În luptă cu singurătatea!
Autor: Giurgiu Andrada  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de andra92 in 23/02/2008
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
În luptă cu singurătatea!

M-am gândit de multe ori la această tema: Singurătatea, care te pune pe gâduri. Este un subiect care ar trebui dezbătut de cei mai mulţi dintre noi, pentru că mulţi se confruntă cu ea, unii sunt biruiţi, iar alţii scapă de sub povara ei.

Mi-a placut foarte mult o chestie de pe un site creştin, pe care v-o spun, deşi cred că cei mai mulţi deja o ştiţi:
"Daca toti am aprecia ce avem... nu am pierde nimic...
Daca toti am crede... lumea ar fi plina de minuni...
Daca toti ne-am zdrobi mandria... nimeni nu ar "muri"...
Daca n-am mai fi indiferenti... nimeni nu ar plange...
Daca toti am iubi... nimeni nu ar fi singur..."
Mi-au dat de gândit aceste cuvinte, şi m-am întrbat oare chiar aşa este? Raspunsul îl veţi da fiecare în dreptul vostru...eu raspund pentru mine.

Am citit recent într-o carte despre o soţie care şi-a urmat soţul ei, militar de profesie, într-un deşert. A fost copleşită de faptul că acolo nu cunoştea pe nimeni şi că soţul ei era foarte mult timp plecat de acasă. I-a scris mamei sale o scrisoare în care i-a spus ca vrea să se întoarcă acasă. Mama sa i-a răspuns: "Doi oameni priveau printre gratiile unei închisori. Unul vedea noroiul, celălalt vedea stelele." Astfel că ea a început să vadă stelele. A învăţat tot ce se putea despre florile din deşert şi despre cactuşi, a studiat limbajul, folclorul şi tradiţiile indienilor care traiau în apropiere. Până c'nd să se termine perioada în care soţul ei fusese detaşat a devenit atât de absorbită de deşert, încât a scris o carte despre el.
Acesta este secretul: Daca ne-am bucura de mediul în care Dumnezeu ne-a aşezat, niciunul dintre noi nu am mai fi singuri...

Singurătatea...o problema cu care poate fiecare om în viaţă se confruntă cel puţin o dată. Am mai găsit un citat foarte adevărat care spune: "Numai oamenii singuratici cunosc adevaratele valori ale prieteniei. Pentru ceilalti exista familiile; pentru un singuratic sau un exilat prietenii reprezinta totul. (Willa Cather).

Aş vrea să spun câţiva paşi pentru a învinge singurătatea:
1. Când ai o problemă, nu o ţine doar pentru tine, împărtăşeşte-o!
2. Când te simţi înfrânt, povesteşte-i cuiva despre problema ta, nu te închide în tine!
3. Când simţi că viaţa nu mai are nici un rost, ia-o de la început şi vezi unde este problema, pentru a nu te mai împiedeca!
4. Când auzi o şoaptă a diavolului, tu mergi înainte şi nu te lăsa minţit!
5. Când te simţi singur, nu uita că Dumnezu ţi-a promis că nu te va părăsi niciodată!
6. Când te simţi singur, nu te aştepta ca alţii să umple golul singurătăţii tale, ci fi tu acela care întinde o mână!

 

Fain...
Imi place articolul tau atat pentru forma cat si pentru continutul lui.Si mai aels pentru ca e o problema cu care ne confruntam toti in anumite periade din viata...
Adăugat în 23/02/2008
singuratate nu inseamna pt mine sa fi singur,sunt o fiinta f zambitoare cumunicativa..ce pot sa spun;e ca stiu pe pielea mea ca cea mai grea singuratate este aceea in care esti inconjurat de o multime de oamenii iar tu te simti mai singur decat orice exilat..defapt aceasta singuratate este cea pe care o vad in zile noastre cel mai des intalnita
oameni care cred ca fugind in zarva de afara vor uita de singuratatea din ei.
Mi-am dat seama ca atunci cand sunt singura ma am macar pe mine dar in zarva si agitatie sunt mai singura pt ca nu aud nici macar vocea din sufletul meu.
sa te simti singur cand defapt nu esti singur deloc
Adăugat în 26/02/2008
buna
cand viata ta e o slujire la adresa Creatorului e imposibil sa fii in categoria celor singuratici
Adăugat în 29/02/2008
gabi..
cred ca nu ai citit cu atenti Biblia caci daca ma uit in gradina Ghetismani la Domnul Isus a fost singur, pe cruce a fost singur. Cu toate aste nu pot sa spun deca ca El a fost sigur in slujirea Tatalui, deci poti fi crestin si singur, da nu ma refer singur fara Dumnezeu cu toate ca daca citesti atent Isus a simtit si aceasta sincuratate Biblia nu minte El a trecut prin aceleasi etape ca si noi despartit de Tatal, singur..un om singur nu inseamna un am fara Dumnezeu..
chiar si Ioan era un om sincur traia in pustie..
dar sa sti ca prin aceat coment nu vreau sa incurajez singuratatea ci sa intelegi ca sa fi singur nu inseamna neaparat fara Dumnezeu..
Adăugat în 01/03/2008
singuătatea lui Isus
Goethe scria undeva că talentul se cultivă în singurătate iar caracterul în societate.Nu ştiu dacă lucrurile stau chiar aşa. Ceea ce ştiu sigur e faptul că Domnul Isus a fost singur pe crucea din Golgota ca noi să nu mai fim singuri,ci să avem părtăşie cu El.
Adăugat în 12/03/2008
da...intr-adevar singuratatea e un sentiment tot mai gustat, e un "domeniu" vast, despre care se pot scrie carti. ia diverse forme in diverse circumstante. eu m-am simtit singura multa vreme si principalul motiv era ca nu aveam un prieten, iubit. imi doream sa fiu iubita si in acel sens. si nu vedeam ca prietenii ma iubesc, parintii ma iubesc, familia ma iubeste, dar mai ales, nu vedeam ca Dumnezeu ma iubeste. dar, nu cu mult timp in urma am inceput sa vad aceste "iubiri", sa le simt, sa le inteleg...si mai ales dragostea Domnului. ar fi un pacat daca as zice acum ca sunt singura. deoarece prietenii sunt langa mine la nevoie, familia ma intelege si ma sustine, si toate astea sunt dovada iubirii Domnului, care este cu mine pretutindeni. o sa-I multumesc vesnic pentru ca mi-a deschis ochii, pentru ca m-a facut sa inteleg ca asta e adevarata dovada de iubire din partea Lui: faptul ca nu am avut parte de greutati in viata, si poate daca am avut mici probleme, mi-a dat puterea sa le uit si sa nu le iau in considerare, am o familie frumoasa, care cunoaste valorile morale, iar prietenii adevarati ii pot distinge usor dintre numeroasele cunostinte pe care le am. si mai mult trebuie sa-I multumesc pentru ca mi-a dat intelepciunea si m-a indrumat in a-l descoperi fara a trece prin suferinte drastice, ci pur si simplu...am inceput sa-L descopar intr-un moment de singuratate....eram singura, doar cu gandurile mele, cand, neconvinsa de ceea ce spun oamenii ca-i bine sau rau, nelamurita, avand o multime de intrebari despre lume si despre El, am inceput sa citesc Biblia, zicand-u-mi ca acolo sigur o sa aflu raspunsuri si o sa ma lamuresc. pentru mine, singuratatea e buna, atata timp cat nu o folosesc sa-mi plang de mila, ci sa inteleg cuvantul Lui.
Adăugat în 29/03/2009
uneori apar în viaţa noastră şi momente în care dorim să fim singuri, detaşaţi de tot şi de toate
sunt momentele de necredinţă! desnădejde, depresie...
sunt inevitabile ele par să completeze de fapt ceva...
fii binecuvântată
Adăugat în 24/11/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 8163
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 7
Opțiuni