Cum m-a ridicat Harul lui Dumnezeu...........
Autor: Danny C  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dannyC in 15/10/2008
    12345678910 0/10 X

Cum m-a ridicat "Harul lui Dumnezeu" din cea mai intunecata perioada din viata mea!

Detalii personale

    Ma numesc Daniel 31 de ani, si m-am nascut intr-o familie ortodoxa, in toamna anului 1976, intr-o zi de sambata, 16 octombrie intr un oras din Oltenia. La varsta de 16 ani, pentru prima oara am auzit Evanghelia, in timpul Scolii Profesionale, in orasul Resita din judetul Caras-Severin. O influenta asupra convertirii mele la crestinism a fost un coleg de apartament, si o sora profesoara de Desen Tehnic, care ne vestea Evanghelia pe langa cursurile pe care ni le preda si ne invita la biserica. Impreuna cu un coleg de apartament am mers impreuna la Biserica Baptista nr.1 Resita, si am fost foarte uimit de frumusetea, partasia, prezenta lui Dumnezeu care era in locul acela. La invitatia pastorului Mihut Mihai m-am predat Domnului si am participat la grupele de adolescenti, precum si la programele bisericii. Insa, lucrurile lumesti m-a impiedecat sa slujesc cu toata inima si timp de doi ani am amanat o predare totala.
   Dupa absolvirea scolii profesionale, m-am intors in localitatea mea natala,  la varsta de 18 ani in decembrie1994, m-am predat in totalitate Domnului si L-am acceptat ca Domn si Mantuitor in viata mea.Atunci a patruns Lumina Sa in viata mea. Mi-a daruit iertare, impacare, siguranta manturii si am inceput sa frecventez biserica baptista  locala,participand la programele bisericii, la programele de tineret si de misiune ale bisericii.
   La varsta de 19 ani si 5 luni am urmat pe Domnul Isus in apa botezului, implind astfel Scriptura. A fost cea mai fericita si mai binecuvantata zi din viata mea "Legamantul cu Dumnezeu"! Prin acest legamant, am simtit ca am murit fata de pacat si am inviat impreuna cu Domnul Isus la o viata noua, precum si siguranta ca numele a fost scris in ceruri si ca cerul se bucura pentru mine! De atunci am inceput sa vestesc Evanghelia manturii, mai intai la cei din casa mea, familia mea, apoi la prieteni, cunoscuti, vecini si necunoscuti.Am devenit membru la Biserica Baptista , si am inceput sa tin programul de studiul biblic al bisericii, sa merg in misiune impreuna cu biserica si cu tinerii in zonele si satele apropiate ale Olteniei. Simteam ca Domnul ma cheama in lucrarea Sa de slujire si de misiune si am urmat cursurile serale ale liceului industrial din zona natala, perioada 1996-2001.
   Am intentionat ca dupa absolirea liceului in anul 2001, sa urmez un seminar crestin neacreditat din Timisoara. Am inceput sa ma pregatesc sa ma inscriu la seminurul respectiv, dar Domnul a avut un alt plan cu mine si mi-a schimbat directia, prin faptul ca dupa ce am fost luat bacul la limita, la indemnul fratilor din biserica si la calauzirea personala a Domnului prin Duhul Sfant, m-am pregatit in 2 saptamani pentru admiterea la Universitatea Emanuel, Facultatea de Teologie Baptista Pastorala din Oradea.Un timp imposibil de pregatire, pentru a fi admis la o facultate, dar Domnul a fost de partea mea si dupa examen am avut o siguranta ca voi fi admis, trecand de interviu cu brio. Insa m-am indoit putin de reusita cand am consultat rezultatele finale, nevazandu-ma pe lista de admitere.Mare mi-a fost uimirea, bucuria si multumirea cand m-am vazut pe lista de admitere, ultimul cu cea mai mica medie. A urmat cel mai binecuvantat timp din viata mea in timpul facultatii (2001-2005) si mi-a schimbat viata totala,spiritual, academic, social. Cel mai minuat lucrul m-a bucurat faptul ca mi-a format caracterul, pe langa pregatirea academica si formarea de slujitor in lucrarea Domnului.
  In timpul studiilor am slujit in cateva biserici apropiate din Bihor.Unul din cele mai importante evenimente a fost convertirea si botezarea mamei mele si a celor doi frati mai mici ai mei, dupa 8 ani de rugaciune pentru ei. De asemenea am avut un grup studentesc de misiune si inchinare si slujeam impreuna in aceste biserici si in alte biserici din zona.


Perioada intunecata, a decaderii mele (in perioada august 2005- decembrie 2007)

   Dupa marea binecuvantare a graduarii,a succesului si a licentei in teologie baptista pastorala la Universitatea Emanuel din Oradea, iulie 2005, precum si multumirea faptului ca prin media pe care am avut-o am terminat facultatea cu o medie destul de buna, numarandu ma chiar pe lista cu medii mari, in comparatie cu admiterea la facultate ultimul din aprox 20, si de faptul ca am avut cele mai mari medii din activitatea mea educationala, in timpul celor 4 ani la facultate, (in comparatie cu mediile din scoala genearala, profesionala sau liceu care au fost mult mai mici). Acest lucru se datoreza Domnului si seriozitatii,silintei mele, pentru ca in 4 ani de zile n-am copiat niciodata! Slavit sa fie Numele Domnului pentru ca sinceritatea, silinta,corectitudinea este rasplatita cu varf si indesat!

  Apoi urmeaza o mare perioada de tranzitie din viata mea, ca sa fac dupa absolvire, unde sa slujesc, ce decizii sa iau, pentru ca ele avea sa-mi marcheze viitorul. Faptul ca eram necasatorit, a fost un mare minus care m-a impiedecat sa ma implic intr-o lucrare de pastorire a unei biserici. A avut loc o surpriza foarte neplacuta in viata mea, care m-a afecatat mult si mi-a provocat caderea. Am decis sa-mi continui studiile in Master in Teologie Pastorala si intentionand sa raman in biserica in care am slujit, dar mare a fost uimirea ca am fost tratat intr-un mod neplacut la interviu, de faptul ca n-am biserica, nu sunt casatorit etc, niste pretexte neintemeiate, (m-ai tarziu am inteles ca n-a fost voia Domnului sa fiu admis).
   Dezamagit cumplit, lasat pe dinafara, nebagat in seama de nimeni, luat prin surpindere, lovit sub centura de Diavol, o cadere neprevazuta si neasteptata din viata mea. Chiar am regretat faptul ca am terminat o facultate de teologie, si am decis sa plec in Septembrie 2005 in Paris, Franta, pentru o perioada temporara din motive financiare. Plecand cu voia Domnului, fara invitatie, mare mi-a fost uimirea si surpriza sa vad la ghiseul vamii, ca mi s-a pus viza de intrare in spatiul Schenghen, (intitial mi se comunicase ca voi pleca in Romania).Cu mare recunostiinta, bucurie o exprimam inaintea lui Dumnezeu prin cantare si rugaciune in timpul calatoriei.
    Ajuns in Paris, Franta am avut parte de o surpriza total neplacuta, (fratele care m-a ajutat sa ajung acolo avea alta fata asa cum il stiam la facultate, o atitudine fireasca). M-a afectat faptul acesta, ca m-a descurajat in loc sa ma incurajeze. Mi-am dat seama atunci ca lucrurile n-au fost exact asa cum mi-am imaginat, s-au cum mi-am dorit eu din Romania.Neavand decat putini bani pentru mancare, eram multumit ca aveam macar un loc de chirie provizoriu, prin fratele care m-a ajutat acolo (prefer sa nu dau nume din motive obiective).

   La scurt timp am inceput sa frecventez Biserica Baptista Romana din Paris, si am primit o lovitura foarte puternica din partea pastorului care nici macar n-a dat mana cu mine sau sa-mi ureze macar un bun venit, o incurajare, absolut nimic.Am devenit foarte critic mai ales in privinta pastorului respectiv.Membrii la fel un comportament mai neadecvat pentru noii veniti si am vazut un interes egosit si un materialism contemporan, pe care n-am putut sa le suport.            Asteptam o incurajare,un zambet, o mana de ajutor dar nimic............ ci doar indiferenta, ignoranta si mare mi-a fost surpriza, pentru ca un frate care locuia in padure mi-a dat cativa banuti de mancare.
Fara lucru, fara bani zi de zi, timp de 3 luni cu chiria neplatita, fara ajutor din partea fratilor, fara nepasare am inceput putin cate putin sa devin foarte critic, si denigram persoane care mi-au afectat viata si care nu-mi intindeau nici macar o mana de ajutor, desi puteau. De asemenea stiluri de viata necrestine,prietenii dubioase, minciuni, hotii, tepi cu banii mi-au afectat viata spirituala si a inceput sa ma orbeasca si vrand, nevrand incet incet m-am indepartat de Dumnezeu fara sa-mi dau seama. Dumnezeu S-a indepartat de mine, desi mergeam la biserica, mai cantam, ma rugam, dar realitatea devenise alta din pacate...........ma indepartasem de Dumnezeu, s-a dus Harul de la mine, puterea rugaciunii, a sfintirii, a slujirii, a predicarii, pregatirii pe care o iubeam asa de mult in Romania.Lucrurile s-au schimbat si au luat o intorsatura neasteptata, prioritatile, obiceiurile,caracterul, integritatea mea au ajuns sa fie inlocuite cu o atitudine pacatoasa de compromis,duplicitarism religios, fariseism religios, minciuna,ura, lacomia, hotia,cartirea, barfa,griji, ingrijorarile,lipsurile,datorii,injuraturi,cuvinte vulgare, nemultumirea, patimi,pornografie..... faceam aceste lucruri fara rusine si chiar ma justificam pentru ele, ca nu-i nici un pacat si........incet incet ele au inceput sa puna stapanire pe mine si m-au indepartat fara sa-mi dau seama de realitate, de credinta autentica.Hranindu-ma zilnici cu aceste atitudini, obiceiuri pacatoase au inceput sa devina pas cu pas caracterul meu si ele au inceput sa-mi conduca viata, trist din pacate dar adevarat.
   Dupa 9 luni de esecuri in Paris, de viata grea de acolo, de un caracter necrestin,de nebagare in seama, de chirii platite si mai mult neplatite, de teama, frica de politie,de falimente spiritule, sociale, spirituale,sentimentale, fara lucru stabil, mai mult in gropi decat realizat,mai mult in datorii decat cu datorii platite, de neimplicare in lucrare, de un talmes-balmes pot spune asa, de o viata foarte grea, de remuscari,de regrete am decis la invitatia unui alt frate sa vin in Brussel, Belgia la sfarsitul lunii iunie 2006, sperand ca voi fi oarecum implicat intr-o lucrare, dar aici lucrurile au fost la fel diferite de conceptia mea, insa devenisem obisnuit cu suferinta si cu sistemul din diaspora. Am inceput sa ma adancesc mai mult in firea pamanteasca, imprietenandu-ma cu persoane care m-au influentat negativ si usor usor am inceput sa decad, fara sa-mi dau seama si ma vedeam mic, fara valoare, problemele erau la fel de mari, mai mari decat mine, cativa din prietenii mei apropiati si din familia mea cei din Romania, m-au criticat si m-au considerat decazut, rugaciunea mea era slaba, predica fara putere si chiar si cantarea fara putere.
    Lipsa lucrului permanent, minciuni, datorii, schimbarea locuintei,persoane neserioase, esecuri sentimentale,griji, ingrijorari, lipsa unui program de somn,increderea in persoane neserioase, pierderea unei chirii care asa de mult am dorit s-o am, o chirie fara conditii, minciunile unora care se considera crestini,stresul, frica,pornografia,imprietenirea cu persoane neserioase si incurajarea comportamentului necrestin a catorva persoane care se considera crestini (si totusi spre rusine lor o zic ca nu sunt crestini, sa se pocaisca, Domnul sa ma ierte dar in loc sa ma ridice, ma coborau) am ajuns sa gandesc ca ei , sa vorbesc ca ei, prostii, cuvinte vulgare care nu sunt ingaduite unui crestin, si sa traiesc ca ei (nu dau nume la fel din acelasi motive obiective). Toate acestea, mi-au provocat rani adanci si m-au facut sa ma imbolnavesc, incepand exact la inceputul lunii octombrie, dupa pierderea unei chirii, neancrede intr un "frate",   precum si o dezamagire sentimentala pe internet cu o asa zisa  "sora",  In seara respectiva si in urmatoarea seara, a inceput sa se imbolnaveasca tare inima si sa intru in depresie, am crezut ca mor in seara aceea, m-am mirat ca eram in viata ziua urmatoare.
    Am neglijat aceasta durere si era de densitatea mai mare sau mai mica, dar eu tot continuam cu aceleasi lucruri si in data de 04 decembrie 2007 a inceput sa se agraveze boala, m-a luat din nou aceeasi stare de depresie, la cel mai mic stres cadeam in depresie si ma durea inima, ma lasa fara respiratie, de abea vorbeam. I-am zis la fartele meu din Paris si la cel de acasa din Romania ca sunt foarte bolnav si poate mor. Fratele din Paris mi-a recomandat sa plec de urgenta in tara, sa inchid actele, absolut totul.La medic nu am putut merge din cauza problemelor financiare si am decis sa merg la medic in data de miercuri 05 decembrie 2007, la pranz la consutatie.Culmea a fost ca tenisunea era mare si m-a dezamagit doamna doctor, ca am o astfel de problema ca sunt prea tanar, a doua zi urma sa fac testele si radiografiile cardiologice. Dar in seara zilei de 05 decembrie la ora 21, in timp ce eram pe genunchi si ma rugam, Dumnezeu S-a atins de mine si m-a vindecat , am simtit o pace launtrica foarte profunda (foarte rar vine aceasta pace divine si cereasca peste mine, mi-am dorit s-o am intotdeauna, era o pace care nu se poate exprima in cuvinte si nu cred ca o poate impartasi oricine, numai copiii Domnului). Dar nu numai ca am fost vindecat, dar am fost si eliberat de povara pacatelor, a patimilor si am devenit un om nou, renascut din nou, mi-a pus picioarele pe stanca, m-a izbavit din gropa pacatului, a mortii, a intunericului si m-am prabusit inaintea Lui in rugaciune. Vindecarea, eliberarea, ridicarea mea mi-a produs o mare bucurie si nu mai puteam de multumire si bucurie, chiar daca inca mai sufeream de pe urma esecurilor, problemelor zilnice, bucuria launtrica nu putea fi exprimata in cuvinte, chiar daca ea nu era manifestata si probabil nu se vedea in exterior, era bucuria vindecarii, a pacii, a eliberarii de lanturile pacatului si a ridicarii mele.A doua zi, mergand la doctor, tensiunea era buna, o radiografie si un test care erau cele mai principale erau foarte bune, iar al treilea trebuia sa l inapoiez peste un zi si la rezultatul final nu am avut nici o problema, nici o boala. Slava Domnului!! 
     L-am suparat pe Dumnezeu si L-am dezamagit mult si nu mai vreau sa-L supar niciodata fie prin gandirea mea, prin cuvintele mele si viata mea si de atunci sunt calauzit de Duhul Sfant a lui Dumnezeu, umblu in Lumina Sa si il iubesc mult si fara Harul Sau n-as fi existat, fara Harul Sau nu m-as fi nascut, fara Harul Sau nu L-as fi cunoscut pe Dumnezeu, fara Harul Sau nu as fi trait, fara Harul Sau nu as fi fost vindecat, fara Harul Sau nu as fi fost ridicat si pus pe o Stanca! (cu toate ca eforturile mele timp de doi ani au fost zadarnice sa ma ridic, cate lacrimi, rugaciuni, implorari, dar fara rezultat, fara biruinta, fara ridicare).
   Prin Harul Sau am avut parte de viata, de speranta, de mantuire, de pace, de binecuvantare, de bucurie, de sfintire si tot prin Harul Sau voi trai mereu o viata sfanta, o viata de bucurie, o viata de biruinta, o viata fara compromis, o viata de incercari, o viata de binecuvantari si voi ajunge in cer tot prin Harul Sau! Slavit sa fie Numele Lui in veci de veci, pentru ca m-a vindecat, m-a eliberat, m-a ridicat si mi-a pus picioarele pe o stanca!

Concluzie

 Asadar frati, surori, prieteni, cei care va jucati cu pocainta, voi toti care sunteti cazuti si ati vazut ce a facut Harul lui Dumnezeu in viata mea, si cum mi-a schimbat viata cand m-am intors la El, dar mai ales cum m-a izbavit din cea mai intunecata perioada din viata mea. De cand m-a eliberat sa stiti ca sunt alt om cu perspective noi, obiceiuri noi, fara compromis, pus pe stanca, fara griji, rabdator, multumitor, pasnic, intelept, grabnic la ascultare si la sfintire. Acum nu mai stiu ce este stresul, nerabdarea, nemultumirea, cartirea, patimile, vorbele vulgare care imi ieseau din gura, miniciunile,compromisul si pot canta aceasta cantare "Viata mea s-a schimbat cand Isus m-a eliberat, la Golgota am venit, iar Christos iertarea Sa mi-a daruit"!
  Acum am vazut realitatea si intr-adevar nu-i usor sa fii crestin, sa fii ascultator de Dumnezeu, in schimb ce usor e sa fii necrestin, neascultator de Dumnezeu, sa te compromiti, sa te dai altul decat esti in realitate, sa pacalesti pe altii, poate pe pastor, pe frati, pe surori, biserica, (si nu stii ca te pacalesti doar pe tine) sa stiti ca toate acestea toate acestea va costa mult pe fiecare care alege calea lumii, calea compromisului, calea placerii,calea minciunii, calea hotiei,a formalismului si a duplicitarisumului religios, calea firii pamantesti, a poftelor si placerilor lumesti, s-o stie toti ca cei care fac astfel de lucruri, nu conteaza din ce confesiune fac parte, nu conteaza sexul, varsta vor avea parte de pedeapsa lui Dumnezeu, de boli, de blesteme pamantesti si nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu! Sa stii ca Dumnezeu ti se va impotrivi, si va fi pe urmele tale! Inca mai este Har si pentru tine, intoarce-te la Dumnezeu si fa marturisirea inaintea fratilor, a bisericii ca si altii sa aiba frica si scrie-o pe hartie ca sa ramana peste veacuri!
  Impaca-te cu Dumnezeu pana mai este har, pana usa mai este deschisa, nu lasa pe ziua de maine, caci nu stii ce poate aduce o zi! Nu te imprieteni cu cei care au probleme cu caracterul si care merg pe calea lumii, pentru ca te vei desprinde cu caile lor si vei ajunge ca ei, vei gandi ca ei, vei vorbi ca ei si vei actiona ca ei! Alege-ti cu grija prietenii, dar nu uita sa-ti alegi cel mai Prieten al tau care intotdeauna te intelege, care intotdeauna este langa tine, este cu tine si te ajuta intotdeauna si Acela este Domnul Isus Christos Slavit sa fie Numele Lui!
   Rupe orice relatie cu prietenii care se considera "frati" si totusi sunt lumesti, sunt preacurvari, sunt curvari, mincinosi, sunt duplicitari, formalisti, nu-i vizita, mustra-i, cearta-i si daca nu se pocaiesc adu-i la cunostiinta Comitetului si a Bisericii Domnului, pentru a se lua masurile necesare. Nu-i uri, ci doar uraste faptele lor si conform acestui pasaj din Scriptura rupeti orice legatura cu ei, daca nu vor sa se pocaiasca "Ci v-am scris sa n-a aveti nici un fel de legaturi cu vreunul, macar ca iti zice "frate", totusi este curvar,lacom de bani,sau inchinator la idoli sau defaimator,sau betiv, sau raparet, cu un astfel de om nu trebuie nici sa mancati..... Nu este datoria voastra sa judecati pe cei dinauntru?......... Dati afara dar din mijlocul vostru pe raul acela! (1 Corinteni 5:11-13)
   Nu te mai juca cu pocainta, nu te cunosc, nu ma cunosti, sau poate te cunosc si ma cunosti mai de aproape sau de departe, poate esti slujitor,poate esti cazut nu de doi ani cum am fost eu poate de zile, saptamani, luni, poate 5 ani 10 sau mai mult, poate predici, poate canti in cor, poate esti la tineret, poate canti in biserica, poate vii permanent la Biserica, poate vii mai rar sau deloc, dar viata ta este alta decat o arati in Biserica! Sa stii ca poate ii inseli pe frati, surori, Biserica, dar nu uita ca pe Dumnezeu nu-L vei insela niciodata, ci te vei insela doar pe tine insuti si nu uita ca Dumnezeu este pe urmele tale si pacatul te va ajunge, pedeapsa si Dreptatea lui Dumnezeu care este fara mila! Lasa compromisul, lasa minciuna, lasa patimile, lasa preacurvia,lasa curvia, lasa poftele lumesti, lasa pornografia, lasa inselaciunea, lasa ura, critica, barfa, defaimarea si intoarce-te la Dumnezeu pana usa mai este deschisa, pana inca mai este Har. De accea, cum zice Duhu Sfant: "Astazi daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile, ca in ziua razvratirii..........de aceea m-am dezgustat de neamul acesta si am zis \\\\\\\\\\\\\' Ei intotdeuna se ratacesc in inima lor. N-au cunsoscut caile Mele! am jurat dar in minia Mea ca nu vor intra in odihna Mea! Luati sema dar, fratilor, ca nici unul dintre voi sa n-aiba o inima rea si necredincioasa care sa va desparta de Dumnezeul Cel viu. ( Evrei 3:7-13) si "Cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi,ucigasi,curvari, vrajitori, inchinatori la idoli si toti mincinosii partea lor este in iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua"( Apocalipsa 21:8).
  M-as bucura foarte mult, sa aud ca in urma acestei marturii scrise ca Domnul S-a atins de tine;ai fost bolnav si te-ai vindecat, ai fost condus de firea pamanteasca si ai fost eliberat, ai fost cazut, poate luni, ani de zile si te-ai ridicat si ai fost pus pe o stanca! De asemenea m-as bucura de faptul sa aud ca prin aceasta marturie L-ai cunoscut pe Dumnezeu si te-ai intors la El si L-ai primit ca Domn si ca Mantuitor al vietii tale. Sau poate esti un credincios si aceasta marturie te-a ajutat sa te apropii mai mult de Dumnezeu, te-a intarit si ti-a marit credinta!
  De asemenea as dori, sa fii tu urmatoarea persoana, care isi va depune marturia in biserica si ai redacta marturia ta! Daca marturia mea a avut un impact deosebit in viata ta, mi-ar face o dosebita placere sa ma contactezi si sa-mi zici cum ti-a schimbat Harul lui Dumnezeu viata ta si cum Domnul S-a atins de tine!


Harul lui Dumnezeu a schimbat viata mea si poate sa schimbe si viata ta, oricine ai fi tu, de orice confesiune, de orice varsta, fie ca-L cunosti personal sau nu pe Dumnezeu! El poate schimba viata ta!


Esti o minune a indurarii si harului Lui Dumnezeu, o marturie pt multi , care ,cu siguranta se regasesc in tot ceea ce tu ai scris. Felicitari pt curajul de a scrie aceasta marturie, si ma rog ca Dumnezeu sa iti dea mereu, biruinta si calauzire prin Duhul Lui cel sfant .
Adăugat în 27/12/2007
Draga Danny, ma bucur pentru lucrarea din viata ta , si, daca imi pemiti o atentionare: continua acest drum cu multa atentie , pentru ca Domnul te ridica , te vindeca, dar apoi tot ca pe o oaie in mijlocul lupilor te trimite.Daca ai invatat bine lectia vei stii pe unde sa mergi, daca nu ai invatat-o vei cadea din nou.Iti doresc multa binecuvantare si un drum minunat cu Isus Domnul nostru in scoala vietii.Asa cum ai absolvit telogia pamanteasca iti urez sa absolvi cu succes si scoala umblarii cu Isus.Multumesc ca ai scris aceasta marturie .Am multe de invatat si eu din ea.Fii binecuvantat.
Adăugat în 27/12/2007
Laudat sa fie Domnul!!!!
draga frate,Danny!Slava lui Jsus ca s-a
indurat de tine si te-a eliberat de sub
puterea celui rau.Dar zic si eu: vegea-
za ca sa nu fii rapit de cel ce scrisneste de ciuda.Multumesc pentru marturia ta care ma ajuta sa ma ridic si eu,caci chiar azi eram si eu intro groapa neagra a dezamajirii in sine si am strigat catre Dumnezeu si m-am inviorat,iar tu m-ai incurajat ca frate,ca harul Domnului nu-i sfirsit pentru cel cu duhul mihnit si inima zdrobita care cauta ajutor la Domnul.
Slavit sa fie El in veci!Dumnezeu sa te binecuvinteze in toate chipurile si sa te sprijineasca cu Dreapta Sa biruitoare.(Isaia 41:10,11)
Adăugat în 28/12/2007
Si eu am multe lucruri de invatat din marturia ta Dany, si chiar mi-a dat curaj sa continui sa nadajduiesc in harul si bunatatea Lui Dumnezeu pt unele lucruri pt care m-am rugat si de multe ori m-am tot gandit: " Oare mai vrea Dumnezeu sa raspunda la problema asta???" Se pare ca intr-o zi va avea un raspuns.
Adăugat în 29/12/2007
fi tare
D-zeu e mare si pe mine D-zeu ma ridicat de unde am fost ,dar sa nu uitam ca poate pt. alti poate fi o singura data inca chemarea.As dorii adresa de mail frate daniel,daca se poate vreau sa iti sciu si altele.Dca d-l vine dupa mireasa oare nu tot in Numele Domnului Isus trebuie sa ne botezam,cum au facut ucenicii Domnului? Unde in biblie au fost botezati ucenicii in numele de Tata Fiu Duh Sfint.
Adăugat în 28/03/2008
Uau! Domnul face minuni una dupa alta! Si ca sa vezi ca eu chiar azi am citit un e-mail de la un prieten, din care mi s-a confirmat ca toate greutatile pe care le avem in viata, le primim pentru a deveni mai puternici.
Eu am fost botezata inca de cand aveam o luna sau doua si am fost indrumata sa Il iubesc pe Domnul inca de la inceput, si de asemenea si la scoala. Dupa ce am terminat liceul, am plecat la facultate, printr-o mare minune de la Dumnezeu, ultima pe lista. Si acolo am inceput sa decad spiritual, din pacate. Problemele financiare si anturajul. Dar eu totusi n-as vrea sa dau vina pe cei din jurul meu, pentru ca am un cap pe umeri si as fi putut sa gandesc cu el. Este foarte simplu sa decazi, mai ales atunci cand toti in jurul tau savarsesc diverse pacate cu atata naturalete, facand ca totul sa para normal.
Si ca rasplata, nu am reusit sa termin facultatea, am inceput alta, nu am reusit sa o termin nici pe aceea, mai ales ca nu mai aveam nevoie nici macar de anturaj pentru ca pacatele mele sa mi se pare niste fapte obisnuite si normale. Dar Domnul a fost cu mine tot timpul, El a incercat mereu sa ma aduca inapoi la Sine. A facut in asa fel incat sa fiu nevoita sa ma intorc sa locuiesc din nou cu parintii mei, care au stat in permanenta cu ochii pe mine, desi bietii de ei nici nu stiau cate facusem eu. Si asa a fost oricum, greu sa ma dezbar de pacatele mele cele mai grave.
Pe urma, inainte de un Craciun, mi-a dat Domnul taria si sansa sa ma duc la Biserica (caci eu sunt in strainatate) si sa ma spovedesc, dupa multi ani de nemarturisire. Si in clipa aceea, m-am simtit atat de fericita cum nu mai fusesem niciodata. De atunci(sunt doi ani si ceva de atunci) am incercat sa fiu mereu in legatura cu Domnul, insa nu sunt inca destul de puternica si ma tem ca incercari grele nu pot duce, dar stiu ca ma asteapta.
Ceea ce insa mai stiu, este ca Domnul nu ma va parasi niciodata. El a facut pentru mine si familia mea minuni nemaiintalnite, a schimbat pana si inimile oamenilor din jurul nostru, de nenumarate ori. A vindecat oameni pentru care m-am rugat impreuna cu alti credinciosi. Si aici e important de spus ca suntem nici nu suntem cu totii crestini(eu crestin ortodoxa, altii crestini nenominali, altul musulman, si alti oameni care nu stiu ce religie au, dar i-am rugat de multe ori sa se roage pentru mine sau alte persoane).
Si aici este o minune extraordinara. Caci Domnului nu-i pasa cum ne numim noi religia. El ne iubeste asa cum suntem.
Si noi, daca Il iubim, trebuie sa ne dam toata silinta sa nu Il ranim, caci El a murit pe Cruce pentru noi si iertarea pacatelor noastre, si orice pacat al nostru, pe El Il doare.
Imi doresc ca Domnul sa ne ajute sa fim mai buni si sa umblam mereu pe caile pe care ni le arata El. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!Amin.
Adăugat în 23/04/2008
Bun este DUMNEZEU cu cei ce se tem de EL sil cauta dintro inima curata si sincera.Marturisesc si EU spre slava lui DUMNEZEU ca HARUL LUI MA RIDICAT SI PE MINE,MAREI HARUL LUI DUMNEZEU PENTRU ACEIA CARE SE IINCRED IN EL.Vin din nou cu aceasta marturisire,prin care marturisesc marele HAR AL LUI DUMNEZEU,eu consider ca am aceasta obligatie inaintea lui DUMNEZEU,sa marturisesc despre EL SI MARELE LUI HAR FATA DE NOI OAMENII,SI TOT ODATA CA SI CREDINTA VOASTRA SA CREASCA TOT MAI MULT,SI SA VA APROPIATI DE DOMNUL CIT MAI IESTE HAR.Eu mam botezat in apa botezului dar nu am trait in POCAINTA,in SMERENIE,asa cum zice DOMNUL PRIN CUVINTUL LUI.Dar multumiri aduc astaz Domnului Dumnezeu,Dumnezeul orcarui duh si oricarui trup,ca prin marea lui indurare mia dat aceasta sansa de al cunoaste cu adevarat,nu stiam eu mai nimic de Domnul cind mam hotarit sa fac botezul in apa,nici nu citisem BIBLIA ca sa pot intelege cine este Domnul si cum este el.De aceia va sfatuiesc sa cititi CUVINTUL LUI DUMNEZEU,ca sa intelegeti ce vrea Domnul de la noi oamenii,si sa urmati tot ceia ce zice Domnul.Dar ce vreau sa va marturisesc este ca chiar daca eu nul cunosteam pe DOMNUL DUMNEZEU EL MA CUNOSCUT si a fost tot tinpul alaturea de mine si ma ocrotit cind DIAVOLUL A INCERCAT SAMI CURME FIRUL VIETI PRIN MAI MULTE MISLOACE INSELATORI.Dar slava ii dau lui Dumnezeu ca EL ma ocrotit de viclenia celui rau,si ma adus la VIATA SI MIA DAT VIATA DIN BELSUG,IAR ACUM PRIN INDURAREA DOMNULUI DUMNEZEU EU MERG PE CALEA MINTUIRI,SI SLAVESC PE DUMNEZEU.Si eu inainte deal cunoaste pe Domnul am unblat in cautarea unui viitor mai bun,dar acum am inteles ca VIITORUL MEU ESTE IN MINA CREATORULUI,IN MINA MINTUITORULUI.Am fost si in Italia si in Paris,si din Paris ma adus Domnul in Spania.Aici Domnul mia aratat calea si adevarul si prin adevarul LUI ma FACUL LIBERA.Ajungind in Spania eu nu stiam linba vorbeam un pic de Italiana dar cum nimeni nu vorbea Italiana......pai imi era greu sa comunic,sami caut de lucru,o verisoara a mea ma ajutat sa vin mia cautat o camera,si ea ma mai vizita,dar in apartamentul unde eram eu erau mai niste Romini,din Bucuresti,dar varamea mia zis sa nu vorbesc cu ei ca sunt periculosi,Romini pe aici.............asa ca nu avusesem cu cine sa vorbesc,ramasesem singura si am zis cu voce tare,si acum ce sa fac DOAMNE?Intro clipa am auzit un glas ca mia zis,citeste si tu BIBLIA.Iar eu am raspuns drept ai DOAMNE,fara sa imi dau seama ca DOMNUL ear linga mine,nu realizasem MARELE HAR PE CARE DOMNUL DUMNEZEU LA ARATAT FATA DE MINE PACATOASA.Si marturisesc cu nu a fost prima data cind DOMNUL DUMNEZEU SA INDURAT DE MINE SI MIA DESCIS TINPANELE CA SA POT AUZI VOCEA LUI,O AUZISEM SI CU CITI VA ANII IN URMA ,CIND DOMNUL SA RELEVAT PE SIN SI MIA ZIS CA EL ESTE ALFA SI OMNGA.Si tot un am realizat,realizat marele HAR pe care DOMNUL DUMNEZEU PRIN INDURAREA LUI MA CHEMA LA POCAINTA MA CHEMA LA VIATA,ASA CUM FACE SI CU TINE DRAG CITITOR ACUM PRIN ACEASTA MARTURISIRE.LA Insistentele Mamei mele am luat BIBLIA cu min,dar cind Mama mea mia zin te rog in NUMELE DOMNULUI SATI IEI BIBLIA CU TINE AM SIMTIP IN PIEP CA MA DUREA INIMA,LA ACEASTA RUGAMINTE SI ASA AM LUAT EU BIBLIA CU MINE CIND AM PLECAT DE ACASA.Si cum am mentionat mai sus ajungind in Spania,cum nu aveam cu cine vorbi ,ca varamea ma lasat singura si sa vazut de ale ei,eu am zis asa doar sa zic ceva ce sa fac doamne,acum?nu mam gindit nici o secunda ca DOMNUL ma aude si cami spune ce sa fac.Dar chiar daca inainte am mai auzit vicea Domnului nu am luat nici o atitudine referitor la vreo hotarire,de ami schinba stilul de viata,traiam ca toata LUMEA,ADICA IN PACAT SIN INTUNERIC,dar credeam ca sunt bine iar faptul cami vorbise DUMNEZEU SIMI ZISESE CA EL ESTE ALFA SI OMEGA,NU AM INTELES DE CE MIA VORBIT DOMNUL.Dar cind mia raspuns la intrebarea,ce sa fac DOAMNE ACUM?siDOMNUL mia zis sa citesc BIBLIA am ascultat si mam pus in acel moment sa citesc ,pentru prima data foaie cu foaie.Va marturisesc cu asa de minunat mam simtit,si plina de o pace si o bucurie mare ca nu o pot exprima in cuvinte,ma cuprinse o iubire asa de mare pentru DOMNUL,incit imi era asa de dor de el incit am inceput sa pling ci citiam din cuvintul lui care ma asorbea si ma mingiia,a fost asa de frumos sa ma intilnesc cu DOMNUL MEU CU ADEVARAT,sai dau inima mea si sal acept in viata mea,cu toata finta si cu toata dragostea mea,O E ASA DE MARE HARUL LUI DUMNEZEU CA NOI NICI NU NE PUTEM DA SEAMA.Din acel moment mam indragostit pentru prima oara in viata mea si mam indragostit DE DOMNUL MEU CARE A SUFERIT IN LOCUL MEU A MURIT PE CRUCE PENTRU PACATELE MELE,SI STI DE CE,A MURIT PENTRU MINE?PENTRUCA SI EL DOMNUL ERA INDRAGOSTIT DE MINE SI MA IUBEA ASA DE MULT INCIT A VOIT SA FUFERE EL IN LOCUL MEU,SI PRIN SUFERINTA LUI EU SA AN DREPTUL LA MOSTENIREA DIN CERURI,LA VIATA VESNICA,SI SA MA PREZINT INAINTEA TATALUI CERESC FARA VINA FARA PACAT SI SAMI DEA DREPTUL DE FICA,DA MARE ESTE HARUL LUI DUMNEZEU.MARE SI BUN ESTE DOMNUL.Si cum dea tunci il urmez pe DOMNUL EL ISI ARATA SLAVA LUI IN FIECARE ZI FATA DE MINE,chiar daca eu nu merit o asa mare IUBIRE DAR EL IN MERITELE LUI MA OCROTESTE DE TOT CEI RAU IMI POARTA DE GRIJA MA FACUT UNELE VINDECARI,MARI VINDECARI MIA SCOS INTRO NOAPTE 5 PIETRE DE LA FIERE,MIA SCOS PATRU PUNGI CU PUROI,CA AVEAM SINUSITA EU NU STIAM CA AVEAM SINUSITA,DAR INTRO NOAPTE SA PREZENTAT DOMNUL INTRO VIZIUNE SI MA VINDECAT DE ACEASTA SINUSITA,MIA DAT DE LUCRU IN MAI PUTIN DE 5 ZILE DE CIND AJUNSESEM IN SPANIA,CHIAR DACA EU NU AM STIUT LINBA PRIN PERSOANELE CARE ERAU IN ACEL APARTAMENT,DE CARE IMI ZISESE VARAMEA SA NU VORBESC CU EI CA SUNT RAI,PRIN ACELEA PERSOANE A LUCRAT DOMNUL SI MA AJUTAT IN TOT CE IAM CERUT,IN TOT CE A FOST VOIA SA,SI DE MAI MULTE ORI MA VIDECAT DOMNUL EU MARTURISEC SPRE SLAVA LUI CA DE CIND SUNT IN SPANIA AM LUAT PASTILE DOAR DE DOUA ORI,PU ERA NEVOIE SA LE IAU DAR A VENIT PESTE MINE NU PIC DE FALIMENT SPIRITUAL SI LAM RUGAT PPE DOMNUL SAMI INGADUIE SA IAU O PASTILA,SI EL SA O BINECUVINTEZE,SI SAMI IA DUREREA DE CAP,ERAM SLABITA DUPA CE SE ATINSESE DOMNUL DE MINE SI MIA SCOS PIETRELE DE LE FIERE,SI PENTRUCA NU PUTEAM SA INGENUNCHEZ IN FATA MARELUI CREATOR MARELUI DUMNEZEU SI MEDIC SUPREM,LAM RUGAT SAMI BINECUVINTEZE ACEA PASTILA ,DAR NICI BINE NU AM INGHITIT ACEL MEDICAMENT SI DUREREA DE CAP CARE O AVUSESEM IMI DISPARUSE DIN NOU DOMNUL SA ATINS DE MINE.DA DRAGI CITITORI MARE ESTE DUMNEZEU SI MARE ESTE HARUL LUI,BUN ESTE DUMNEZEU CU MINE EU CARE NU ASI AVEA MERITE NICI SAMI RIDIC PRIVIREA INN SUS SPRE CER,DAR HARUL LUI CHRISTOS DOMNUL ESTE ASA DE MARE ........ASA DE MAER ESTE HARUL TAU DOAMNE,ITI MULTUMESC DOMNUL MEU CA MAI SALVAT CA AM CAPATAT TRECERE IN FATA TA PRECUM ESTERA IN FATA INPARATULUI.TIE ITI MULTUMESC DOMN AL PACI SI AL DRAGOSTEI DUMNEZEUL ADEVARAT ATA SA FIE LAUDA SI CINSTEA IN VECI DE VECI AMIN.Drag cititor te rog sa te opresti o clipa sa meditezi la viata ta,sati aduci aminte ca ziua de miine nu este a TA ca este a DOMNULUI,nu vrei TU sa te inpaci TU ASTAZI CU CREATORUL TAU CU ACELA CARE TE IUBESTE CU O IUBIRE VESNICA,NU VREI SI TU SA VEZI SLAVA DOMNULUI NU VREI TU SA FI UN COPIL AL LUI DUMNEZEU SI SA AI DREPT LA MOSTENIREA CEREASCA?CREDE CA TOT CE AM SCRIS ESTE \"ADEVARAT CA DOMNUL EXISTA CU ADEVARAT,EU AS AVEA MAI MULTE DEMARTURISIT SPRE SLAVA CELUI VESNIC DAR NU VOIESC SA VA PLICTISESC CU CITITUL,DAR MAS BUCURA CA SI TU CARE CITESTI SATI DESCHIZI INIMA CATRE DOMNUL SI SA TE POCAIESTI DE PACATELE TALE SI SLUJESTI LUI DUMNEZEU CU ADEVARAT CA SA TRAIESTI SI SA NU MORI.PEDEAPSA PACATULUI ESTE MOARTEA.TE INDEMN IN NUMELE DOMNULUI ISUS CHRISTOS SA CAUTI VIATA SA O PRIMESTI DE LA ACELA CARE ESTE DATATORUL VIETI VESNICA,IATI SI TU O BIBLIE SI CITESTEO ROAGA PE DOMNUL SATI LUMINEZE MINTEA CA SA INTELEJI CUVINTUL LUI SI VEI VEDEA CA DACA AI O IN IMA SINCERA VEI PUTEA SI TU SA SIMNTI PUTEREA LUI DUMNEZEU IN VIATA TA ,NU MAI RATACI PRIN INTUNERIC VINO LA DOMNUL ISUS CHRISTOS SI VEI TRAI CU ADEVARAT.PACEA SI DRAGOSTEA LUI ISUS DOMNUL SA FIE IN INIMILE VOASTRE SIN CASELE VOASTRE,A TUTURORA CARE VA INCREDETI IN DOMNUL DUMNEZEU AMIN.PACE VOUA.
Adăugat în 22/05/2008
salut
vreau sa vb cu tine. daca intri si citesti acest comentariu te rog scrie-mi la adresa [email protected]. multumesc
Adăugat în 10/09/2009
Pentru george,cu cine din acesti autori a acestor marturisiri ai vrea sa vorbesti?cu cei care au numele scris sau cu cel ce nu are numele scris in marturisire?Dar are numele scris in cartea vieti?Fi mai explicid.Mult har si multa pace de la DUMNEZEU TATAL FIU SI DUH PREA SFINT.PA.
Adăugat în 11/10/2009
Statistici
  • Vizualizări: 5960
  • Export PDF: 1
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 9
Opțiuni