Cat te costa dragostea?
Autor: Richard Wurmbrand  |  Album: fara album  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de BenHur in 29/12/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Cat te costa dragostea?

Un misionar sosit din Uganda a povestit urmatoarele

Biserica lui avea o zi a darniciei, dar in loc sa-si trimita darurile la vreme pentru a fi impodobit locasul de inchinaciune, ei le-au adus duminica dimineata. Cand serviciul s-a terninat si misionarul statea privind multimea de daruri aduse la adunare, i s-a parut ca aude un zgomot.Privind pe culoarul dintre banci, el zari o fetita. Misionarul o intreba:

Vrei sa vorbesti cu mine?

Foarte timida, fetita iesi in fata bisericii si spuse:

Domnule, va rog, as vrea sa dau si eu ceva, si, varandu-si mana in haina saracacioasa, scoase o punga. O deschise si scoase unul dupa altul cativa pumni cu banuti de argint pana cand gramada de pe masa a ajuns sa valoreze mai mult decat darurile tuturor celorlalti la un loc.

Misionarul spuse:

Nu trebuia sa faci acest lucru. Spune-ne de unde ai luat banii si-i vom duce inapoi (crezand ca fetita a furat banii)!

Copilul izbucni in lacrimi:

Sunt toti ai mei.

Misionarul a exclamat:

Nu pot fi ai tai. Tu esti prea saraca.

Adevarul a iesit la iveala: Fata s-a vandut pe sine ca sclava pentru ca sa dea banii la Biserica.

A te sacrifica pe tine insuti lui Dumnezeu, a deveni asa cum ar fi Dumnezeu daca ar trai El aici in lume, iata ce asteapta Dumnezeu de la noi, si iata cum il putem simti pe Dumnezeu viu in mijlocul nostru...

Miscata de gestul acestei fetite, am incercat sa-mi aduc aminte de sacrificiile ce le-am facut eu pentru Dumnezeu. Nu va scriu rezultatul, ca mi-e rusine.
Adăugat în 01/02/2008
adevarul este ca de cele mai multe ori dragostea mea este ieftina si nu reusesc sa ma conving sa cheltui mai mult pt Dumnezeu.Sper sa pot indrepta lucrul acesta
Adăugat în 14/02/2008
Atit cit il cunosc pe Dumnezeu,cred ca pe El nu-l imresioneaza nici aurul nici argintul nostru oricit l-am oferi ,ci un suflet smerit plin de mila si bunatate.Fetita din poveste a reusit sa faca un gest frumos pentru Dumnezeu.
Adăugat în 14/02/2008
Intradevar Dzeu ne vrea niste oameni predati cu totul.Dar suntem?Ma intreb pe mine in primul rind.El vrea sa -I daruim ochii,minte, gura,mainile, sentimentele,picioarele,intraga fiinta...Ah,Doamne!Fa-ma unul dintre acesti oameni predati Tie.
Adăugat în 14/02/2008
da la fel ca si persoana care a scris mai inainte mi e rusine,,ma insel singura citeodata ma ginsesc si ma rog pentru familia mea,merg la biserica mereu dar sacrificiul ca cel al fetitei pe care domnul il vrea de la fiecare din noi imi cam lipseste.doamne ajuta ma sa fiu mai buna si daruita tie in intregime.ferice de acei care stiu sa iubeasca cu adevarat pe acela care a jertfit totul pentru noi.
Adăugat în 25/12/2008
La fel ca persoanele de mai sus mi-e rusine sa recunosc ca nu sunt nici pe departe asa de darnica cum i-ar placea lui Dumnezeu.Doamne iarta-ma si ajuta-ma sa ma indrept,da-mi o inima darnica pt Tine.Amin
Adăugat în 30/12/2008
Dumnezeu vrea fapte nu vorbe
Cand Dumnezeu ne vrea mai buni ne pune in inima Duhul Sau,si atunci cand nu stim ce sa facem pentru Domnul mai mult pentru ca il iubim,daruim cea ce avem mai bun si mai sincer, uni inima altii banii ,dar acest copil a daruit totul si viata si banii,Doamne ajuta-ma sa fiu ca acest copil sincer inaintea Ta,ca inca nu pot sa daruiesc totul egoismul(EGOUL) meu inca ma tine departe de Tine,iti multumesc ca imi arati prin faptele altora cat sunt inca de mica si slaba inintea Ta,ajuta-ma Doamne sa fiu asa cum Tu ai vrea sa fiu.Amin
Adăugat în 31/12/2008
nu-mi place sa numesc ceva facut in numele Domnului "sacrificiu". daca faci un lucru in numele Lui e "dragoste". imagineaza-ti ca, iubind pe cineva din tot sufletul, a-i face orice pentru acea persoana. absolut orice. pentru ca o/il iubesti. si atunci nu consideri acest lucru sacrificiu. zici ca ai facut din dragoste. acum compara dragostea pentru acea persoana cu dragostea ta pt El. desi ar trebui sa fie mai mare, mult mai mare, poate e la fel, poate e mai mica...lucrurile facute pt El trebuie sa fie facute dezinteresat, fara a astepta "rezultate". spune-ti asa: eu fac sau incerc sa fac ce-mi spune, ce-mi porunceste Domnul. fac cat pot, ma stradui cat pot. daca fac ceva si-mi salta sufletul de bucurie ca am reusit sa fac acel lucru in numele Lui, nu trebuie sa ma astept la rasplata. El ma judeca cum vrea. e singurul care are acest drept!
Adăugat în 16/04/2009
Biblia spune clar: Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii: căci cine iubeşte pe alţii a împlinit Legea. (Romani 13:8)

Cum puteti voi oare sustine ca acea "fetita" a facut ceva bun? Mai mult chiar, voi ar trebuii sa-l expuneti pe Richard Wurmbrand ca invatator mincinos, deoarece mai inainte de toti, el vorbeste bine despre aceasta "fetita", ca si cum a facut binele, caci aduce laude spunand: A te sacrifica pe tine insuti lui Dumnezeu, a deveni asa cum ar fi Dumnezeu daca ar trai El aici in lume, iata ce asteapta Dumnezeu de la noi, si iata cum il putem simti pe Dumnezeu viu in mijlocul nostru....
El deci, nu spune adevaru.l
Ci, el ar fi trebuit sa spuna ce spune Biblia, adica sa nu faca datorii. (Romani 13:8)
Adăugat în 13/03/2012 de CuvinteleluiDumnezeu
Statistici
  • Vizualizări: 5419
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 9
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.