Sa fiu ca Elisei..
Autor: Mical  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 10/02/2008
    12345678910 0/10 X
      Elise: un exemplu pe care persoal mi l-am luat din Biblie. Un om care are curajul sa ceara mult, dar nu doar cere ci este staruitor in ceea ce dorea. Sa nu te multumesti cu mult ci sa doresti foarte mult. Un astfel de om a fost Elisei.El cere sa aiba de doua  ori mai multa putere ca Ilie. CE CERERE…sa-i spui unui mare proroc ca tu vrei de doua ori mai mare putere decat el.. pt asta iti trebuie curaj, trebuie sa sti sa valorifici puterea pe care o ceri sa  nu  te lasi pana nu o primesti. Asa a facut Elisei.    Imi vine in minte o ilustratie care  mi-a ramas intiparita si la care am meditat de multe ori:„Se spune ca in cer Dumnezeu are o camera plina cu pachete si un inger la intrebat ce inseamna acele pachete si dumnezeu i-a spus ca sunt binecuvantari. Atunci ingerul s-a uitat cu luare aminte si a vazut ca in camera erau pachete mai mici, mai mari si, si mai mari, dar cele mari erau pline cu praf si neatinse. Atunci el a intrebat: ‚-Doamne, dar de ce aceste binecuvantari mari nu sunt mutate de la locu lor de ce din locul lor nu este dat nici unul?’<<Raspunsul este cel care mi-a dat multa bataie de cap>>‚-Pt ca pe acestea nimeni nu le-a cerut.’”      Ai si am eu indraznela sa ii cerem mult sau il limitam pe Dumnezeu. Si atunci cand El face ceva suntem impresionati ca si cum nu ne asteptam sa poata face asta. Oare de cate ori l-am vazut pe Dumnezeu mai mic decat proplemele noastre. Ne ascundem dupa un poate nu a vrut Dumnezeu sa se rezolve asa, dar tu… tu ai stiut sa ii vezi puterea?    Scriu asta nu pt ca eu as face altfel de exemplu si eu am niste minuni pe care le cer de la El. eu zic ca eu cred , ca El poate rezolva, dar ma indoiesc de implinirea lor, de ce oare? De ce nu pot sa cred pe cuvant ca El poate sa-mi rezolve problemele nu cer nimic rau tot ce cer este sa am si eu experientele mele personale cu El. Sa pot sa zic ce am auzit si vazut cu urechile si ochii mei.   Da poate sunt un Toma, dar stiu ca doar experientele familiei nu ma ajuta atunci cand se clatina barca mea, daca eu personal nu i-am cunoscut puterea.     Am cerut mult dar am staruit putin, da asta este diferenta dintre mine si Elisei..  Am vrut mult dintr-o singura cerere voi incerca sa starui poate in viitor voi avea completarea acestui eseu, acum  sunt in asteptare si vreau sa cred intr-un Dumnezeu Atotputernic si Nemarginit…  „Are Dumnezeu nevoie sa-L batem la cap? Ma indoiesc. Poate ca noi avem nevoie sa-L sacaim de dragul nostru. Nu stiu de ce, dar, pt anumite motive, staruita duce in cele din urma la rezultate” vreau sa invat sa starui in rugaciune..sa invat sa ii stiu cunoaste cu adevarat puterea sa nu ma indoiesc de El..pt schimbare in viata mea in atitudinea mea atat de negativa de multe ori.. 
TREBUIE SA STI CE CERI
O MICAL,MICAL,DEAR FI CREDINTA TA CIT UN BOB DE SAMINTA DE MUSTAR,AI ZICE MUNTELUI SA SE ARUNCE IN MARE, SI SAR ARUNCA.TOT CEA CE CEREM CU CREDINTA DE LA DUMNEZEU IN NUMELE DOMNULUI ISUS DIN NASARET NI SE VA DA.ATUCI CIND CERI CEVA DE LA DOMNUL,CREDEL CA LAI SI OBTINUT,ACEL LUCRU PE CARE LAI CERUT SI INTRUM MOMENT MAI PUTIN ASTEPTAT IL VEI AVEA.CERE CU CREDINTA.DAR ITI AMINTESC CE ZICE DOMNUL,CA NOI CEREM SI NU STIM CE CEREM.TREBUIE SA INTELEGI DRAG SUFLET CA DOMNUL A VENIT IN ACESATA LUME "NU PENTRU CEA CE VREM NOI"CI PENTRU CEIA CE AVEM NEVOIE.DOMNUL A VAZUT CA NOI OAMENI AVEM NEVOIE DE MINTUIRE AVEM NEVOIE DE PACE AVEM NEVOIE DE IUBIRE AVEM NEVOIE DE VIATA AVEM NEVOIE DE VIATA.PENTRU ACESTE LUCRURI A VENIT DOMNUL IN ACEASTA LUME REA SI CONRUPTA CA SA NE DEA VIATA,PENTRUCA NOI OAMENI AVEM NEVOIE DE MINTUIRE IN PRIMUL RIND.DECI TREBUIE INTELES ACEST LUCRU .NU ESTE UN PACAT SA VREM MULTE LUCRURI SA VREM PUTERE SA FIM CA ELISEI SAU CA DANIEL SAU CA PETRU SAU CA PAVEL SAU CA MULTI ALTI CARE IAU SLUJJIT DOMNULUI SI PE CARE DOMNUL IA PUS DEOPARTE PENTRU EL SAI FOLOSEASCA SPRE SLAVA LUI,ACUM INTREBAREA MEA ESTE DRAG MICAEL ESTI TU PREGATIT PENTRU O ASA RESPONSABILITATE DE MARE?GINDESTE BINE CE CERI.PRIVESTE IN LAUNTRU TAU SI VEZI MAI INTII DE CE AI NEVOIE,SI DUPA CE FACI CERERI LA DUMNEZEU PRIN DOMNUL ISUS CU CEA CE AI TU TREBUINTA CU ADEVARAT.IAR DACA DOMNUL VOIESTE SATI DEA O ASA MARE PUTERE CUM IA DAT LA ELISEI,VA TREBUI SI CERI DOMNULUI SI INCELEPCIUNEA SA O FOLOSESTI ACEASTA PUTERE SPRE SLAVA SA.CEREI DOMNULUI EXACT DE CE AI TU NEVOIE SI VEI VEDEA SLAVA LUI DUMNEZEU,NUTI PIERDE CREDINTA CI CREDE CA TOTUL ESTE CU PUTINTA LLA DUMNEZEU,TOT CE NU NE ESTE NOUA CU PUTINTA LA DUMNEZEU ESTE CU PUTINTA.IT AMMINTESC CA DACA VREI SA VEZI SLAVA LUI DUMNEZEU TREBUIE IN PRIMUL RIND SA CREZI IN EL SAL LASI SA INTRE LA LUCRU SA AI O INIMA SMERITA SI SINCERA,SI ASA DOMNUL TE VA IUBI SI MAI MULT SI EU CRED CA EL SE VA INDURA SI DE TINE SI TOT CE AI CERUT DE LA EL SI ESTE DUPA VOIA LUI ITI VA DA BA SI MAI MULT.PENTRU CA DOMNUL NU SA SCIMBAT EL ESTE ACELASI DAR TREBUIE SA CREZ.STARUIE IN POST SI RUGACIUNE SI INVATA SA SATEPTI IN DOMNUL.INSISTA CU CREDINTA CA EL TE AUDE.FI SIGUR CA TE AUDE DAR SMERESTETE IN FATA LUI CU INIMA SI DUHUL SI NU TE CLATINA LA FIECARE BATAIE DE VINT.RAMII STATORNIC SI VEI TRAI.DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE DIN SION.
Adăugat în 24/04/2008
Valerica..
vreau sa te intreb cine crezi tu din Biblie ca s-a vazut in stare de lucrarea la care Domnul l-a chemat..
eu tot ce cer ii sa vad maretia Lui in mine. Nu cred ca Lui ii place sa fiu un copil anemic ci unu cu putere..
O, dar dezamagirea mea nu ii ca el nu poate, ci faptul ca eu nu sunt statornica.
Pot sa spun ca nu stiu sa valorific ceea ce El imi da..
(acum nu am timp sa sc pe calculator dar am un eseu despre sovairea mea in lucrare cand o sa il sc te anunt sa il citesti)acolo explic mai bine dezamagirea mea la ceea ce vrea Domnul de la mine si ceea ce sunt..
Adăugat în 20/05/2008
Statistici
Opțiuni