

George Cornici
Amin! Da-ne, Doamne, la toti darul deosebirii duhurilor, adica DDD!
Adăugat în 13/08/2013 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1157
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni